Rm.Valcea - Wels ( Austria )

Calatorii auto si nu numai, locuri vizitate, locuri recomandate, etc...
Scrie răspuns
dragos_vl
Numar Inmatriculare: VL 20 RBY

Rm.Valcea - Wels ( Austria )

Mesaj de dragos_vl »

Saptamina care tocmai s-a terminat am fost in Austria, la Wels ( situat la 20 km de Linz ). Ruta aleasa Rm. Valcea - Timisoara - Cenad - Szegd ( descrisa in postul Rm. Valcea -Szeged )- Budapesta - Viena - Linz - Wels.
Per total - 2230 km parcursi; 7,4 l/100km ( cu aerul dat drumul cind a fost cazul ); media vitezei de 75 km/h. Cu precizarea ca in Romania am parcurs 900 km in conditiile pe care toti le stim.
In Ungaria - vigneta este valabila 4 zile si costa 1130 Ft sau 8 E sau 40 RON. Preferabil a fi platita in forinti ( e cel mai avantajos ) care pot fi cumpatati din Timisoara sau Sincolaul Mare.
In Austria - vigneta 7,40 E valabila 10 zile. Pretul benzinei este de la 0,92E ( dar nu pe autostrada ) in sus. Am observat ca nu romanii au inventat preturile mari la combustibili. Am vazut diferente chiar si de 20 centi la acelasi produs.
Hotelul ( situat linga Wels ) - 3 stele, 75 E / zi pentru 2 persoane cu mic dejun inclus. Rezervare pe net.
Din pacte timpul a fost destul de limitat si nu am putut vizita Linzul ( capitala culturala europeana in 2009 ). Am optat, in schimb pentru citeva ore la Viena, pe care nu o vazusem. Inutila sa incerc o descrire a Vienei. Ce mi s-a parut foarte scump aici a fost parcarea - 3,4 E / ora; e adevarat, parcare subterana, pazita etc, etc, dar mai scumpa ca la Monte Carlo, unde pentru aceleasi conditii am platit 2,5 E / ora.
Ce m-a uimit a fost amabilitatea austriecilor. Nu mi s-a parut ca se uita urit la tine cind spui ca esti roman. Toata lumea vorbeste engleza si daca le mai spui si citeva cuvinte in germana - de tipul buna ziua, la revedere - devin chiar prietenosi. Asta a fost impresia mea.
Masina s-a comportat excelent, mai ales cu benzina din Austria.
Si ce era mai important - 1.6 i Sx, Gris Iceland, frumoasa de mori.
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Re: Rm.Valcea - Wels ( Austria )

Mesaj de wonka jr. »

asta vara cand am fost in Belgia am luat vinietele de Ungaria si Austria din vama de la Nadlac. Am dat 19 euro pe amandoua, dar culmea a fost ca nici macar vinieta de Ungaria nu am putut sa o platesc in forinti. ori lei ori euro. in rest multumit de masina, confortabila, silentioasa si foarte placuta la drum lung (1.6 hdi )
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Calatorii (Auto), vacante, etc”