Sorin's C4 Coupe

Prezinta-ti masina chiar daca e stock sau are modificari. Obligatoriu poze
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Scrie răspuns
Rica
Marca si model masina: ....

Re: Sorin's C4 Coupe

Mesaj de Rica »

Eu le vad dar nu m-am gandit sa caut. :(
O sa verific si te anunt. :wink:
:hi
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

Vasea scrie: cauta la sectiunea tutoriale, ai acces acolo avand topic cu masina, eu si Rica nu le vedem :(
cine va opreste sa cereti parola? #-o
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Mesaj de sorinel0310 »

Eu am parola, dar nu am apucat sa ma uit.
Vasea scrie:pune niste poze, daca poti si poate te ajuta cineva, prin skype , de ce nu...
cauta la sectiunea tutoriale, ai acces acolo avand topic cu masina, eu si Rica nu le vedem :(
Cu ce sa pun poze mai exact, Vasea?
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
Vasea
Marca si model masina: Renault Scenic 2, 1.6 b, 2006

Mesaj de Vasea »

Poze cu ansamblul rotii fata !
dar mai bine incearca la tutoriale, sigur gasesti informatii utile acolo.
BAFTA!
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Sorin poti merge liniștit cu discurile ovalizate pana le schimbi fara probleme doar ca va fi nevoie de schimbat placute+discuri. Totusi sa se "duca" asa repede de la o ploaie mi se pare straniu, sigur is discurile? Mergi si fa un test de frane sa vezi dacă franeaza neuniform si daca s-au dus asa repede inseamna ca nu au fost bine calite...
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

DjAndr3w scrie:Sorin poti merge liniștit cu discurile ovalizate pana le schimbi fara probleme doar ca va fi nevoie de schimbat placute+discuri. Totusi sa se "duca" asa repede de la o ploaie mi se pare straniu, sigur is discurile? Mergi si fa un test de frane sa vezi dacă franeaza neuniform si daca s-au dus asa repede inseamna ca nu au fost bine calite...
Aia stiu, ca o sa se toceasca inegal placutele si trebuie schimbate si ele cu tot cu disc. Trebuie sa incerc sa identific care e discul buclucas.

Ma, asta explicatie nu am si pare simptom clar de disc ovalizat, altceva nu stiu ce ar putea fi si nu cred ca ar fi altceva. De cele mai multe ori imi tremura volanul agresiv si imi franeaza in suturi rau de tot cand am intre 60 si 80 si franez pentru un semafor. Cand franez mai tare pe autostrada, imi franeaza asa usor in suturi, iar la viteze sub 50, suturile sunt foarte mici sau aproape inexistente.

O sa incerc weekendul urmator sa dau rotile jos si sa imi dau seama daca sunt disc ovalizat, si daca da, care dintre ele ar fi. Daca nu sunt discurile, imi dau imediat seama cand dau rotile jos...dar inca o data, altceva nu as vedea ce ar putea fi.

Aia cu ploaia o banuiesc eu, ca alt motiv ca sa se ovalizeze discurile nu gasesc, sincer. Discurile + placutele au 5000 de km...probabil ca au fost pur si simplu proaste astea pe care le-am nimerit eu. Este oricum posibil sa am si garantie la ele din cate imi amintesc eu, dar degeaba, caci eu sunt in Olanda cu masina pana vara viitoare abia :(

In fine...
In concluzie, o sa vad exact care disc ar fi si care e starea lui si al placutelor, weekendul viitor. Daca intradevar astea sunt si s-au tocit deja usor inegal, le las asa pana in vara si le schimb cu totul...si eventual iau niste discuri mai scumpe. Daca nu s-au tocit inca si mai merge schimbat doar discul separat, este posibil sa iau in considerare sa cumpar un disc si sa il schimb eu acasa.

Imagine

caraman
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDI, 66,2kw 2006
Numar Inmatriculare: CJ 13 WDV

Mesaj de caraman »

Sorin, pot exista diverse cauze... inclusiv ceva murdarie intre discul de frana si butucul rotii, care dupa o mie de kilometri iti mananca suficient din disc cat sa nu mai ai ce face cu el.
Legat de schimbat doar un singur disc e cu dus si intors, materiale diferite, duritate samd.
Da jos discurile, curata butucul, vezi cum arata placutele si poate se vede si daca discurile is uzate neuniform. Un micrometru ar fi de mare ajutor.
Bafta!!
Imagine
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Micrometrul nu iti arata abaterea axiala,trebe ceas comparator.Si oricum trebuie sa ai referential la care sa te raportezi.Am masurat personal disc nou si are abateri,insignifiante ce-i drept dar le are.

Eu am butucii ovalizati,am schimbat discuri pe banda rulanta ca idiotul.Acum am ajuns la butuci.Si iaca cum a cumparat Lexu butuci+rulmenti+discuri+placute.Ca sa nu mai zic de manopere si timp pierdut 700 de ron si service-uri de cacat unde s-a lasat cu ulei curs din cutie ca au scos boii planetara din greseala.Sorin stie ca ne-am vazut in seara aia :))
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
sorinel0310

Mesaj de sorinel0310 »

caraman scrie:Sorin, pot exista diverse cauze... inclusiv ceva murdarie intre discul de frana si butucul rotii, care dupa o mie de kilometri iti mananca suficient din disc cat sa nu mai ai ce face cu el.
Legat de schimbat doar un singur disc e cu dus si intors, materiale diferite, duritate samd.
Da jos discurile, curata butucul, vezi cum arata placutele si poate se vede si daca discurile is uzate neuniform. Un micrometru ar fi de mare ajutor.
Bafta!!
Multumesc Caraman pentru reply.

Momentan, weekend-ul urmator planuiesc sa dau jos rotile si sa incerc sa imi dau seama de discuri la mana. Alta varianta nu am momentan, avand in vedere faptul ca nu am sculele necesare sa dau jos discurile si etrierul ca sa vad ce si cum.

Poate reusesc sa trag niste concluzii dupa ce dau jos rotile, si dupa aceea, voi incerca sa fac rost de scule si sa imi fac timp sa dau si discul / discurile jos (dupa caz), si eventual sa si inlocuiesc daca va fi necesar.
simply the lex scrie:Micrometrul nu iti arata abaterea axiala,trebe ceas comparator.Si oricum trebuie sa ai referential la care sa te raportezi.Am masurat personal disc nou si are abateri,insignifiante ce-i drept dar le are.

Eu am butucii ovalizati,am schimbat discuri pe banda rulanta ca idiotul.Acum am ajuns la butuci.Si iaca cum a cumparat Lexu butuci+rulmenti+discuri+placute.Ca sa nu mai zic de manopere si timp pierdut 700 de ron si service-uri de cacat unde s-a lasat cu ulei curs din cutie ca au scos boii planetara din greseala.Sorin stie ca ne-am vazut in seara aia :))
Da, stiu ce zici :))

Ar fi culmea ghinionului sa mi se fi strambat butucul, chiar acum dupa ce am schimbat discurile si placutele cu unele proaspete. Dar nu cred, ca pe la astia nu sunt gropane...nu ai conditiile necesare sa o distrugi in halul asta :D
Pe deasupra, cred ca facea mult mai rau daca era un butuc strambat. Mie totusi imi sutuieste si imi tremura volanul agresiv doar la franare medie intre 60 si 80. In rest, nu e asa rau...la viteze sub 50 e chiar insesizabil, daca nu esti foarte atent. O sa vad exact weekend-ul viitor, sper sa pot sa imi dau seama.

Asta este alt motiv pentru care cred ca e un disc pur si simplu usor ovalizat, si banuiesc ca e chiar cel pe partea soferului. Daca imi intra mizerie sau ceva intre disc si butuc, imi facea asa in mod constant...eventual si cand nu franam, ci la mers normal. Deci nu stiu ce sa zic de asta...

Imagine

caraman

Mesaj de caraman »

Sorin, ai nevoie de o cheie fixa, nu stiu daca 13 sau 14 pentru etrier, e suficient sa dai jos placutele si pentru disc ai nevie doar de un torx de 30 sau 35.
Si daca e mizerie intre disc si butuc, se manifesta doar la franare, exact ca si discul ovalizat.
M-am lovit de o asemenea situatie la un seat, acum vrio 3 luni, dupa 500 km parcursi cu masina discurile erau mancate neuniform. Si se manifesta doar la franare peste 50 km la ora.
Imagine
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Sorinel...parerea mea, daca nu ai mai mesterit pe la masina sau asa in general, nu te apuca fix de sistemul de franare :)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
caraman

Mesaj de caraman »

Facem un chat cu video si desface si motorul daca e cazul :hi
Sorry de off
Imagine
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Mizerie pe drumuri "vestice" ? eu am venit cu masina din Germania si la granita cu Romania era imaculata ... a mare perioada din drum am mers si pe ploaie ... :roll:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Tu ai turbo marit ma, d-aia nici ploaia nu te prinde :lol:
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Eram cu C4 :lol:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Scrie răspuns

Înapoi la “C4-ul tau”