Asadar evenimentele dinaintea prezentarii (amintite si in prezentare) ar fi:
1. Demontat portbagaj (care scotea un zgomot infernal la viteze mai mari). Probabil o sa iau unul de pe Citroen Auch (specific pentru C4 phase 1), daca va fi cazul.
2. Obisnuita revizie (ulei, filtre - la Neortic)
3. Instalat un dash cam Blaupunkt
4. Montat alarma (la Neortic; aici se pare ca au o problema cu instructiunile, ca au pus pinpad-ul in alta parte, si cu suruburi - nu cu dubluadeziv, asa cum era dealtfel si pachetul)
5. Instalat o clona de USB Box (la Neortic; nu au testat-o, ca nu au avut cu ce: e foarte greu azi sa gasesti un stick, SD card, MP3 player sau telefon, ca sa testezi una din cele 3 optiuni: USB, SD sau AUX). Aceasta clona (ELECTRONICX, care e uimitor de asemanatoare cu YATOUR) isi merita calificativul "obscura": volumul e cam jumatate din cel al CD-ului, iar joasele - aproape inexistente (asa ca o sa urmeze o diagnoza separata, pentru a vedea unde-i problema: HU sau box-ul)
5. Huse scaune (inca nu sint instalate corect in jurul ferestrelor pentru airbag din scaune, dar nici nu are sens acum sa insist, ca in primavara urmeaza un detailing - deci si scoaterea huselor si spalatea lor, curatat / protejat scaune, apoi remontarea huselor)
Dupa prezentare au mai urmat:
1. Update ECU / update BSI / resetare autoadaptivi (multumesc, Norishor!)
2. Inlocuit bujii (Bosch Super 4)
3. Inlocuit modul comanda GMV (care mi-a lasat fara treapta 1 ventilatorul, dupa ce l-am avut blocat cu gheata). Aici a fost cu emotii, ca se pare ca nu se mai face cel vechi, iar cel nou are alt cod, alta mufa, a trebuit un cablaj suplimentar pentru adaptare... a fost un LEGO mai complicat (dar Iulian l-a rezolvat
In 3 luni si jumatate de cind robotelul e la noi in familie, am facut aproape 2,000km. Merge foarte bine, dar parca incepe sa intre microbul (acum ca se apropie vremea calda). Wish list: jante 17" (cu cauciucurile aferente - ca tot sint trecute ca optiune in CIV), amortizoare mai putin "elastice", eventual un eleron VTS... Pe wish list mai intra si ecranul de protectie pentru grila radiatorului (dar pentru iarna, sa nu mai am probleme cu ventilatorul) si scut motor (sa nu ma mai trezesc cu pisici la motor, asa cum pateam cind aveam Focus-ul)
Probleme specifice acestui model:
1. Pozitia alimentarilor 12V. Pentru a rezolva problema am luat un multiplicator T'n'B (2 prize 12V, 2 prize USB) care intra foarte bine deasupra scrumierei (pe care nu o folosesc), dar ar trebui prins cu velcro dubluadeziv (pentru a putea fi scos, ca sa permita eliminarea scrumierei in cazul in care am nevoie sa ajung la mufa OBD).
2. Lipsa suport pahar. (Are un suport, dar e inutilizabil acolo unde e pozitionat.) Aici chiar n-am nici o solutie. Aveti sugestii?
3. Usita de sub aeratoarele centrale nu mai functioneaza cum ar trebui: se simte ca "agata" in partea dreapta (la amortizare, nu la inchidere - care e in stinga). Niste vaselina alba pentru plastic cred ca ar fi ceea ce-i trebuie. (Cine a desfacut pe vremuri casetofoane stie despre ce e vorba, mai ales ca si mecanismul de amortizare a deschiderii / inchiderii e similar). Aveti idee de unde pot lua asa ceva?
4. Nu gasesc odorizante de interior. (Cel putin nu cele specifice modelului.) Am gasit pe Citroen Auch, dar ar trebui sa conexez mai multe comenzi (altfel ma costa transportul mai mult decit odorizantele!). Ati mai vazut asa ceva de vinzare in RO? (Probabil au renuntat sa le aduca, neavind vinzari grozave...)
Va urma.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk