Nu vreau sa ma repet, dar pozitia corecta la volan este acelasi atat in raliuri cat si in timpul mersului la servici.
Recunosc ca poate deveni obositor pt cei care nu sunt obisnuiti cu asta , multi ma intraba cand vad pozitia scaunului meu ca de ce conduc asa incruntat
Poza nu pot sa bag (cam complicat, am incercat

) dar in prinipiu:
- cand apuci cu o mana volanul la pozitia 12 (ca la ceas) bratul nu tre sa fie intins in totalitate (sa ai un unghi cam de 45 gr).
- in timpul condusului mainile (ambele) se tin in orizontala volanului
- la un viraj sau curba nu pleca niciodata doua maini in acelasi sens (adica nu se tin cele 2 maini unul langa celalalt)
Beneficiile acestui stil de condus se pot observa intr-o situatie de limita cand poti sau nu poti evita un obstacol sau poti redresa un derapaj violent
Va rog sa intelegeti un lucru: cu aceste sfaturi eu incerc sa va ajut prieteneste, nu sa ma dau "mare". Credeti-ma am trecut de mult de aceste faze (am avut si eu ca toata lumea). Nu ma iau la intrecere cu nimeni, pe strada merg linistit (100-120 afara)si daca mai am ceva de demonstat in automobilism incerc sa fac acest lucru in cadrul campionatului national de raliuri (revin in CRR in 2008) si nu pe strada.
Promit ca pe viitor nu ma leg de nimeni vis-a-vis de stilul de condus, daca-mi solicitati sfatul va ajut cu mare placere si cat de bine pot.
Recunosc ca nici eu nu sunt profesor si mai am multe de invatat in automobilismul de performanta.
Salutari sportive tuturor:
Zoli Puskas (Ace117)