Azot in roti

Scrie răspuns
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Re: Azot in roti

Mesaj de DMX »

Cred ca cineva din mderatori , ar trebuii sa mute , ultime posturi la "Presiunea optima in pneuri la C4 " ce scrieti voi nu are nici o legatura cu Azot -ul din pneuri .... :shock:
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

wonka scrie:probabil in cele de 15" si 17" este alta presiune decat in cele de 17". dar in rotile de 16" e 2.4 pe fata si 2.1-2.7 pe spate in functie de gradul de incarcare!eu am pus 2.4 si pe spate ca nu stau sa umflu si sa dezumflu rotile de cate ori car ceva cu ea.
daca am timp si chef am sa pun niste poze care sa demonstreze!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
bibikul

Mesaj de bibikul »

bibikul scrie:pana la urma a aflat cineva de ce cauciucurile umflate cu azot la aceeasi presiune ca pe aer, par mai desumflate? e normal? trebuie sa se bage presiune mai mare la azot?
Am fost si i-am intrebat pe baietii de unde am bagat azot problema noastra si au zis ca se baga aceeasi presiune ca si pe aer si se pare ca explicatie stiintifica la faptul ca cauciucurile par mai desumflate nu exista. Mi-au zis ceva de balonul cauciucului ca e ma jos, etc.. nu cred ca are vreo relevanta.
C4 Coupe, 1.6 benzina, gris island
DriverX
Numar Inmatriculare: B-61-CHA

Re:

Mesaj de DriverX »

silvius scrie:normal ca videaza inainte, de fapt baga o solutie care distruge aerul :):):)
omule, nici la avioane nu se videaza nimic inainte. Aer este exact volumul din interiorul gumei, nu ai ce face. Nu ai cum vida pentru ca:
- e imposibil sa pui o guma pe janta fara sa intre aer
- guma are o armatura de otel pe care o faci praf cu ocazia actiunii de vidare
- in schimbul vidarii gumei il ai ca pe primarul Vidaru care iti videaza buzunarele pentru urmatoarele operatiuni:
1. echilibrare jante in mod repetat si des
2. plata obigatorie casco pentru k nu ai cum sa fi nostradamus sa sti pe unde mai sunt gropi
3. numeroasa plati catre diverse companii petroliere pentru achizitionare combustibil mai mult decat in orice alta capitala europeana
Asa ca nu mai ai nevoie de vidare cand il ai pe Vidaru in persoana peste bucuresti :lol: :lol: :lol:
tare =D>
Citroen C4 VTR 1.6 HDi 16v 110cp
avis
Numar Inmatriculare: B 37 DOK

Mesaj de avis »

Eu am azot in roti din decembrie 2007 si pot spune ca e ok. Nici macar presiunea nu am mai luat-o ca nu a fost cazul.

Asa stiu si eu ca e un gaz inert dpvd al temperaturii si pastreaza presiunea constanta.

Cat priveste iarna... oricum suspensiile sunt rigide, asa ca nu cred ca e de la azot.
De-a Dura Lex

Fost posesor de C4 Rouge Loucifer 1,6 I 110 CP...
Actual de Peugeot 407 Blanc Baquise 2.0 D 136 CP
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

avis scrie: Asa stiu si eu ca e un gaz inert dpvd al temperaturii si pastreaza presiunea constanta.
Nu presiunea ci volumul ramane (aproape)constant. Presiunea, daca nu ai pierderi, ramane constanta indiferent de ce gaz bagi in roti, chiar si gaz de sonda :lol: Volumul e problema :wink:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

Primul si cel mai mare avantaj este cel al lipsei variatiilor de presiune datorate variatiilor de temperatura. Azotul nu se comprima la frig si nu se dilata la caldura. Ceea ce ne ajuta mai ales peste vara, când variatiile dintre zi si noapte sunt uneori notabile.
se mai spune ca jantele de aliaj nu mai oxideaza pe interior

azotul ofera amortizare mai buna decat cea oferita de aer, iar gropile vor fi mai bine suportate de catre sistemul de suspensie, si da un nivel mai redus al zgomotului - lucrul aceasta s-ar explica prin faptul ca undele produse de socuri sunt amortizate mai bine de azot
Dan pasare

Re:

Mesaj de Dan pasare »

exdani scrie:Primul si cel mai mare avantaj este cel al lipsei variatiilor de presiune datorate variatiilor de temperatura. Azotul nu se comprima la frig si nu se dilata la caldura. Ceea ce ne ajuta mai ales peste vara, când variatiile dintre zi si noapte sunt uneori notabile.
se mai spune ca jantele de aliaj nu mai oxideaza pe interior

azotul ofera amortizare mai buna decat cea oferita de aer, iar gropile vor fi mai bine suportate de catre sistemul de suspensie, si da un nivel mai redus al zgomotului - lucrul aceasta s-ar explica prin faptul ca undele produse de socuri sunt amortizate mai bine de azot
#-o Iar o luam de la capat?
pasare scrie:....,azot in roti aveti tot timpul :wink: Doar proportia difera,adică aerul normal băgat in roti conține 78% azot, diferanta de 22% in plus când băgați numai azot nu poate schimba practic nimic in comportamentul masinii.Daca i se pare cuiva ca masina merge mai bine dupa o astfel de operație, va garantez ca e vorba de presiunea in pneuri si nu de azot. :D
pasare scrie:........... :D Diferentele care se invocă(coficientul de dilatare,marimea moleculei,etc.,etc.) sunt atât de mici incât nici un om nu le poate sesiza fizic.E ca si cum mi-ai spune ca telefonul tau mobil are 265000 de culori iar al meu are ''doar''250000.Ei si? oricum nu le vedem pe toate :D
pasare scrie:
exdani scrie: Prima diferenta am observat-o pe piatra cubica...mai putin zgomotoase...sper ca nu a fost doar autosugestie..
Insa pe timp de vara cred ca se merita sa pui azot 4 lei/roata...tinand cont ca macar nu mai pierde presiune.
1. A fost autosugestie
2. Va pierde presiune in aceleasi conditii ca si pana acum :wink:
Sa nu ma intelegi gresit,ai facut bine ca ai bagat azot,dar avantajele sunt doar pe termen lung,chiar f.lung :)
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

cand mi-am luat cauciucurile de la auto soft am vazut ca pe factura scria umflare azot desi eu nu cerusem.sper sa fie asa adica s-o fi bagat azot d-ala..oricum nu le-au facut nici o pregatire speciala si eu nu simt absolut nici o diferenta fata de aerul de 1 leu de la orice alta vulcanizare
Bogdan98
Citroen Fan
Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)

Mesaj de Bogdan98 »

Ce capacele ai la valve? negre sau verzi? Daca sunt verzi, ar trebui sa ai azot... Negre sunt pt aer.
Cel putin asa am vazut la astia care baga azot, pun imediat capacele verzi.
C4 1.6 e-HDI 110CP 5P Gris Fer = B 16 VBF
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

o sa imi pun si eu capace verzi...poate merge mai bine....
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

:lol: :lol:
@aiurica, da' de valvele minune ai auzit? daca scade presiunea din roti, se schimba capacelu la culoare... sistem de monitorizare a presiunii din pneuri, nu alta :)
Doar am auzit de ele, de la un tip de la o vulcanizare, inca nu le-am vazut si nici nu stiu de pe unde se pot lua. Dar ar fi o chestie interesanta :)
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

mai iti trebuie leduri la toba de esapament...si gata!
[-X
Bogdan98
Citroen Fan

Mesaj de Bogdan98 »

Bleah ... aia numa Loganu are :)

Tocmai am sunat la AutoZone: 8.4 montat+demontat roata, 14.4 echilibrarea, 9 presiune cu azot = 31.8 Ron de roata (cu echilibrare), 17.4 Ron fara echilibrare (mie imi trebuie si echilibrare, am pus vineri jantele de aliaj si la 120-130 cam tremura).
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

aiurica scrie:o sa imi pun si eu capace verzi...poate merge mai bine....
:lol: :lol: :lol: Sa vezi ce soft o sa mearga.
:idea: eu zic sa-ti pui capacele albe :wink:
Scrie răspuns

Înapoi la “Tips&Tricks”