pai hai sa vedem 3 exemple:
- Gume Michelin Energy 15" douazeci si ceva octombrie 2007: noaptea pe la 12 cand era rece si putina mazga m-am invartit super meserias pe piatra cubica de la aviatorilor din cauza unui bou care a ramas ca la dentist cand a vazut ca dupa ce m-am rotit am recapatat controlul masinii
- Gume Toyo Proxes T1R 16" cu vreo 2 saptamani in urma cand inca mai era cald afara: serpentinele alea in ac de par din zona predeal: bag 90 la ora si un bou in fata mea aproape ca ramane cu motorul mort, ocolesc prin stanga insa din dorinta de a nu intra peste banda continua pun frana, scartaie putin evident, insa imi vad de drum si urc injurandu-l pe ala.
- Gume Dunlop SP Winter Sport M3 16": luni, ma intorc de la munte si prin predeal ninge. Pe o trecere se arunca un destept, franez de la cativa metri de trecere, intra si abs-ul si opresc fara sa depasesc mijlocul trecerii.
Nimeni nu spune sa cumpere omul gume pe care sa dea o caruta de bani, insa acolo cat de cat macar pentru iarna si tot merita. Este in joc viata noastra, a celor din masina, a celor din celalalte masini si nu in ultimul rand a pietonilor care de multe ori iti dau senzatia ca vor sa se sinucida.
Si da, se pun patru gume, nu doua pentru ca iti poate fugi c..ul masinii, dar in acelasi timp franarea devine ineficienta:atunci cand apasam pe pedala aia de la mijloc se franeaza pe toate 4 rotile.
SIngura chestie care ma enerveaza la astea de iarna ca scartaie la plecare cand ii dai putin mai tare, arata mai mici, dar asta e