Saptamina care tocmai s-a terminat am fost in Austria, la Wels ( situat la 20 km de Linz ). Ruta aleasa Rm. Valcea - Timisoara - Cenad - Szegd ( descrisa in postul Rm. Valcea -Szeged )- Budapesta - Viena - Linz - Wels.
Per total - 2230 km parcursi; 7,4 l/100km ( cu aerul dat drumul cind a fost cazul ); media vitezei de 75 km/h. Cu precizarea ca in Romania am parcurs 900 km in conditiile pe care toti le stim.
In Ungaria - vigneta este valabila 4 zile si costa 1130 Ft sau 8 E sau 40 RON. Preferabil a fi platita in forinti ( e cel mai avantajos ) care pot fi cumpatati din Timisoara sau Sincolaul Mare.
In Austria - vigneta 7,40 E valabila 10 zile. Pretul benzinei este de la 0,92E ( dar nu pe autostrada ) in sus. Am observat ca nu romanii au inventat preturile mari la combustibili. Am vazut diferente chiar si de 20 centi la acelasi produs.
Hotelul ( situat linga Wels ) - 3 stele, 75 E / zi pentru 2 persoane cu mic dejun inclus. Rezervare pe net.
Din pacte timpul a fost destul de limitat si nu am putut vizita Linzul ( capitala culturala europeana in 2009 ). Am optat, in schimb pentru citeva ore la Viena, pe care nu o vazusem. Inutila sa incerc o descrire a Vienei. Ce mi s-a parut foarte scump aici a fost parcarea - 3,4 E / ora; e adevarat, parcare subterana, pazita etc, etc, dar mai scumpa ca la Monte Carlo, unde pentru aceleasi conditii am platit 2,5 E / ora.
Ce m-a uimit a fost amabilitatea austriecilor. Nu mi s-a parut ca se uita urit la tine cind spui ca esti roman. Toata lumea vorbeste engleza si daca le mai spui si citeva cuvinte in germana - de tipul buna ziua, la revedere - devin chiar prietenosi. Asta a fost impresia mea.
Masina s-a comportat excelent, mai ales cu benzina din Austria.
Si ce era mai important - 1.6 i Sx, Gris Iceland, frumoasa de mori.
Rm.Valcea - Wels ( Austria )
-
dragos_vl
- Numar Inmatriculare: VL 20 RBY
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
Re: Rm.Valcea - Wels ( Austria )
asta vara cand am fost in Belgia am luat vinietele de Ungaria si Austria din vama de la Nadlac. Am dat 19 euro pe amandoua, dar culmea a fost ca nici macar vinieta de Ungaria nu am putut sa o platesc in forinti. ori lei ori euro. in rest multumit de masina, confortabila, silentioasa si foarte placuta la drum lung (1.6 hdi )