Vibratii in volan la viteze de peste 100Km/h

Probleme de orice natura, intalnite la C4
Mihai.G
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: B-??-DNA

Re: Vibratii in volan la viteze de peste 100Km/h

Mesaj de Mihai.G »

La 120km\h tremura volanul cateva momente dupa care dispare dar reapare la scurt timp, lafel am procedat si eu : echilibrat; geometrie; si o verificare a coloanei de directie si a casete. Pana la urma de vina erau discurile, erau usor ovalizate. Le-am schimat si nu mai am nici o problema acum

Fa-ti o verificare la discuri.
Imagine
раскрутка сайта киев
...:::Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 90 CP-:::...

Uneori ma intreb daca citesti asta?!
escape
Numar Inmatriculare: B 18 LUW

Mesaj de escape »

DjAndr3w scrie:Bieletele de directie si joc in caseta de directie ai verificat? Unghiurile/geometria refacute? Nu mai retin daca ai spus ceva despre asta..
s-a verfificat tot ce ai zis andr3w
C4 1,6 hdi
escape

Mesaj de escape »

DjAndr3w scrie:Eu am descoperit problema la mine, inca nu am rezolvat.o dar urmeaza(anvelope noi). La mine, anvelopa dreapta fata are o boalfa f mica exact pe centrul caii de rulare si de acolo apar vibratiile in volan la viteze mari.
Ma bucur ca ai rezolvat problema intre timp eu am luat 2 cauciucuri noi pe fata si degeaba tot la fel face...
C4 1,6 hdi
escape

Mesaj de escape »

siempre scrie:Poti face o verificare daca ai de unde imprumuta un ceas comparator in sutimi ca cel din imagine:

Imagine

Tolerantele pentru bataia frontala cu janta montata sunt de maxim 0.10 mm, iar cu ea demontata, adica pui ceasul comparator pe butucul pe care sta janta; caz in care toleranta trebuie sa fie de maxim 0.05 mm.

Nu stiu daca am avut aceleasi simptome, dar pot spune ca mi s-a recomandat sa schimb aproape tot, de la bielete de directie, cauciucuri, jante, rulmenti la discuri; Tremuratul volanului la mine se manifesta cel mai puternic in momentul in care franam brusc la viteze de peste 60 km/h.

La mine problema a fost bucul cu totul, care se pare ca era stramb, habar nu am cum, cand sau in ce fel a ajuns asa, avea bataie frontala 0.3 mm.

Succces! :)
Siempre mersi dar nu stiu de unde sa fac rost de asa ceva ....
C4 1,6 hdi
siempre

Mesaj de siempre »

Teoretic cei de la service ar trebui sa aiba asa ceva, desi multi mecanici nu au habar despre astfel de "detalii". Ai putea cauta la un atelier unde se lucreaza pe strunguri, nu stiu...

Un amanunt pe care am omis sa-l precizez: cand se verifica bataia frontala cu janta montata, palpatorul ceasului comparator se aseaza perpendicular pe suprafata discului de frana, cat mai aproape de marginea acestuia.

Stima :)
Citroen C4 Coupe 1.6 16V SX VTR
escape

Mesaj de escape »

:help :help :help Azi am fost si la Citroen pt un test ...si ...surpriza nici ei nu stiu de la ce este au zis in prima faza ceva legat de etrieri ca nu departeaza suficient placutele de disc au facut teste de frana si totul e ok ....doar unul din ei a zis ca a simtit ceva la planetara dreapta dar nu e sigur si nici nu a vrut sa ma puna sa o iau ca sa nu dau banii degeaba, si nu cumva sa nu fie de la ea... acum chiar numai am nici o rezolvare si nici o idee, daca mai are careva ceva sfaturi rog sa mi le spuna :help :help :help ......sau caut o planetara dreapta pt cine se ocupa cu asa ceva cu imprumut "o ora" :D si daca e de la ea o si cumpar.
C4 1,6 hdi
marius.macavei
Numar Inmatriculare: AB84MMI

Mesaj de marius.macavei »

Salut

De curiozitate.... ai rezolvat problema?
C4 1.6 Hdi Robot Atomic
C5 III 2.0 Hdi............
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”