Eu am o cursiera Merida primita de ziua mea anul asta...E f. misto..
N-am vrut City Bike, montain bike...sunt mai grele si au rotile prea groase pentru asfalt, iar pe teren accidentat nu ma pasioneaza, de sarit si dat peste cap...nici atat, mi-a venit mintea la cap..Dar am vazut niste ciudatzenii de biciclete fara sa, va vine sa credeti ??? cum naibii sa mergi pe bicla, fara sa ?? stai pe fier direct !!!???
*
Am de multi ani microbul, de cand eram in liceu si faceam valea Buzaului si a Ramnicului cu 2 prieteni in fiecare weekend (cam 100 Km), vai , dealuri , aer curat. Pe atunci mergeam cu semicursiera fosta a lui tata (model 1988), romaneasca cu 4 viteze, ghidon intors.
O aranjasem , o vopsisem, ii luasem o roata spate noua si era buna.
*
Apoi in '98 mi-am luat un SUPER OK Bike (1.050.000 lei am dat pe ea atunci), pe care o am si acum..dar e f.f.f grea cam 20-25 Kg (are un cadru din fier grosoloan, nu stiu de ce l-au facut asa chiezii), si impingi la ea de-ti iese sufletul si nici pinioanele si foile nu sunt grozave...
*
Acum cursiera asta cu 2 foi, 7 pinioane, fara portbagaj, fara faruri, fara nimic. Are 9 Kg.
Partea proasta e ca nu prea ai pe unde sa mergi prin Buc... pistele sunt rare, iar pe carosabil te injura mitocanul cu burta cat China, fara respect de la volanu' rablei SH din Germania model 1998... si, asa cum zicea cineva, la fiecare bordura te dai jos...

E f.f.f utila, cand ramai fara permis !!!

am mers de ex. de la Dristor pana la ai mei in zona Averescu-1Mai (sect.1) cam 45 minute, mers lejer, pe trotoare, pe carosabil, etc..