Azot in roti
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
Silviu,poti sa ma contrazici dar tot eu am dreptate
Diferentele care se invocă(coficientul de dilatare,marimea moleculei,etc.,etc.) sunt atât de mici incât nici un om nu le poate sesiza fizic.E ca si cum mi-ai spune ca telefonul tau mobil are 265000 de culori iar al meu are ''doar''250000.Ei si? oricum nu le vedem pe toate 
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
-
shomoyoque
Am pus si eu vineri la autozone si de atunci pana azi am facut cam 200 de km inclusiv un mic test pe autostrada. Ideea e ca nu am simtit nimic in plus fata de aer. Nu neg insa avantajele pe termen lung din folosirea acestui amestec cu o concentratie de N mai ridicata, insa repet, din punctul de vedere al calitatii rularii nu am remarcat nimic extraordinar.pasare scrie:Mai fratilor,azot in roti aveti tot timpul
Doar proportia difera,adică aerul normal băgat in roti conține 78% azot(i se mai spune si nitrogen), diferanta de 22% in plus când băgați numai azot nu poate schimba practic nimic in comportamentul masinii.Daca i se pare cuiva ca masina merge mai bine dupa o astfel de operație, va garantez ca e vorba de presiunea in pneuri si nu de azot.
Citroen C4 Coupe VTR 1.4 90 cp
- silvius
-
shomoyoque
Dar ne-a pus pe la pagina 3-4 deese un articol foarte interesant care zice ca desi e unanim acceptata ideea ca teoretic nitrogenul imbunatateste calitatea rularii, acest lucru practic e imperceptibil.
http://www.racq.com.au/cps/rde/xchg/rac ... A_HTML.htm
Nitrogen improves ride quality
No explanation has been offered as to why this should be the case, however there should be no significant difference in the way air and nitrogen behave at the pressures and temperatures a tyre normally operates at. The only theoretical benefit may be in terms of unsprung weight, as nitrogen is very slightly lighter than air, although the difference would be negligible and unlikely to be detectable.
Asa cum am spus, singurul motiv pentru care am pus N in roti este pentru ca eu cred in efectele benefice pe termen lung asupra cauciucului. Chestia cu gropile ce se simt mai putin eu nu am resimtit-o in astia 200 de km parcursi cam pe tot felul de drumuri.
- silvius
so, pe termen lung spui tu, dar de ce?
Ajungi acolo unde bat si eu.... temperatura mai mica ===> uzura mai mica, tine mai mult.
Apoi faptul ca se pastreaza aceeasi presiune =====> uzura mai mica, dar si un consum mai mic, stablitate si alte chestii
Apoi ia ghici tu ce se afa in aerul pe care il respiri in fiecare zi, si il bagi in roti? Umezeal, cu alte cuvinte H2O
Eh, daca ai prin casa vreun aparat care sa masoare umiditatea o sa vezi ca e mereu pe undeva peste 50%, rar scade sub. Apa in contact cu oxigenul formeaza oxizi, iar oxizii ditrug metalul. In acelasi timp tocmai absenta umezelii si a oxigenului iti da acele smecherii la azot
Ce sa spun, poti folosi benzina de 95 sau poti pune omv100. Evident masina va merge si cu una si cu alta, este indiscutabil.
Poti sa bei apa de la robinet sau poti sa bei apa plata. Oricum setea o vei potoli
Ajungi acolo unde bat si eu.... temperatura mai mica ===> uzura mai mica, tine mai mult.
Apoi faptul ca se pastreaza aceeasi presiune =====> uzura mai mica, dar si un consum mai mic, stablitate si alte chestii
Apoi ia ghici tu ce se afa in aerul pe care il respiri in fiecare zi, si il bagi in roti? Umezeal, cu alte cuvinte H2O
Ce sa spun, poti folosi benzina de 95 sau poti pune omv100. Evident masina va merge si cu una si cu alta, este indiscutabil.
Poti sa bei apa de la robinet sau poti sa bei apa plata. Oricum setea o vei potoli
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
-
shomoyoque
Clar vreau sa ajung unde bati si tu. Adica vreau ca oamenii sa isi puna nitrogen ca sa isi protejeze cauciucurile si jentile si nu sa creada ca daca folosesc N o sa mearga ca in puf.
Ideea e ca in jumatate din posturile topicului astuia noi ne dam cu parerea despre cat de mult s-a imbunatatit calitatea rularii sa nu, cand de fapt cred ca ar trebui sa vorbim despre avantajele pe termen lung ale folosirii nitrogenului, adica de lucruri de genul celor mentionate de tine in ultimul post.
Guys! Mai cititi o data articolul pus de deese si reluat de mine mai sus precum si mentiunile facute de Silvius in primele pagini ale topicului. Sunt super interesante si la subiect.
Ideea e ca in jumatate din posturile topicului astuia noi ne dam cu parerea despre cat de mult s-a imbunatatit calitatea rularii sa nu, cand de fapt cred ca ar trebui sa vorbim despre avantajele pe termen lung ale folosirii nitrogenului, adica de lucruri de genul celor mentionate de tine in ultimul post.
Guys! Mai cititi o data articolul pus de deese si reluat de mine mai sus precum si mentiunile facute de Silvius in primele pagini ale topicului. Sunt super interesante si la subiect.
- silvius
pai nici nu are cum sa mearga ca pe un puf, alea sunt amortizoarele, insa toti vor cat mai sport, daca vreti sa reduceti zgomotul de rulare nu va mai uitati la gume stock, daca vreti sa nu va doara ca guma e gaurita cumparati gume adevarate care chiar dak se sparg puteti merge cu ele, intr-adevar cu maim 60 la ora sau 80 k nu mai stiu.
Azotul amelioreaza putin zgomotul si amelioreaza putin hurducaiala. Insa doar amelioreaza.
In schimb beneficiile sunt pe termen lung si in conditii de stres pentru gume. De aici vine chestia ca masinile preparate folosesc toate azot
In orice caz folosirea azotului nu duce la disparitia obligatiei verificarii presiunii din timp in timp
Daca merita sa va puneti azot? Raspunsul este da, mai ales ca costa foarte putin. Stiu aerul este gratis la OMV, dar nu tot ce e gratis inseamna ca e si fantastic.
Am spus bine?
Azotul amelioreaza putin zgomotul si amelioreaza putin hurducaiala. Insa doar amelioreaza.
In schimb beneficiile sunt pe termen lung si in conditii de stres pentru gume. De aici vine chestia ca masinile preparate folosesc toate azot
In orice caz folosirea azotului nu duce la disparitia obligatiei verificarii presiunii din timp in timp
Daca merita sa va puneti azot? Raspunsul este da, mai ales ca costa foarte putin. Stiu aerul este gratis la OMV, dar nu tot ce e gratis inseamna ca e si fantastic.
Am spus bine?
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
-
shomoyoque
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Pe autostrada sau drumuri asemenea probabil ca n-o sa simtiti mare diferenta. Insa pe drumuri virajate, mai ales curbe rapide, rotile cu azot fac ceva diferente.
Principalul motiv pentru care se pune azot in rotile de avion este cel al dilatarii mai mici, asta la rotile de masina nu e chiar asa problematic desi eu,sincer sa fiu, mai bine dau cit dau sa umflu o roata cu azot decit sa dau cite 1-2ron odata la 2-3 luni sa-mi faca astia presiunea la roti, si sa ma mai si trezesc cu 1.8atm in loc de 2.1!:(
Singurul minus (cu care traiesc deja de peste 45k km cu masina asta, acum avind 50205) este faptul ca datorita rigiditatii putin mai mari a rotii socul in suspensii (si implicit asupra pasagerilor) este putin mai mare la mersul prin hirtoape. Insa eu compensez asta cu o viteza de 5Kmph mai mica, mare jmecherie, oricum merg mai tare decit majoritatea si considerabil mai incet decit manelistii cu detector care folosesc detectorul pentru altceva.
Acum mai ramine sa gasiti o umflatorie de asta de roti unde chiar sa va toarne azot, nu altceva. Pentru mine totul e destul de clar, restul dint pur si simplu discutii.
Principalul motiv pentru care se pune azot in rotile de avion este cel al dilatarii mai mici, asta la rotile de masina nu e chiar asa problematic desi eu,sincer sa fiu, mai bine dau cit dau sa umflu o roata cu azot decit sa dau cite 1-2ron odata la 2-3 luni sa-mi faca astia presiunea la roti, si sa ma mai si trezesc cu 1.8atm in loc de 2.1!:(
Singurul minus (cu care traiesc deja de peste 45k km cu masina asta, acum avind 50205) este faptul ca datorita rigiditatii putin mai mari a rotii socul in suspensii (si implicit asupra pasagerilor) este putin mai mare la mersul prin hirtoape. Insa eu compensez asta cu o viteza de 5Kmph mai mica, mare jmecherie, oricum merg mai tare decit majoritatea si considerabil mai incet decit manelistii cu detector care folosesc detectorul pentru altceva.
Acum mai ramine sa gasiti o umflatorie de asta de roti unde chiar sa va toarne azot, nu altceva. Pentru mine totul e destul de clar, restul dint pur si simplu discutii.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
-
pesteimputit
- custom sound systems
io care merg cu 3 atm ce sa mai zic
, cred ca o sa imi pun N2O in roti si ii fac conducta direct in admisie 
din experienta va spun:
umflati cauciucurile mai tare cu ce o fi si o sa aveti mai putin sway pe viraje
din experienta va spun:
umflati cauciucurile mai tare cu ce o fi si o sa aveti mai putin sway pe viraje
SQ Advanced 7Ch - de multe locul I si odata locul II , LOCUL IV LA EMMA Eurofinals @ Wels 2008
Black C4 VTS
EMMA International HeadJudge - va pot raspunde la orice intrebare legata de competitiile EMMA
Black C4 VTS
EMMA International HeadJudge - va pot raspunde la orice intrebare legata de competitiile EMMA
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Poate aveai presiune mai mare inainte cind aveai aer. Sau poate te-ai uitat undeva unde masina nu era pe loc drept.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)