Intrerupere la 3000 RPM

Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Re: 3000 RPM

Mesaj de mituc »

Ripperbgd scrie:pentru ca benzina primeste doar de la MOL.
Care mai puneti MOL, vedeti ca am postat acum ceva timp despre gazul de la mol care a devenit de toata jena cam de pe 1-10 martie incoace. Ma refer la MOL EVO. Am alimentat si din iasi si din focsani, aceeasi zeama de 2 lei. Cu alto 101 merge cum mergea cum MOL EVO in toamna sau inceputul iernii, si chiar pina in februarie.
Ia schimbati voi MOL-ul evo cu alto101 sau petrom99+ si, doar de curiozitate, vedeti ce se intimpla.

In plus, eu sint destul de sensibil la modul cum suna motorul, cum trage, de unde incepe sa traga si de unde incepea sa traga cu alt gaz sa alta data, etc. Nu va cer acum sa aveti incredere doar in simturile mele ci doar sa mai incercati una-alta inainte de a merge cu petitii, scrisori si alte minuni, pentru ca eu in 54k km cu c4 1.6i nu am remarcat nici o astfel de pierdere de putere intre 3000 si 4000 si nu vad absolut nici un motiv sa aveti si voi (mai ales ca masina mea e cam de-odata cu ale voastre) decit daca nu cumva a aparut un factor comun (benzina, ulei, filtre, soft, altceva). Chestia e ca daca incepeti sa faceti vreo trasnaie oficiala si nu aveti dreptate (se dovedeste a fi altceva) va pierdeti pozitia si avantajele in posibile negocieri viitoare pe probleme care pot fi cu adevarat reale si serioase.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Ripperbgd
Numar Inmatriculare: B-75-XRS

Mesaj de Ripperbgd »

Eu nu as merge pana acolo sa facem vreo scrisoare dar va dati seama ca e frustrant plus ca in seara asta am iesit cu ea sa ii dau "sa sara pistoanele" si in treapta I nu face,iar daca retrogradez si pic exact pe "gapul ala" nu am aceeasi senzatie deci este doar in momentul urcarii dintr-a 2-a intr-a 3-a si dintr-a 3-a intr-a 4-a. Pentru ca in momentul in care ajunge la 4000-4200 rpm smuceste rau...Poate fi din cauza temperaturilor ridicate venite brusc?
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

astea nu sunt temperaturi ridicate...chiar e f ok temperatura acum..pina in 20-22 de grade..
mituc

Mesaj de mituc »

Ripperbgd scrie:Poate fi din cauza temperaturilor ridicate venite brusc?
Motoarele aspirate sint mai degraba afectate de temperatura mediului ambiant decit de temperatura din compartimentul motor, traseul admisiei fiind de obicei ales astfel incit aerul care ajunge in motor sa vina dintr-un loc unde nu se incalzeste foarte tare sau un loc (semi)ventilat.
In treapta 1 probabil nu e sesizabil, pentru ca din cauza raportului de transmisie (peste 3:1) motorul creste foarte rapid in ture deoarece cuplul transmis rotii e foarte mare, samd, nu ai timp sa sesizezi decit daca pui pe dyno.

Ziceai ceva de retrogradare, vezi ca dupa o retrogradare motorul isi revine dintr-un moment in care injectia era taiata, asta daca nu schimbi cumva treptele in regim WOT (wide open throttle, adica cu acceleratia apasata).

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Am fost cu masina la doctor.
Au curatat injectoarele si momentan masina pare ca nu mai face nicio figura. Inca nu pot sa ma pronunt pentru ca nu am apucat sa verific exact.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

@psh v-am mai scris ca nu e de la bujii le am schimbate de 20000km tot pe la motor p-acolo e ceva soft....
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

Daca oamenii de la ATS au spus ca vor sa incerce, i-am lasat, nu sunt mecanic cu diploma ca sa imi permit sa contrazic unul.
Au schimbat bujiile si au vazut ca nu sunt ele de vina.

Despre soft... prima oara cand am deschis topicul, au umblat la soft, masina a mers bine dupa asta, si din pacate, problema a revenit.

Acum mi-au curatat injectoarele. Cam ciudat ca la 45k km sa ai injectoarele infundate in halul asta, tinand cont ca eu nu am pus benzina de 95 decat o singura data cred, cand am fost fortat de imprejurari. In rest doar Carrera 100 si Petrom 99. Si nici nu am obiceiul sa merg cu masina pana se goleste rezervorul.
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
mituc

Mesaj de mituc »

Dupa ce au curatat injectoarele totul e ok?
Btw, poti imbicsi injectoarele cu un singur plin de la o statie de rahat.

citizenx
Marca si model masina: CITROËN C4 (B7) 1.6 HDi
Numar Inmatriculare: IS-25-PAI

Mesaj de citizenx »

PsH scrie: Cam ciudat ca la 45k km sa ai injectoarele infundate in halul asta, tinand cont ca eu nu am pus benzina de 95 decat o singura data cred, cand am fost fortat de imprejurari. In rest doar Carrera 100 si Petrom 99. Si nici nu am obiceiul sa merg cu masina pana se goleste rezervorul.
Nu mai pune Carrera 100. Tot Carrera 100 puneam si eu pana a inceput masina sa faca urat de tot. Am trecut de 1 an pe Rompetrol si masina nu mai face figuri.
PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

Masina clar merge mai bine, nu mai intrerupe la 3000, dar, tot timpul este un dar, inca nu am avut timp sa merg cu ea sa imi fac o idee, mai ales sa vad daca si-a revenit cu puterea si daca nu mai intrerupe in alte ture.
Imagine

stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Aveti grija ca benzina de 100 arde supapele si depune calamina pe pistoane.Mai bine aia de 95 ca nu are porcarii de aditivi sau cine stie ce mai baga astia ca sa se scoata la bani.Eventual daca va incapatinati sa puneti de 100 folositi-o numai la drum lung.Nu mergeti pe ideea ca este de calitate mai buna pt. ca e total invers.Benzina de 100 nu mai este buna de cand se cheama carrera.
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Mesaj de Deese »

Carrera 100 mi se pare proasta si scumpa.
Si eu foloseam inainte dar MOL EVO 5 si Alto 101 sunt mai bune si la acelasi pret.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

stevey scrie:Aveti grija ca benzina de 100 arde supapele si depune calamina pe pistoane.Mai bine aia de 95 ca nu are porcarii de aditivi sau cine stie ce mai baga astia ca sa se scoata la bani.Eventual daca va incapatinati sa puneti de 100 folositi-o numai la drum lung.Nu mergeti pe ideea ca este de calitate mai buna pt. ca e total invers.Benzina de 100 nu mai este buna de cand se cheama carrera.
Dar Alto de la Rompetrol? Am facut aproape un plin jumate cu asta si imi place!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
mituc

Mesaj de mituc »

OMV100 e ok, dar lasa funingine multe. Deci probabil ca la drum lung merge mai ok.
Acum sint si eu pe alto101 si da, e cum trebuie, cam cum era MOL EVO pina pe la inceputul iernii, cred ca de cind a fost treaba cu adusul tuturor benzinelor l standardul EURO5 (desi mol evo era euro5 din ce spuneau ei).

PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

Revin cu impresii: FAS!!!

Masina intrerupe in continuare la 3000 RPM, intradevar, trage mai bine ca inainte de curatare, pe plaja 2000-4000 (unde nu tragea deloc), dar tot nu este masina pe care am cumparat-o.

Am mers destul de mult timp cu Carrera 100 si nu prea am avut alte probleme decat la buzunar, cred ca o sa incerc si eu alto sa vedem, dar acum cred ca pot sa ii pun si kerosen ca degeaba.
Imagine

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”