Faruri bi-Xenon directionale
-
gonty
- Profu'
- Numar Inmatriculare: IS96DEA
Faruri bi-Xenon directionale
Nu se putea sa nu am si eu o mica problema.... Ca prea mi-ati deocheat-o, chit ca-i rosie. Nu mai merg directionalele
Baietii de la Suceava au cautat motivele, dar nu au reusit sa-i dea de capat. Senzorii de inaltime merg, farurile se misca prin soft-ul de diagnoza, se aprind, dar.... nu se misca atunci cand iei o curba (bineinteles imi apare eroare la diagnosticarea pe care si-o face la punerea contactului). Pot sa circul cu ea (ca se aprind ) dar atat. A scos tipul vreo 5 pagini de diagnoza pe care le trimite prin fax in Franta sa vada despre ce este vorba. Va voi tine la curent cu desfasurarea evenimentelor. In orice caz nu a reusit sa-mi strice bucuria de a o conduce 
C4 2.0 HDI, SX Pack, bixenon directionale, pavilion vitrat
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
Robotelul nu mai clipeste...
Sa speram ca problema e doar software si se rezolva repede!
Sa speram ca problema e doar software si se rezolva repede!
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
-
gonty
- Profu'
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
- vladut_v
Daca zici ca se misca directionarea din consola de diagnoza, probabil ca nu e o problema electro-mecanica, ci mai degraba una de soft a computerului masinii.
Printre altele optiunea de directionare se poate dezactiva din meniul masinii. Probabil ca nu e de prea mare ajutor ce zici eu pe aici, dar ai incercat sa le dezactivezi dupa ce ai pus contactul (chiar si cu defectiunea semnalata) iar apoi sa bifezi de activare la loc ?
Am mai observat un lucru: la oprirea masinii prin innecarea motorului si daca ai farurile aprinse, la repunerea contactului, acestea se reteteaza intr-un fel si iti fac testul de directionare stanga-dreapta, chiar si sus-jos (pentru axa verticala care controleaza inaltimea automata a farurilor in functie de incarcare).
In primele cateva zile dupa ce am luat masina, tin minte ca am primit si eu un "Headlight faulire !" (sau asa ceva) ... la o punere de contact si aprindere a farurilor ... dar si-a revenit dupa ce am repus contactul, de atunci n-am mai patit si umblu si ziua cu farurile aprinse iar directionarea n-am dezactivat-o niciodata. Am vrut iarna cand erau temperaturi de peste -15 dar am lasat-o asa.
Mult noroc! Sunt curios ce zic francezii, poate dau drumul la o campanie de rechemari pentru resoftare in ceea ce priveste farurile cu xenon.
Printre altele optiunea de directionare se poate dezactiva din meniul masinii. Probabil ca nu e de prea mare ajutor ce zici eu pe aici, dar ai incercat sa le dezactivezi dupa ce ai pus contactul (chiar si cu defectiunea semnalata) iar apoi sa bifezi de activare la loc ?
Am mai observat un lucru: la oprirea masinii prin innecarea motorului si daca ai farurile aprinse, la repunerea contactului, acestea se reteteaza intr-un fel si iti fac testul de directionare stanga-dreapta, chiar si sus-jos (pentru axa verticala care controleaza inaltimea automata a farurilor in functie de incarcare).
In primele cateva zile dupa ce am luat masina, tin minte ca am primit si eu un "Headlight faulire !" (sau asa ceva) ... la o punere de contact si aprindere a farurilor ... dar si-a revenit dupa ce am repus contactul, de atunci n-am mai patit si umblu si ziua cu farurile aprinse iar directionarea n-am dezactivat-o niciodata. Am vrut iarna cand erau temperaturi de peste -15 dar am lasat-o asa.
Mult noroc! Sunt curios ce zic francezii, poate dau drumul la o campanie de rechemari pentru resoftare in ceea ce priveste farurile cu xenon.
C4 1.6i 16V Berlina
-
gonty
- Profu'
Am facut si acea dezactivare dupa care am scos contactul, l-am pus iar si mi-a aparut "faulty":error: doar pe inaltime, ca oricum ea ramane activa. Asta este, cred ca-i software. Am incercat si pe forumuri sa caut o asemenea defectiune, insa se pare ca-s unicat
Sa dea Cel De Sus sa fie asta singura problema pe care o voi avea vreodata
Astept sa vad ce-mi spun francezii
Astept sa vad ce-mi spun francezii
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Era odata mai demult cineva pe clubcitroen, care a avut cumva aceiasi problema. Insa problema s-a rezolvat repede de la sine.
Cauza banuita a fost umiditatea mare(multe zile cu ceata etc, si ma gandesc ca acum a cam tot plouat zilele astea), si s-au oxidat nu stiu ce contacte pe acolo daca tin bine minte(e posibil sa nu fie chiar cum zic eu, dar ceva asemanator)
Cauza banuita a fost umiditatea mare(multe zile cu ceata etc, si ma gandesc ca acum a cam tot plouat zilele astea), si s-au oxidat nu stiu ce contacte pe acolo daca tin bine minte(e posibil sa nu fie chiar cum zic eu, dar ceva asemanator)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
In Iasi a inceput sa ploua abia de alaltaieri... pina atunci numai in 19-21C ne-a tinut, si soare cit a inceput in ochii nostri.Bogdan scrie:Era odata mai demult cineva pe clubcitroen, care a avut cumva aceiasi problema. Insa problema s-a rezolvat repede de la sine.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
Eu am avut aceasta problema de 2 ori. de fiecare data a fost senzorul de inaltime spate.
Asta numai atunci cand se aprimde becul de service.
exista si varianta de a nu fi activat din BSI, sau din computerul de bord, dar atunci SIGUR nu se aprinde becul de service.
Eu zic sa mergi la alt service si sa verifice cum trebuie acel senzor de inaltime.
Atentie la inlocuire, trebuie efectuata o anumita etansare a mufei senzorului, pentru ca eu am inlocuit de 2 ori captorul in primele 3 luni. Dupa aia a aparut un INFO si nu mi s-a mai stricat.
Bafta!
Asta numai atunci cand se aprimde becul de service.
exista si varianta de a nu fi activat din BSI, sau din computerul de bord, dar atunci SIGUR nu se aprinde becul de service.
Eu zic sa mergi la alt service si sa verifice cum trebuie acel senzor de inaltime.
Atentie la inlocuire, trebuie efectuata o anumita etansare a mufei senzorului, pentru ca eu am inlocuit de 2 ori captorul in primele 3 luni. Dupa aia a aparut un INFO si nu mi s-a mai stricat.
Bafta!
-
bizkit1
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
Intre astea doua as alege Subaru Legacy.... off topic evident...bizkit1 scrie:incerc sa ma decid sa aleg intre un avensis sau o honda accord sedan.
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
-
gonty
- Profu'
Si tu crezi ca astea de care pomenesti sunt mai putin computerizate?bizkit1 scrie:masina asta e prea computerizata si impopotonata cu toate porcariile si dasta se strica. Eu unu mi-am vandut vechea masina adica o nubira 2 si acum pe langa c4, de care nu prea mai ma folosesc incerc sa ma decid sa aleg intre un avensis sau o honda accord sedan.
Odata ce accepti sa iei o masina din generatiile noi, trebuie sa te astepti oricand la surprize. Asta este.... Altfel ne intoarcem la tv-ul cu lampi si Dacia 1310 berlina.... Sau la Logan ca are motor simplu si nu prea are senzori
Probleme adevarate la C4 nu sunt decat in 2-3 cazuri izolate. Si, bineinteles, ei sunt si cei care "tipa" cel mai tare si fac si impresie proasta asupra masinii.
Ultima oară modificat Dum Mar 25, 2007 4:56 pm de către gonty, modificat 1 dată în total.
-
bizkit1
-
dimabogdan