Detin un Citroen C4, 1,6 diesel 110 cp, coupe si am de ceva timp urmatoarea problema: apare in bord semnalul stop cu mesajul engine oil pressure too low.
Am fost cu masina initial la reprezentanta citroen din iasi, unde mi-au spus ca sorbul este infundat cu calamina si ca trebuie inlocuit, schimbat filtrul si uleiul (nu inteleg de ce o piesa infundata nu poate fi desfundata si trebuie inlocuita dar aveam alte probleme pe cap atunci).
Pe langa asta mi-au spus ca pentru ca am mers o perioada cu masina asa sa zic 100 - 200 de km, timp in care aparea intermitent semnalul de stop (sa zic de 2 - 3 ori pe zi), cei de la citroen mi-au spus ca pentru a garanta ca masina nu are nimic trebuie sa schimb piese in valoare de 4500 de euro la ea. In concluzie sa nu mergeti la magarii astia de la servunion Iasi decat daca chiar nu aveti nici o alta optiune, inclusiv sa invatati singuri mecanica
Pentru vreo 2000 de km problema nu a mai aparut dar dupa ce am plecat la un drum inspre Bucuresti a reaparut, am schimbat uleiul dar dupa 50 de km, iar aceeasi problema, a doua zi am schimbat filtrul si problema nu a mai aparut de vreo 1000 - 1500 de km.
Cand apare problema se aude si ca motorul bate in partea de sus, sunetul asta il mai aud din cand in cand mult mai slab si fara sa fie afisat in bord mesajul.
Alte detalii:
- motorul din cate am inteles nu pierde ulei, nivelul ramane destul de constant
- masina nu scoate fum albastrui
- pompa de ulei nu cred ca este ca ar fi aparut problema constant
- eroarea pare sa apara doar cand merg la drum lung, poate sa fie totusi o coincidenta pentru ca merg mai multi kilometri
- in testele de la reprezentanta nu apare nimic in neregula cu masina
- cred ca persoana care a detinut inainte masina a schimbat o data la vreo 32.000 de km uleiul
Are cineva vreo idee ce ar trebui sa fac, nici nu as mai vrea sa dau bani inutili pe teste, ca am dat deja vreo 15 milioane pana acum pe schimburi de ulei, filtre si teste?
Merci,
Andrei