2 Probleem

kap
Numar Inmatriculare: VL06HCA

2 Probleem

Mesaj de kap »

Salut,
Am si eu doua probleme si sper sa ma ajutati.
1. Ce piese trebuie schimbate ptr a scapa de trocaniturile dupa spate? Presupun ca sunt bcusi dar pe autokarma sunt vreo 4 tipuri si nu stiu ce sa aleg.

2. De astazi observ un tremurat in ambreiaj si cand apas ls sfert se aude un zgomot ciudat, parca ar harsai doua metale.Stiu ca s-a mai discutat de problema asta dar as vrea sa stiu daca este grava sau daca mai pot circula (presupun ca trebuie sa schimb tot kitul de ambreiaj).

Merci
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Re: 2 Probleem

Mesaj de simply the lex »

1.Depinde daca ai troncaneli anormale sau sunt cele obisnuite puntii spate,cu totii stim ca suspensia spate este zgomotoasa,poate prea zgomotoasa.

2.Ce motor ai?Eu la 1.6 benzina am avut aceleasi simptome ca si tine si am schimbat kitul de ambreiaj(disc+placa presiune+rulment).E de preferat sa il schimbi,sa nu te lasa in drum pe undeva,in timp(scurt)se vor accentua si zgomotul si tremuratul.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
kap

Mesaj de kap »

Pai si ce e de schimbat la troncaneli?
E 1.6 hdi
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Pai nimic,alea sunt din fabrica.Face in vreun fel diferit fata de cum era inainte?Daca da,atunci pot fi bucsele sau amortizoarele daca sunt curse etc...

In ceea ce priveste a doua problema,tot kitul de ambreiaj se schimba,insa nu stiu particularitati daca te mai tine sau nu,i-as lasa pe colegii cu diesel sa iti zica.Daca ai dubla-masa daca e volanta simpla ...
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
kap

Mesaj de kap »

Trebuie sa se schimbe neaparat si volanta cand se schimba kitul de ambreiaj?
Gabi Nedelcu
Numar Inmatriculare: TL 25 NGI

Mesaj de Gabi Nedelcu »

neaparat nu, depinde de uzura ei, dar este indicat odata ce schimbi kitul ambreiaj, sa o schimbi.
ai 92 sau 110cp?
pe alea de 92cp este volanta simpla si nu sunt probleme, pe cele de 110cp, volanta este cu masa dubla si astea mai pica.
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
kap

Mesaj de kap »

E de 92 hp.
Treaba e ca nu am bani acum si de volanta.
Puteti sa-mi spuneti va rog cum se identifica vizual o volanta uzata fata de una normala?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

La motorul tau volanta e normala deci nu prea are ce sa se strice la ea. Daca nu prezinta multe fisuri, nu e uzata neuniform nu prea ai de ce sa o schimbi.
Daca tie cu pedala neapasata nu iti face nici un zgomot si de cum o calci un pic incepe sa se auda acel hisiit tind sa cred ca e rulmentul de presiune gripat. Ai mare grija ca daca circuli cu ea mult asa poate sa uzeze placa de presiune atit de mult incit sa treaca prin ea si adio amreiaj pina schimbi kitul. Rezolvarea ideala e kitul inlocuit si daca tot dai jos cutia nu strica sa schimbi si cele 2 ghidaje ale cutiei. Sint ieftine si e o procedura recomandata de Citroen daca ai zgomote la ambreiaj cind e pedala neapasata si dispar cind o apesi.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
kap

Mesaj de kap »

Da, deja am decis sa schimb kitul de ambreiaj. Am ales Valeo, e o optiune buna?
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

La mine, C4 - 2009, a venit echipata cu Valeo din fabrica. De ce n-ar fi o optiune buna? Este o companie mare.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
lelu_z
Eolian
Numar Inmatriculare: PH 88 SIA

Mesaj de lelu_z »

vlad scrie:La motorul tau volanta e normala deci nu prea are ce sa se strice la ea. Daca nu prezinta multe fisuri, nu e uzata neuniform nu prea ai de ce sa o schimbi.
Daca tie cu pedala neapasata nu iti face nici un zgomot si de cum o calci un pic incepe sa se auda acel hisiit tind sa cred ca e rulmentul de presiune gripat. Ai mare grija ca daca circuli cu ea mult asa poate sa uzeze placa de presiune atit de mult incit sa treaca prin ea si adio amreiaj pina schimbi kitul. Rezolvarea ideala e kitul inlocuit si daca tot dai jos cutia nu strica sa schimbi si cele 2 ghidaje ale cutiei. Sint ieftine si e o procedura recomandata de Citroen daca ai zgomote la ambreiaj cind e pedala neapasata si dispar cind o apesi.
mie din cauza rulmentului mi'a facut tot ambreiajul varza
exact cum spune vlad..mi'a distrus placa de presiune, mi'a trecut prin ea...si mi'a incins cam tot pe acolo.
eu am volanta cu masa dubla (110 cp) dar am avut noroc..nu a necesitat inlocuirea ei.
cand mi'a picat ambreiajul..m'am trezit in mijlocul orasului, cu schimbatorul blocat in treapta..
deci..am avut si morcovul..si un pic din vanator..in...

ai grija. :)
Si totusi se invarte!
lelu_z
Eolian

Mesaj de lelu_z »

uhm, si vezi ca tot lexu..care mai sus afirma ca nu stie ce trebuie schimbat, a descoperit intretimp :)
viewtopic.php?f=61&t=1458&start=150" onclick="window.open(this.href);return false;

sa ne traiesti!
acum..strangem bani de bucse :))
Si totusi se invarte!
vmeremia
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDi, 92cp (no FAP)

Mesaj de vmeremia »

Salut!

Intru si eu in discutie pentru ca am o problema asemanatoare. La relanti, fara sa apas ambreiajul, se aude un tacanit. Daca apas ambreiajul, nu se mai aude nimic. Am fost la un service si mi-au spus ca e de la rulmentul de la placa de presiune...asta era in vara. De atunci pana acum s-a mai intamplat sa patineze ambreiajul sporadic. In plus, am de gand in decembrie sa fac un drum peste hotare. Care ar fi sfatul vostru? sa schimb numai rulmentul sau ambreiajul cu totul?

Multumesc anticipat pentru parerile voastre! :hi
lelu_z
Eolian

Mesaj de lelu_z »

pai daca ti'a patinat...ti'a incins si disc..si tot..
mare grija..
e recomandat tot kitul..
Si totusi se invarte!
faust
Numar Inmatriculare: b60ect

Mesaj de faust »

la mine se aude ca o vibratie sau un trancanit in momentul cand accelerez mai tare si ridic piciorul de pe pedala(fara sa schimb viteza).1,6 hdi 110.stie cineva ?
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”