Probleme senzor ploaie/lumini

Probleme de orice natura, intalnite la C4
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Re: Probleme senzor ploaie/lumini

Mesaj de DjAndr3w »

@tony1234 - nu este doar un senzor de miscare, cand se face bau bau afara si aprinde luminile nu se misca nimic :lol: ...
PS: mie, de fiecare data cand mi-au schimbat parbrizul, si am 3 la numar, nu au folosit gelul cu care a venit parbrizul. Au curatat senzorul bine cu o solutie, si cu o laveta au curatat genul existent al senzorului si l-au pus pe parbriz dar bine de tot, sa nu se vada aer, bule, mizerie...si functioneaza perfect, a functionat de fiecare data...
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
tony1234
Marca si model masina: c4 1.6 hdi

Mesaj de tony1234 »

DjAndr3w scrie:@tony1234 - nu este doar un senzor de miscare, cand se face bau bau afara si aprinde luminile nu se misca nimic :lol: ...
PS: mie, de fiecare data cand mi-au schimbat parbrizul, si am 3 la numar, nu au folosit gelul cu care a venit parbrizul. Au curatat senzorul bine cu o solutie, si cu o laveta au curatat genul existent al senzorului si l-au pus pe parbriz dar bine de tot, sa nu se vada aer, bule, mizerie...si functioneaza perfect, a functionat de fiecare data...
Senzorii de miscare pentru tine functioneaza doar ziua ?
Deci sa folosit suportul de silicon vechi pentru fixarea pe geam in prealabil curatat,multumesc ca mi-ai confirmat
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

tony1234 scrie:
DjAndr3w scrie:@tony1234 - nu este doar un senzor de miscare, cand se face bau bau afara si aprinde luminile nu se misca nimic :lol: ...
Deci sa folosit suportul de silicon vechi pentru fixarea pe geam in prealabil curatat,multumesc ca mi-ai confirmat

"si cu o laveta au curatat genul existent al senzorului". Deci nu au folosit gelul existent pe senzor si nici pe parbriz. Totusi cu ceva l-au lipit. Probabil un gel asemanator cu cel original (ca nu au inventat francezii apa calda).
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

tony1234 scrie:
Hahahaha, ce mișcare se realizează între zi și noapte de îți aprinde farurile?! Asta ți-am spus, ca nu sunt simpli senzori de mișcare :-)

Da Norishor, posibil ca au gel/silicon la "vrac" și au folosit de acolo, nu știu exact. Eu am spus ce am văzut.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
bongo
Numar Inmatriculare: B777BNG

Mesaj de bongo »

Este un senzor crepuscular pentru aprinderea farurilor si niste diode care emana lumina infrarosie si altele care o capteaza, astfel picaturile de ploaie influenteaza cantitatea de lumina care ajunge la senzor, de unde se deduce viteza stergatoarelor.
Daca nu este montat corespunzator va functiona doar senzorul de lumina.
Ca sa functioneze cel de ploaie este necesar ca gelul sa fie in stare foarte buna si montat corespunzator sau gel nou. Fiind vorba de optica, reflexie si refractie.
Faptul ca senzorii de ploaie nu functioneaza cu parbriz aftermarket este un mit. La fel si cu parbrizul atermic, ei functioneaza si pe parbriz normal.

Daca nu functioneaza senorul de lumina inseamna ca ansamblu este defect.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”