2 Probleem
-
kap
- Numar Inmatriculare: VL06HCA
2 Probleem
Salut,
Am si eu doua probleme si sper sa ma ajutati.
1. Ce piese trebuie schimbate ptr a scapa de trocaniturile dupa spate? Presupun ca sunt bcusi dar pe autokarma sunt vreo 4 tipuri si nu stiu ce sa aleg.
2. De astazi observ un tremurat in ambreiaj si cand apas ls sfert se aude un zgomot ciudat, parca ar harsai doua metale.Stiu ca s-a mai discutat de problema asta dar as vrea sa stiu daca este grava sau daca mai pot circula (presupun ca trebuie sa schimb tot kitul de ambreiaj).
Merci
Am si eu doua probleme si sper sa ma ajutati.
1. Ce piese trebuie schimbate ptr a scapa de trocaniturile dupa spate? Presupun ca sunt bcusi dar pe autokarma sunt vreo 4 tipuri si nu stiu ce sa aleg.
2. De astazi observ un tremurat in ambreiaj si cand apas ls sfert se aude un zgomot ciudat, parca ar harsai doua metale.Stiu ca s-a mai discutat de problema asta dar as vrea sa stiu daca este grava sau daca mai pot circula (presupun ca trebuie sa schimb tot kitul de ambreiaj).
Merci
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Re: 2 Probleem
1.Depinde daca ai troncaneli anormale sau sunt cele obisnuite puntii spate,cu totii stim ca suspensia spate este zgomotoasa,poate prea zgomotoasa.
2.Ce motor ai?Eu la 1.6 benzina am avut aceleasi simptome ca si tine si am schimbat kitul de ambreiaj(disc+placa presiune+rulment).E de preferat sa il schimbi,sa nu te lasa in drum pe undeva,in timp(scurt)se vor accentua si zgomotul si tremuratul.
2.Ce motor ai?Eu la 1.6 benzina am avut aceleasi simptome ca si tine si am schimbat kitul de ambreiaj(disc+placa presiune+rulment).E de preferat sa il schimbi,sa nu te lasa in drum pe undeva,in timp(scurt)se vor accentua si zgomotul si tremuratul.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kap
Pai si ce e de schimbat la troncaneli?
E 1.6 hdi
E 1.6 hdi
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Pai nimic,alea sunt din fabrica.Face in vreun fel diferit fata de cum era inainte?Daca da,atunci pot fi bucsele sau amortizoarele daca sunt curse etc...
In ceea ce priveste a doua problema,tot kitul de ambreiaj se schimba,insa nu stiu particularitati daca te mai tine sau nu,i-as lasa pe colegii cu diesel sa iti zica.Daca ai dubla-masa daca e volanta simpla ...
In ceea ce priveste a doua problema,tot kitul de ambreiaj se schimba,insa nu stiu particularitati daca te mai tine sau nu,i-as lasa pe colegii cu diesel sa iti zica.Daca ai dubla-masa daca e volanta simpla ...
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kap
Trebuie sa se schimbe neaparat si volanta cand se schimba kitul de ambreiaj?
- Gabi Nedelcu
- Numar Inmatriculare: TL 25 NGI
neaparat nu, depinde de uzura ei, dar este indicat odata ce schimbi kitul ambreiaj, sa o schimbi.
ai 92 sau 110cp?
pe alea de 92cp este volanta simpla si nu sunt probleme, pe cele de 110cp, volanta este cu masa dubla si astea mai pica.
ai 92 sau 110cp?
pe alea de 92cp este volanta simpla si nu sunt probleme, pe cele de 110cp, volanta este cu masa dubla si astea mai pica.
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
-
kap
E de 92 hp.
Treaba e ca nu am bani acum si de volanta.
Puteti sa-mi spuneti va rog cum se identifica vizual o volanta uzata fata de una normala?
Treaba e ca nu am bani acum si de volanta.
Puteti sa-mi spuneti va rog cum se identifica vizual o volanta uzata fata de una normala?
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
La motorul tau volanta e normala deci nu prea are ce sa se strice la ea. Daca nu prezinta multe fisuri, nu e uzata neuniform nu prea ai de ce sa o schimbi.
Daca tie cu pedala neapasata nu iti face nici un zgomot si de cum o calci un pic incepe sa se auda acel hisiit tind sa cred ca e rulmentul de presiune gripat. Ai mare grija ca daca circuli cu ea mult asa poate sa uzeze placa de presiune atit de mult incit sa treaca prin ea si adio amreiaj pina schimbi kitul. Rezolvarea ideala e kitul inlocuit si daca tot dai jos cutia nu strica sa schimbi si cele 2 ghidaje ale cutiei. Sint ieftine si e o procedura recomandata de Citroen daca ai zgomote la ambreiaj cind e pedala neapasata si dispar cind o apesi.
Daca tie cu pedala neapasata nu iti face nici un zgomot si de cum o calci un pic incepe sa se auda acel hisiit tind sa cred ca e rulmentul de presiune gripat. Ai mare grija ca daca circuli cu ea mult asa poate sa uzeze placa de presiune atit de mult incit sa treaca prin ea si adio amreiaj pina schimbi kitul. Rezolvarea ideala e kitul inlocuit si daca tot dai jos cutia nu strica sa schimbi si cele 2 ghidaje ale cutiei. Sint ieftine si e o procedura recomandata de Citroen daca ai zgomote la ambreiaj cind e pedala neapasata si dispar cind o apesi.
-
kap
Da, deja am decis sa schimb kitul de ambreiaj. Am ales Valeo, e o optiune buna?
- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
La mine, C4 - 2009, a venit echipata cu Valeo din fabrica. De ce n-ar fi o optiune buna? Este o companie mare.
Citroen C4, 1.6 vti

-
lelu_z
- Eolian
- Numar Inmatriculare: PH 88 SIA
mie din cauza rulmentului mi'a facut tot ambreiajul varzavlad scrie:La motorul tau volanta e normala deci nu prea are ce sa se strice la ea. Daca nu prezinta multe fisuri, nu e uzata neuniform nu prea ai de ce sa o schimbi.
exact cum spune vlad..mi'a distrus placa de presiune, mi'a trecut prin ea...si mi'a incins cam tot pe acolo.
eu am volanta cu masa dubla (110 cp) dar am avut noroc..nu a necesitat inlocuirea ei.
cand mi'a picat ambreiajul..m'am trezit in mijlocul orasului, cu schimbatorul blocat in treapta..
deci..am avut si morcovul..si un pic din vanator..in...
ai grija.
Si totusi se invarte!
-
lelu_z
- Eolian
uhm, si vezi ca tot lexu..care mai sus afirma ca nu stie ce trebuie schimbat, a descoperit intretimp 
viewtopic.php?f=61&t=1458&start=150" onclick="window.open(this.href);return false;
sa ne traiesti!
acum..strangem bani de bucse
)
viewtopic.php?f=61&t=1458&start=150" onclick="window.open(this.href);return false;
sa ne traiesti!
acum..strangem bani de bucse
Si totusi se invarte!
- vmeremia
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDi, 92cp (no FAP)
Salut!
Intru si eu in discutie pentru ca am o problema asemanatoare. La relanti, fara sa apas ambreiajul, se aude un tacanit. Daca apas ambreiajul, nu se mai aude nimic. Am fost la un service si mi-au spus ca e de la rulmentul de la placa de presiune...asta era in vara. De atunci pana acum s-a mai intamplat sa patineze ambreiajul sporadic. In plus, am de gand in decembrie sa fac un drum peste hotare. Care ar fi sfatul vostru? sa schimb numai rulmentul sau ambreiajul cu totul?
Multumesc anticipat pentru parerile voastre!
Intru si eu in discutie pentru ca am o problema asemanatoare. La relanti, fara sa apas ambreiajul, se aude un tacanit. Daca apas ambreiajul, nu se mai aude nimic. Am fost la un service si mi-au spus ca e de la rulmentul de la placa de presiune...asta era in vara. De atunci pana acum s-a mai intamplat sa patineze ambreiajul sporadic. In plus, am de gand in decembrie sa fac un drum peste hotare. Care ar fi sfatul vostru? sa schimb numai rulmentul sau ambreiajul cu totul?
Multumesc anticipat pentru parerile voastre!
-
lelu_z
- Eolian
pai daca ti'a patinat...ti'a incins si disc..si tot..
mare grija..
e recomandat tot kitul..
mare grija..
e recomandat tot kitul..
Si totusi se invarte!
- faust
- Numar Inmatriculare: b60ect
la mine se aude ca o vibratie sau un trancanit in momentul cand accelerez mai tare si ridic piciorul de pe pedala(fara sa schimb viteza).1,6 hdi 110.stie cineva ?