La 120km\h tremura volanul cateva momente dupa care dispare dar reapare la scurt timp, lafel am procedat si eu : echilibrat; geometrie; si o verificare a coloanei de directie si a casete. Pana la urma de vina erau discurile, erau usor ovalizate. Le-am schimat si nu mai am nici o problema acum
Fa-ti o verificare la discuri.
Vibratii in volan la viteze de peste 100Km/h
- Mihai.G
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: B-??-DNA
Re: Vibratii in volan la viteze de peste 100Km/h

раскрутка сайта киев
...:::Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 90 CP-:::...
Uneori ma intreb daca citesti asta?!
- escape
- Numar Inmatriculare: B 18 LUW
s-a verfificat tot ce ai zis andr3wDjAndr3w scrie:Bieletele de directie si joc in caseta de directie ai verificat? Unghiurile/geometria refacute? Nu mai retin daca ai spus ceva despre asta..
C4 1,6 hdi
- escape
Ma bucur ca ai rezolvat problema intre timp eu am luat 2 cauciucuri noi pe fata si degeaba tot la fel face...DjAndr3w scrie:Eu am descoperit problema la mine, inca nu am rezolvat.o dar urmeaza(anvelope noi). La mine, anvelopa dreapta fata are o boalfa f mica exact pe centrul caii de rulare si de acolo apar vibratiile in volan la viteze mari.
C4 1,6 hdi
- escape
Siempre mersi dar nu stiu de unde sa fac rost de asa ceva ....siempre scrie:Poti face o verificare daca ai de unde imprumuta un ceas comparator in sutimi ca cel din imagine:
Tolerantele pentru bataia frontala cu janta montata sunt de maxim 0.10 mm, iar cu ea demontata, adica pui ceasul comparator pe butucul pe care sta janta; caz in care toleranta trebuie sa fie de maxim 0.05 mm.
Nu stiu daca am avut aceleasi simptome, dar pot spune ca mi s-a recomandat sa schimb aproape tot, de la bielete de directie, cauciucuri, jante, rulmenti la discuri; Tremuratul volanului la mine se manifesta cel mai puternic in momentul in care franam brusc la viteze de peste 60 km/h.
La mine problema a fost bucul cu totul, care se pare ca era stramb, habar nu am cum, cand sau in ce fel a ajuns asa, avea bataie frontala 0.3 mm.
Succces!
C4 1,6 hdi
- siempre
Teoretic cei de la service ar trebui sa aiba asa ceva, desi multi mecanici nu au habar despre astfel de "detalii". Ai putea cauta la un atelier unde se lucreaza pe strunguri, nu stiu...
Un amanunt pe care am omis sa-l precizez: cand se verifica bataia frontala cu janta montata, palpatorul ceasului comparator se aseaza perpendicular pe suprafata discului de frana, cat mai aproape de marginea acestuia.
Stima
Un amanunt pe care am omis sa-l precizez: cand se verifica bataia frontala cu janta montata, palpatorul ceasului comparator se aseaza perpendicular pe suprafata discului de frana, cat mai aproape de marginea acestuia.
Stima
Citroen C4 Coupe 1.6 16V SX VTR
- escape
C4 1,6 hdi
-
marius.macavei
- Numar Inmatriculare: AB84MMI
Salut
De curiozitate.... ai rezolvat problema?
De curiozitate.... ai rezolvat problema?
C4 1.6 Hdi Robot Atomic
C5 III 2.0 Hdi............
C5 III 2.0 Hdi............