Pneuri stock C4

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Eu nu am inceput sa fac asta asa cum ar fi normal, adik trafic putin (noapte de preferinta). Eu am facut-o asa cum am scris si mai sus din prostie.
Incearca si tu frana de motor a II a, si apoi la apex blana. AI MARE GRIJA CA are pe fata tendinta supraviratoare si pe spate subviratoare.
Prima oara incearca si tu in curba cu cel putin 2-3 benzi si tine ambele maini pe volan PENTRU CA O SA-TI FUGA.....SI VIREAZA INVERS.
pentru mai multe detalii scoala de pilotaj.... :lol: (vreau sa dau banii si pe asta inainte de eleron, geamuri fumurii, detector de radar - si nu neaparat in ordinea asta).
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

T.rac3Er PsH : hai ma ca asta incepe sa sune a drift, insa doar incepe.
Oricum driftul e interzis si se sanctioneaza cu carnet si alea alea din cate stiu.
In orice caz foarte mare atentie ce si cum faceti ce faceti, poate sa va coste mai mult decat un carnet si cateva ciobituri. De PsH nu prea ma indoiesc, ma refer ma cei mai putin cunoscatori. Acu PsH s-a umflat in pene si da pe aici meditatii, mi-a luat-o inainte ... si el o sa isi puna de toate pe masina si eu o sa merg cu ea tot ca acum :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Acum serios vb. La plecarea de pe loc in blana daca ai volanul drept nu face stanga dreapta in nici un fel. Acu daca vrei sa pleci de pe loc cu volanul tras in stanga sau in dreapta e altceva, insa e recomandat sa nu o fac in blana rau ca o sa pierzi aderenta si daca nu sti sa o redresezi e nasol. Asta e valabil la orice gume, logic vb.
Mie mi se par ok astea stock pentru oras dar si in afara. Asta nu inseamna ca peste vara nu imi jante pana la urma si gume adevarate :) insa o fac pentru ca e o diferenta intre 15 si 17 :wink:
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

Recunosc si imi prezint scuzele.....
Nu am vrut sa ma dau destept.
Doar ca....sincer este o senzatie placuta.
NU RECOMAND NIMANUI SA FACA ASA CEVA PE STRADA. CINE O FACE O FACE PE BARBA, CARNETUL si MASINA LUI!!!!
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

teoretizam si noi, nu instigam. dar zau ca imi doresc un traseu unde sa incep sa ma invat cu masina (ah, da, daca eram la nivelul lui mituc care vrea sa isi ia leon cupra / fr, sau CTR, as rupe acest c4 in fiecare curba, la limita abuzului binenteles. imi plac masinile, imi place la volan, imi place sa ma simt bine in ele (nu sa ma dau mare, sau smeker...ceea ce mai mult ca sigur ca nu sunt)
cat despre anvelopele stock n-am ce sa zic deocamdata (pe poaie am avut grija sa nu le incerc capacitatea de a ma feri sa bara spate e vreunui participant la trafic :D) recomand acest lucru tuturor...asta ca sa dau si eu o morala...
PsH, cand ai drum prin pitesti? pe la cartec
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
silvius

Mesaj de silvius »

PsH nu am spus ca te dai mare, departe de mine o chestie de genul asta, pe bune. Te-am vazut prin oras :) asa ca no comment.
Dar daca iti aci scoala de pilotaj poate ai nevoie de un asociat :lol: :lol: :lol: :lol:

Acu' cine are prieteni/rude cu terenuri de nu vezi cu ochii si drumul pana la conaca astaltat si una doua curbe.. ala nu e drum public :wink:
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

la scoala de lectii ma bag si eu...eu exemplific cursantilor, in timp ce Psh ii invata, si silvius documenteaza 8)
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

silvius scrie: Te-am vazut prin oras :) asa ca no comment.
Chiar asa de naspa conduc? Mi se spune des ca sar putin calul, dar eu am o parere buna despre mine.....chiar ma consider un sofer linistit......si sincer nu imi place viteza, acceleratia da, dar viteza nu!
Imagine

PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

Daca vb de lectii (nu am avut nici o sec in cap lucru asta) as avea io un prieten bun care nu are toate rotile la cap.....
Asta in Buc, ca in Gl am mai multi, eu sunt pantaloni scurti
Imagine

silvius

Mesaj de silvius »

PsH, nu am spus ca esti catastrofa, dar te bagi asa cum e normal cu un C4 :wink:
pesteimputit
custom sound systems

Mesaj de pesteimputit »

Ca sa raspund cat se poate de subiectiv:
Cauciucurile originale sunt niste gunoaie, entry levelul entry levelului unei marci bune, in conditii de drum ud rup aderenta imediat, in conditii de carosabil rece deasemenea, iar in conditii de carosabil normal sunt intre mediocre si proaste. Sunt cauciucuri pt mers la piata. Eu nu am rezistat cu ele decat 5000km dupa care le-am facut vant. Unde mai pui ca daca ar fi sa le iei de noi mai sunt si scumpe al dracu.

P.S.
Nici Dunlop SP Sport MAXX nu sunt exceptionale dar fata de harburile originale sunt ok. Recomand in schimb cu caldura Michelin Pilot Sport. Imperecheate cu o pereche de OZ SuperTurismo au facut fata lejer stilului meu de condus pe Vectra tatalui meu (z20let 2.0 turbo). Aceeasi parerea mi-au dat-o si Toyo T1-S care le-am avut (SH) pe C4 cateva luni.
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Hai ca ma bag si eu... ca vad ca s-a ajuns la alte de'alea...
Mie mi se pare ca cauciucurile Michelin Energy sunt medii, nu mediocre...
Oricum, sunt foarte bune fata de alte cauciucuri stock (indiferent de marca)
Daca le pui pe Audi A4 2.0 Turbo au neajunsuri suficiente, dar pe C4 1.6i sunt excelente...
Asta bineinteles cu conditia sa stii sa conduci... ;)
Puii de Loeb, si-au ales prost masina, orasul, si chiar tara...
Daca ati optat pentru C4 1.6i sau HDi, aflati ca masina nu are veleitati sport, nici ca tren de rulare, nici ca motor, nici ca transmisie... :P
E un cruiser excelent, dar atat...

@PsH: Dane, imi esti simpatic, dar las-o te rog mai moale cu "drift-urile"... nu e cool! Eu stiu ce poate masina asta si nu e ceea ce spun multi de pe aici ca e!
Daca vrei hai s-o punem de-o afacere, pentru impatimiti, dar odata cu terenul si cu pista, achizitionam si niste masini adevarate (e.g., Mazda MX-5 Miata, Honda S2000, ceva mai light... Toyota MR2 etc)... Va? ;)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
walleye

Mesaj de walleye »

psh, primul lucru pe care l-am facut dupa ce am luat masina a fost sa-i definesc "anvelopa" daca e sa folosim un termen din aviatie. stock, e o masina sigura si sprintena (ma refer la 1.6i) dar la limita foarte sensibila la distributia masei pe osii, presiune in pneuri, starea drumului samd. nu stii niciodata daca la proxima curba va sub sau supravira sau se va duce cu totul in sant ori se va invirti ca un titirez. iti trebuie reflexe rapide, inima tare si coaie cit pepenii ca sa te dai cu ea la limita si dupa, asa cum vine ea din fabrica. nu iarta greselile. ca atare nu-i de incepatori in ale pilotajului si sincer, nici de profesionisti, atita vreme cit exista alternativa. dupa experimentele initiale, evit pe cit pot sa ma apropii de "zona periculoasa". cum zicea si altcineva, daca intr-adevar vrei o tiribomba pe roti, exista alte troscolete cu mai multe veleitati decit c4 care altfel e un compromis excelent.

chestia cu fugitul volanului la accelerari brutale, se cheama torque steering, e o ineficienta de design care cu greu se anuleaza la masinile cu tractiune pe fata. cu suspensia mcpherson, nici nu-s sigur ca se poate.

oarescum off-topic, la intrarea in lugoj dinspre deva, pe serpentine, exista o portiune cu multe valurele pe asfalt, multe si dese si care intimplator la o viteza undeva intre 90 si 100 la ora intra in rezonanta cu suspensia. altfel spus, de la valurelele alea, incepe roata sa sara in sus si-n jos ca nebuna, fiecare impact amplifica miscarea, te trezesti brusc ca nu mai ai nici o aderenta, si asta pe asfalt perfect uscat. foarte naspa, e si in curba, noroc ca fenomenu-i foarte dependent de viteza, ridicat piciorul de pe acceleratie si regasesti suficenta aderenta ca sa controlezi masina.

daca aveti cumva drum prin zona, tineti minte treaba asta, reduceti sub 80 la ora, peste suta nu permit curbele.
PsH
PasHa

Mesaj de PsH »

SAMmy scrie: @PsH: Dane, imi esti simpatic, dar las-o te rog mai moale cu "drift-urile"... nu e cool! Eu stiu ce poate masina asta si nu e ceea ce spun multi de pe aici ca e!
Stati putin ca deviem de la subiect.
Chestia cu driftul a adus-o in discutie silvius si nu are nici o treaba cu ce am spus eu. Driftul este altceva si in mod clar se realizeaza in alt mod decat ceea ce am spus eu.
Eu am dat un exemplu de cum se rupe aderenta cu aceste cauciucuri si parerea mea este ca trebuie sa incerci macar o data (in locuri care permit acest lucru...de preferat nu pe soselele publice) sa vezi pana unde este limita masinii si ale pneurilor implicit.
Eu nu fac drift si in nici un caz nu derapez cu masina la ora 8 dim in interesectie la Unirii. Am spus doar ca imi face placere sa o simt atunci cand imi permit sa o fac.
Cand am luat-o (masina) am o avut o perioada de timp in care imi era pur si simplu frica sa intru intr-o curba cu o viteza normala, tot timpul incetineam peste masura, tocmai in cauza pneurilor (sper ca o sa isi schimbe comportamentul la vara) pentru ca aveam impresia ca nu o sa stea pe sosea.
Mi-am luat inima in dinti si am facut ceea ce era normal sa fac atunci cand am luat masina, adica i-am verificat limitele (mai putin viteza maxima...deh rodajul) si acum sper sa pot spune ca intr-o situatie limita as sti cam cum sa o controlez.
Daca ai un stil de condus mai "indraznet" nu cum mult, dar.... cu ajutorul acestor pneuri sunt de parere ca exista sanse destul de mari sa ajungi intr-o situatie limita, si daca atunci vezi pentru prima oara ca spatele tinde sa depaseasca botul masinii.....nu vreau sa ma gandesc mai departe...
Samy subscriu celor spuse de tine in totalitate si mr2 ala imi face cu ochiul cam de multisor (ar fi fost o varianta sh.... :cry: ).
Eu nu mi-am permis o masina noua din clasa celor insirate de tine (si imi doresc), iar sh..stiu cum trag eu de o masina, mai ales daca si masina cere, dar altii...
Imagine

Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”