D-ale condusului

Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

deci cred ca tine de atentie, aurelian, ce zici tu.
cu cat esti mai degajat cu atat reactiile vor fi mai intarizate, si corpul uman are o anumita limita. n-as vrea sa mai repeti experienta, dar poti incerca sa simulezi (ceva gen testul elanului) cand esti "fully alert" si sa vezi atunci cum se prezinta situatia. de asemena pozitia la volan. in acel pdf zice clar o faza ca trebuie sa rotesti mana pe volan pana peste cealalata (pt operarea cu o mana). daca nu reusesti sa cuprinzi volanul pe toata miscarea mainii inseamna ca nu ai pozitia corecta, si normal crearea unei poztii anevoioase va duce si la o utilizare dificila in conditii precizate de tine.
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
costin
Fan C4

Mesaj de costin »

Shadow scrie:Directia mie mi se pare destul de precisa, mai ales ca este elec asistata (la viteze mai mari chiar te ajuta).:D.
ce intelegi prin elec(tric) asistata ?
C4 Gri Iceland, 1,6i 16v, 2006
B-29-JES
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

PDF-ul de la Tracer, dupa care "tipa" Mituc:

www.clubc4.ro/ManualC4/perfornamnce_driving.pdf

PS: Orice fisier se poate uploada si pe rapidshare, in caz ca mai vrea sa puna cineva ceva ;)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

eu unul nu ma plang deloc, totusi pozitia de condus are un factor mare in toata povestea. Mi-am invelit si eu volanul de sambata, deh, de la bulgari, cu o chestie gen cauciucata... chiar am testat directia cand am avut o intoarcere in ac de la giurgiu si se baga unul cu un tir in mine. Cu o singura mana la viteza mica, cu podul palmei. De cand am invelit volanul se misca mult mai simplu, practic priza e mai mare, directia e aceeasi :)
Prin urmare e un factor subiectiv. De city mode nu am testat pe nicio masina, nu pot spune ce si cum
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
silvius

Mesaj de silvius »

si eu am pedale, insa iti ia ceva pana te obisnuiesti si poti conduce cu adidasi/pantofi sau ce or mai fi :)
dupa un timp iti revii la normal si cu ele. Oricum e de preferat papuci de pilotaj. BTW stie careva unde gasesc in RO papuci omp?
aurelian
Numar Inmatriculare: B55DXX

Mesaj de aurelian »

exact daca nu ai piele si vrei sa manevrezi rapid si eficient cu podul palmei lasate pagubas ca poti pati sa faci vreo boacana ( eu era cat pe ce)
parerea mea

si nu e vorba ca nu conduc atent ideea este ca cu fostu` cielo faceam niste manevre la mustata cu podul palmei, mai ales la parcari , o frumusete :D din prima zi in care am parcat c4 am remarcat ca imi ia mai mult sa invart de volan cand o parchez

a fost odata cineva pe clubcitroen care ramasese f dezamagit de incordarea cu care trebuie sa tina volanul pe autostrada la viteze mari si toata lumea i-a sarit in cap ca virgula cum domle nu stii tu sa conduci etc ..pur si simplu omul nu se simtea comfortabil pe autostrada , mai ales pe buc-pitesti care e plina de gropi , valuriri

eu personal am condus distante bune pe autostrada prin ungaria-austria-cehia cu vant lateral cu/fara pilot automat si cam trebuia sa ma tin de volan si nu depaseam viteza legala ,astfel ca raman la parerea ca e mult mai misto cu c4 pe serpentine decat pe autobahn
idea principala nu e ca directia nu e sigura , dar cateodata nu e comfortabila la drum lung, e si ceva subiectiv
ura
Hdi 110 CP - hoo naravasilor!! :)
ace117
WRC

Mesaj de ace117 »

aurelian scrie:exact daca nu ai piele si vrei sa manevrezi rapid si eficient cu podul palmei lasate pagubas ca poti pati sa faci vreo boacana ( eu era cat pe ce)
parerea mea

si nu e vorba ca nu conduc atent ideea este ca cu fostu` cielo faceam niste manevre la mustata cu podul palmei, mai ales la parcari , o frumusete :D din prima zi in care am parcat c4 am remarcat ca imi ia mai mult sa invart de volan cand o parchez
Nu este un stil de condus cu "podul palmei"...
In scoala de pilotaj primul lucru care se invata este pozitia corecta de condus si miscarea mainilor pe volan - si nu degeaba
Cum a remarcat si T.rac3Er in situatii de urgenta esti pe langa, pana cand incepi sa virezi este prea tarziu.Deci atentie!
O singura data treci o mana peste cealalta, in cazul acurilor de par, moment in care mana ramasa liber "pluteste" pe langa volan pana cand mana care vireaza ajunge la 180 grade de mana plutitoare ( :lol: ). Asa mai poti vira sau poti contrabraca in caz de nevoie.
Referitor la directie: mi se pare precisa, da informatii exacte asupra drumului si la viteze mai mari, in pozitia corecta de condus este chiar foarte ok
La Punto am city servo cu care (din pacate) si eu am comis-o (am adoptat stilul cu podul palmei :lol: ,pur si simplu te indeamna sa conduci asa :wink: )
Cand am observat ce fac l-am decuplat
Cu C4 nu am asa probleme 8)
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING
Imagine
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
sebi

Mesaj de sebi »

eu in oras conduc numa cu stanga, tinand spita stanga, deci nu virez cu podu palmei. la virajele mai solicitante unde ar trebui sa duc mana stanga la mai mult de 90 de grade apuc si cu dreapta de spita dreapta.
inafara e alta poveste, nu-mi prea permit sa conduc numa cu o mana.
ace117
WRC

Mesaj de ace117 »

silvius scrie:si eu am pedale, insa iti ia ceva pana te obisnuiesti si poti conduce cu adidasi/pantofi sau ce or mai fi :)
dupa un timp iti revii la normal si cu ele. Oricum e de preferat papuci de pilotaj. BTW stie careva unde gasesc in RO papuci omp?
La "Colina Motors"
Eu de acolo le luam :wink:
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING
Imagine
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
aurelian

Mesaj de aurelian »

nu stiu de ce dar am chef de discutii in contradictoriu :D de sfaturi toti suntem buni

bucurestiul devine tot mai enervant dpdv al traficului si un simplu drum de 1 km poate presupune o gramade de manevre (rute ocolitoare , strecurari etc) , iar aici intervine si cat de usor faci aceste manevre avand in vedere ca spatiul de manevra uneori e f stramt...imi spuneti voi ca va convine sa va plimbati mainile "plutind" in aer mai ceva ca la balet sau preferati cu podul palmei simplu si rapid

dar gusturile nu se discuta
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

actionatul volanului cu podul palmei si bagatul mainii in volan sunt chestii de obisnuinta,
la fel ca tinutul mainii drepte pe schimbator problema e ca ajungi sa le folosesti chiar
si cand nu ar trebui si se pot produce accidente... in plus, dpdv estetic... sunt manevre de tractorist
nu de sofer de coupe limuzinos... :P

revenind la subiect: in general si parerea mea este ca directia este precisa si ca ofera feedback,
asta in viraje, dar am sesizat faptul ca in linie dreapta exisa un lag in punctul de echilibru si uneori
te trezesti ca o ia razna la corectii minore... este foarte obositor cand ai vant lateral in rafale...

is it just me and Ungoliath? sincer, nu cred...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
ace117
WRC

Mesaj de ace117 »

Eu nu vb de sfaturi gratuite, in spatele meu sunt 5 ani de raliuri cu 3 titluri de vicecampion national...
Daca vrei sa asculti de sfaturile noastre bine , daca nu pt mine tot e bine , este oricum treaba ta , faci ce vrei man
Dar ma intreb si eu asa mai discret ce manevra faci tu cu palma ta cand la o virare "rapida" - cum zici tu cu botul palmii - cineva iti taie si mai rapid calea???
Dar cum am zis: masina ta, treaba ta...
Referitor la "balet" : pilotajul ca si baletul este o arta, deci exista o anumita asemanare :lol:
DESIGN BY ONO TUNING
Imagine
silvius

Mesaj de silvius »

La "Colina Motors"
Eu de acolo le luam
baga si tu o adresa, ceva pls.. nu-i reclama, dar poate mai sunt si altii :) care vor
silvius

Mesaj de silvius »

ace117 spune corect ceea ce spune.
La viteze de autostrada, viteze legale, sub 140 la ora mi se pare ca se comporta ok, am venit pe pitesti - bucuresti cu vant de nu se putea dintr-o parte in alta si era ok.
Totusi, exista un totusi: daca dai prea multa importanta, mai ales dupa ce ai citit pe clubcitroen chestia cu directia, poti avea impresia ca trebe sa te ti de volan strans. Oricum la viteze mari nu poti sa stai cu o mana pe volan si cealalta pe schimbator sau pe piciorul insotitoarei :)
Aurelian, incearca sa nu dai importanta acelei idei ca trebe sa te strangi de volan si o sa vezi ca e ok.
ace117 ar putea sa bage si el un jpeg cu pozitia condusului. La mine cel putin, scaunul sta la vreo 90 de grade, stau drept, nu aplecat spre fatza :), dar nici cu scaunul pe spate, sunt cu smecheria pe volan, nu pot spune, are trei portiuni de priza, sunt super multumit. Nu cred insa ca c4 este facut sa fie intors cu podul palmei cu volanul asa cum este el stock.
aurelian

Mesaj de aurelian »

adevarul ca raliurile au mare legatura cu jungla din bucuresti, iarasi nu vad legatura intre raliu si comfortul la volan

asta si spuneam ca in loc sa ne aratam muschii mai bine ne spunem impresiile fiecare si atat

nu cred ca c4 a fost facut numai pt viteze / raliu , daca avea un servo mai city-friendly era ok, nu are nu e nici o jale

la viteze mari cu vant lateral e criminala, subscriu , eu am mers sute de km in conditiile astea si nu prea stateam linistit la volan ceea ce devine obositor
Scrie răspuns

Înapoi la “Tips&Tricks”