Engine oil pressure too low

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
Azeratul
Marca si model masina: Citroen C4

Engine oil pressure too low

Mesaj de Azeratul »

Salut,

Detin un Citroen C4, 1,6 diesel 110 cp, coupe si am de ceva timp urmatoarea problema: apare in bord semnalul stop cu mesajul engine oil pressure too low.
Am fost cu masina initial la reprezentanta citroen din iasi, unde mi-au spus ca sorbul este infundat cu calamina si ca trebuie inlocuit, schimbat filtrul si uleiul (nu inteleg de ce o piesa infundata nu poate fi desfundata si trebuie inlocuita dar aveam alte probleme pe cap atunci).
Pe langa asta mi-au spus ca pentru ca am mers o perioada cu masina asa sa zic 100 - 200 de km, timp in care aparea intermitent semnalul de stop (sa zic de 2 - 3 ori pe zi), cei de la citroen mi-au spus ca pentru a garanta ca masina nu are nimic trebuie sa schimb piese in valoare de 4500 de euro la ea. In concluzie sa nu mergeti la magarii astia de la servunion Iasi decat daca chiar nu aveti nici o alta optiune, inclusiv sa invatati singuri mecanica :-)
Pentru vreo 2000 de km problema nu a mai aparut dar dupa ce am plecat la un drum inspre Bucuresti a reaparut, am schimbat uleiul dar dupa 50 de km, iar aceeasi problema, a doua zi am schimbat filtrul si problema nu a mai aparut de vreo 1000 - 1500 de km.
Cand apare problema se aude si ca motorul bate in partea de sus, sunetul asta il mai aud din cand in cand mult mai slab si fara sa fie afisat in bord mesajul.
Alte detalii:
- motorul din cate am inteles nu pierde ulei, nivelul ramane destul de constant
- masina nu scoate fum albastrui
- pompa de ulei nu cred ca este ca ar fi aparut problema constant
- eroarea pare sa apara doar cand merg la drum lung, poate sa fie totusi o coincidenta pentru ca merg mai multi kilometri
- in testele de la reprezentanta nu apare nimic in neregula cu masina
- cred ca persoana care a detinut inainte masina a schimbat o data la vreo 32.000 de km uleiul
Are cineva vreo idee ce ar trebui sa fac, nici nu as mai vrea sa dau bani inutili pe teste, ca am dat deja vreo 15 milioane pana acum pe schimburi de ulei, filtre si teste?

Merci,

Andrei
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Re: Engine oil pressure too low

Mesaj de alex82 »

15 milioane pe schimburi de ulei si teste ?? :shock: :shock:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

O problema d-asta am avut si eu, si la mine s-a dat baia de ulei jos si s-a curatat acolo tot ce trebuie. Mesajul iti apare si in mers sau doar cand masina sta la relanti?
Pompa de ulei este ok? Ti-a masurat cineva valorile ei? Exista un aparat care asta face.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Azeratul

Mesaj de Azeratul »

Din pacate cam 15 mil m-a costat in total, se intampla in mers, daca opresc masina si las sa se raceasca motorul, problema nu mai apare timp de 20 - 50 km sa zic, desi nu este o regula. N-am verificat pompa, dar dupa ce am schimbat filtrul a doua oara problema nu a mai aparut de vreo 1500 de km (prima oara a tinut cam vreo 2000 - 2500 pana sa reapara) si am incercat sa o turez mai tare o perioada sa vad daca reapare, deci ma gandesc ca e improbabil sa fie pompa.
Stiti cumva unde as putea gasi o carte tehnica a motorului si a circuitului de ulei, am inteles ca e posibil sa fie un arc de pe la filtru sa fie slabit, sau ceva de genu?

Merci,

Andrei
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Reprezentanta citroen in Iasi ?!? :?
Azeratul

Mesaj de Azeratul »

Au fost si reprezentanta citroen acum sunt doar peugeot, dar motorul este identic cu cel de 308 / 307 din cate stiu, deci ar trebui sa stie cu ce se mananca ...
Vasea
Marca si model masina: Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006

Mesaj de Vasea »

stevey scrie:Reprezentanta citroen in Iasi ?!? :?
este SERVUNION, au avut o firma-sora, GRAND AUTO si vindeau Citroen acuma 4-5 ani..... incearca de 1 an de zile sa ia licenta noua pentru Citroen, sediu cu showroom separat.
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Servunion e un service f ok din toate punctele de vedere. Preturi ok, mecanici buni, nu stiu cu cine ai discutat tu si nici nu cred ca iti baga ceva pe gat in plus daca nu e necesar de schimbat. De ex, eu am dat pe distributie, kit accesorii pompa apa si revizie 16 mil nu stiu cum ai ajuns tu doar cu teste si ulei la 15 mil.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
Azeratul

Mesaj de Azeratul »

Pai tu nu pari sa fi avut contact cu ei cand e vorba de probleme serioase, nu stiu cum ar putea sa apara probleme la revizie + schimbare de cateva piese. La mine a fost vorba de investigat: dupa ce au desfacut circuitul de ulei si au verificat pe acolo, concluzia a fost ca daca vreau sa fiu sigur ca merge bine tre sa schimb piese in valoare de 4500 de euro, am intrebat daca nu pot iesi mai ieftin fara sa vand un rinichi si mi-au spus ca nu pot garanta dar tre sa schimb "doar" circuitul de ulei care era probabil vreo 1000+ de euro. N-am facut nici asta si am schimbat doar sorbul, i-a durut undeva ca puteau de exemplu sa-l desfunde nu sa-l schimbe. Deci ei imi recomandau sa schimb pompa, sorbul si dracu stie cate conducte si alte piese de pe circuit pentru ca erau prea lenesi sau necunoscatori sa verifice clar care era problema. Eu la o cautare simpla pe net am descoperit ca e posibil sa fie circuitul de bypass al uleiului sau un arc de la filtrul de ulei si inca investighez, de asta am deschis un topic si pe forumul asta.
In comparatie cu cei de la reprezentanta din Focsani care nu mai stiau ce sa faca si cu cine sa vorbeasca sa ma ajute mai mult astia au fost complet nesimtiti, deci poti sa te duci tot la Servunion cu ochii umezi si plini de speranta cand ai o problema mai serioasa si o sa pleci tot cu ei umezi dar din alte motive si fara multi bani ...
Azeratul

Mesaj de Azeratul »

In mesajul anterior nu am vrut sa fiu sarcastic la adresa ta djandrew, doar ca dupa ce iti iei o **** si mai dai si bani devii cam nervos la adresa celor de la Servunion.
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Is reprezentanta nu se apuca de reparat piese defecte...asta nu o sa vezi in nicio reprezentanta. Ei ti.au zis ce e de schimbat pt ca masina sa functioneze normal. Pt curatare piese, nu inlocuit sunt serviceuri care fac asta, si daca vrei iti recomand pe cineva care mie mi.a curatat rezervorul, circuit alimentare, conducte etc.
Pai momentan nu ai rezolvat problema si ai cheltuit aproape 500 de euro, sper sa nu ajungi la cheltuieli cu care iti schimbai piesele defecte doar pe testere si ulei...si nu cred ca ajungi la 4500 de euro, ai estimare pe o asemenea suma aberanta?
Mie cei din Focsani si Suceava nici nu au vrut sa auda de schimbat circuitul electric de la hayon cand am avut probleme, in schimb cei de la Servunion da, si gratis chiar dacă nu mai sunt reprezentanta citroen, deci depinde...
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Pai de 4500 de euro iti iei alta masina ... daca mai pui si ce iei pe epava care o ai ... te`ai scos :mrgreen:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”