Anvelopele de iarna - trebuie nu trebuie??

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
alexchivu

Re: Anvelope de iarna

Mesaj de alexchivu »

exdani scrie:ai nevoie de cauciucuri de iarna, mai ales daca vei pleca des din localitate!!! - acum depinde si daca pleci sau nu din localitate, ca daca zici ca nu prea ai buget disponibil si stai doar in Bucuresti nush daca se merita sa le cumperi
eu la c4 nu iau nimik anu asta ptr ca o am pe asta de firma daca plec pe undeva
de plecat din bucuresti nu cred ca o sa ies f mult...
oricum trec pe jantele de tabla si iau lanturile in portbagaj (just in case... :glasses )
C4 Berlina 1,6HDI, 109.99 cp... (ex)
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

bai eu m`am rupt in fund efectiv sa-mi iau roti pe 15 (aliaj ca nu suport tabla deloc) si cauciucuri de iarna noi...uneori 1500 ron chiar merita viata mea...o singura data poti sa ai nevoie de ele...si sa nu le ai... o sa-mi revin cu banii probabil prin februarie martie ( am si alte cheltuieli majore acum ) dar eu zic ca merita. Sunt convins ca 50% din chestia asta cu iarna e pur marketing...dar pe mine unul m-au convins
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

marketing sau nu, eu am facut diferenta. era sa-mi pierd viata pe serpentine iarna, din cauza de anvelope (de vara). cu cele de iarna, mai aluneci, dar extrem de rar si doar daca prinzi gheata. acum depinde si ce anvelope de iarna ai.
cat despre faptul ca pui numa pe fata, nu te ajuta foarte mult. colegi de-ai mei erau sa dea coltu din cauza asta. la fel, iarna pe serpentine (pentru cine stie drumul: Bran-Moeciu-Rucar). pe acelasi traseu era s-o patesc si eu cu niste ani in urma. lanturile ajuta, dar nu sunt solutia ideala, si mai ales nu sunt solutie pentru drum lung.
cat despre altele... lopata obligatoriu si ceva nisip (un saculet, nu trebuie juma de tona). te mai ajuta uneori, ca solutie de criza, cand aluneci si nu poti sa iesi ... covorasele - alea de cauciuc.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

eu ma refeream la marketing la cele all season !
cele de iarna sun chiar necesare mai ales daca iesi din Bucuresti destul de des. eu daca nu le aveam de iarna in ianuarie cred ca ramaneam in multe locuri inzapezit sau derapam, etc...
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

all season incearca sa impace si capra si varza. pentru vara sunt prea dure iar pentru iarna..... hmmm. nu sunt stralucite. una peste alta, ai avantajul cu ele ca nu le mai schimbi de la un anotimp la altul, si fac cat de cat fata si iarna, dar nu vor avea niciodata caracteristici de anvelope de iarna - doar se apropie. si sa nu uitam nici pretul. toti ai mei pe care i-am intrebat, mi-au recomandat cu cea mai mare caldura sa le evit. (ai mei fiind oamenii din firma, oameni care stiu despre ce e vorba)
onacus

Mesaj de onacus »

Bogdan98 scrie:pentru vara sunt prea dure iar pentru iarna..... hmmm. nu sunt stralucite.
Pentru vara ar trebui sa fie prea moi si pentru iarna prea dure.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

sau asa .. ideea era ca nu sunt perfecte nici pentru vara, nici pentru iarna. au calitati mai bune pentru perioada de mijloc, cand e frig afara, dar inca nu a dat zapada.
Cezar
pi buni

Mesaj de Cezar »

onacus scrie:
Bogdan98 scrie:pentru vara sunt prea dure iar pentru iarna..... hmmm. nu sunt stralucite.
Pentru vara ar trebui sa fie prea moi si pentru iarna prea dure.
Anvelopele de iarna sunt moi. De aceea sunt recomandate sub 7 grade. La o temperatura ridicata o anvelopa de iarna se uzeaza in draci datorita faptului ca sunt moi.

In schimb anvelopele de vara sunt dure. Ele fiind supuse unor temperaturi mai ridicate pe timp de vara se inmoaie (exagerat vorbind :) ).
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

@cezar sper sa fii facut o gluma cu cauciucurile de iarna ca sunt moi
6.Tipuri de cauciucuri pentru maşinile de pasageri:

Cauciucuri de vară

Sunt indicate pentru cei care ruleaza cu viteze mari. Aceste tipuri de anvelope sunt concepute pentru a oferi aderentă necesară în condiţii de ploaie şi teren umed în defavoarea longevitaţii anvelopei.

Cauciucuri all-season

Sunt cauciucurile cu care se echipează majoritatea maşinilor care ies din producţie. Ele sunt concepute pentru a face un comprimis între aderenţă, performanţă, longevitate, zgomot şi
siguranţă.

Cauciucuri pentru apă

Cauciucurile pentru apă sunt confecţionate dintr-un cauciuc mai moale decât cel al cauciucurilor de vară şi cu mult mai moale decât al celor all-season. Asta pentru că un astfel de cauciuc trebuie să se încălzească repede pe timp rece sau umed pentru a oferi cea mai bună aderenţă în astfel de condiţii.

Cauciucuri de iarnă

Ele se află la polul opus faţă de cauciucurile pentru apă, adică sunt fabricate dintr-un cauciuc mult mai rigid. Sunt realizate pentru un comportament optim pe suprafeţe acoperite cu zăpadă şi gheaţă.

sursa http://www.webtire.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Cezar
pi buni

Mesaj de Cezar »

Sa lamurim o chestie.

Anvelopele de iarna si cele de vara sunt facute din amestecuri diferite.

Cele de iarna au in amestec un produs gen silicon. Ele sunt foarte moi iar la temperaturi joase (sub 7 grade) se intaresc si functioneaza la regim normal.
Anvelopele de iarna au si profilul astfel facut sa arunce zapada din ele si foarte multe taieturi fine in profil care in conditii de gheata ele functioneaza ca niste ventuze (intelegeti voi ce vreau sa zic). La temperaturi specifice verii anvelopele de iarna "se topesc" (exagerat, dar este un termen folosit de fabricantii de anvelope).

Cele de vara sunt facute sa functioneze in regim normal la temperaturi ridicate. La aceste temperaturi ele intradevar sunt moi.

Anvelopele all-season, M+S, etc. sunt foarte dure. De aceea se uzeaza cel mai greu. In conditii de temperaturi scazute ele sunt tari "ca piatra" si in loc sa aiba aderenta cu asfaltul ele sar ca o minge. In timpul verii ele isi pastreaza duritatea si nu devin moi precum cele de vara.

Sursa: fabrica unde lucrez
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

Sa nu zici ca lucrezi la "Pi Buni" din Slatina ..
Cezar
pi buni

Mesaj de Cezar »

Bogdan98 scrie:Sa nu zici ca lucrezi la "Pi Buni" din Slatina ..
:sad5: posibil :sad5:
nero
Robotizat

Mesaj de nero »

Mihay scrie:bai eu m`am rupt in fund efectiv sa-mi iau roti pe 15 (aliaj ca nu suport tabla deloc) si cauciucuri de iarna noi...uneori 1500 ron chiar merita viata mea...o singura data poti sa ai nevoie de ele...si sa nu le ai... o sa-mi revin cu banii probabil prin februarie martie ( am si alte cheltuieli majore acum ) dar eu zic ca merita. Sunt convins ca 50% din chestia asta cu iarna e pur marketing...dar pe mine unul m-au convins
Perfect de acord. Si eu mi-am luat gumele de iarna considerate cele mai bune la momentul respectiv (Vredestein SnowTrac2) care nici n-au fost scumpe, au costat sub 1000ron cu tot cu jante de tabla de 15". Nu ma dau banii afara din casa, dar e o investitie care mi-o permit, avand in vedere ca e suficient sa te scoata o data din belea ca sa uiti de cat ai dat pe ele.
Citroen C4 - 1.6HDI - SX Pack
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Re: Anvelopele de iarna - trebuie nu trebuie??

Mesaj de silvius »

pai hai sa vedem 3 exemple:
- Gume Michelin Energy 15" douazeci si ceva octombrie 2007: noaptea pe la 12 cand era rece si putina mazga m-am invartit super meserias pe piatra cubica de la aviatorilor din cauza unui bou care a ramas ca la dentist cand a vazut ca dupa ce m-am rotit am recapatat controlul masinii
- Gume Toyo Proxes T1R 16" cu vreo 2 saptamani in urma cand inca mai era cald afara: serpentinele alea in ac de par din zona predeal: bag 90 la ora si un bou in fata mea aproape ca ramane cu motorul mort, ocolesc prin stanga insa din dorinta de a nu intra peste banda continua pun frana, scartaie putin evident, insa imi vad de drum si urc injurandu-l pe ala.
- Gume Dunlop SP Winter Sport M3 16": luni, ma intorc de la munte si prin predeal ninge. Pe o trecere se arunca un destept, franez de la cativa metri de trecere, intra si abs-ul si opresc fara sa depasesc mijlocul trecerii.

Nimeni nu spune sa cumpere omul gume pe care sa dea o caruta de bani, insa acolo cat de cat macar pentru iarna si tot merita. Este in joc viata noastra, a celor din masina, a celor din celalalte masini si nu in ultimul rand a pietonilor care de multe ori iti dau senzatia ca vor sa se sinucida.

Si da, se pun patru gume, nu doua pentru ca iti poate fugi c..ul masinii, dar in acelasi timp franarea devine ineficienta:atunci cand apasam pe pedala aia de la mijloc se franeaza pe toate 4 rotile.
SIngura chestie care ma enerveaza la astea de iarna ca scartaie la plecare cand ii dai putin mai tare, arata mai mici, dar asta e :drive
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
anne
Numar Inmatriculare: B-62-HGU

Re: Anvelopele de iarna - trebuie nu trebuie??

Mesaj de anne »

ajutati-ma si pe mine...abia acum am citit in acest topic.
Eu la masina mea ce janta am.... de cat este?
cele de tabla cat costa si de unde se cumpara?
CITROEN C4 coupe VTR 1.6i 110 CP neagra
B-62-HGU cu stiker
Citroen C3
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”