Aburi capota
-
iavladu
- Numar Inmatriculare: B-???-VLD
Aburi capota
Am observat ca la fiecare ploaie ( sau aproape la fiecare) imi ies aburi din capota de deasupra motorului .
E ceva normal sau nu ?
E ceva normal sau nu ?
C4 coupe 1.6i 110cp 2007
- liviu_smup
- Numar Inmatriculare: DJ 09 DDT
Re: Aburi capota
Detaliaza si tu putin!
It's nice to be important but is more important to be nice!
-=1.6HDI, 2005, berlina minunata=-
-=1.6HDI, 2005, berlina minunata=-
-
roberth1
- roberth-SPB
- Numar Inmatriculare: VL 06 SPB
Si Mie mi s-a intamplat. Dar asta am observat iarna cand ningea. Mai asteapta raspunsuri de la colegi. 
gri 1.6,16V benzina,110ponei
- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
daca nu ai izolatia sub capota este absolut normal ca pe ploaie, cand capota e calda apa cazuta sa se vaporizeze. Izolatia aia mai reduce din temperatura capotei dar chiar si asa se poate incalzii suficient de tare.
Vara mai ales, cu motorul rece sau cald, cu masina oprita intr-un loc sub soare ceva timp, se vede cu ochiul liber cum se disipa caldura.
Vara mai ales, cu motorul rece sau cald, cu masina oprita intr-un loc sub soare ceva timp, se vede cu ochiul liber cum se disipa caldura.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
- buzuramd
- Marca si model masina: 1.6i
- Numar Inmatriculare: CJ 14 AEC
e normal mai ales ca benzinarele nu au izolatie la capota. capotele izolate sunt la diesel si au rol de atenuare a zgomotului.
Ascut ovaz. Numai in timpul liber.
1.6 16v 80 kW
1.6 16v 80 kW
- Juliu
- Numar Inmatriculare: B-14-KWD
Nu obligatoriu. Eu am izolatie desi am 1.6 vti, benzina.
Depinde de dotari sau de lot, spre exemplu la mine a venit cu scut motor si izolatie, in ciuda faptului ca este SX.
Depinde de dotari sau de lot, spre exemplu la mine a venit cu scut motor si izolatie, in ciuda faptului ca este SX.
Citroen C4, 1.6 vti

- buzuramd
- Marca si model masina: 1.6i
- Numar Inmatriculare: CJ 14 AEC
mai sunt si exceptii (intaresc regula
)
Ascut ovaz. Numai in timpul liber.
1.6 16v 80 kW
1.6 16v 80 kW
-
foxbat
- Marca si model masina: C4 Coupe, 1.6 Hdi, no FAP
- Numar Inmatriculare: FOX
hai mai, un pic de fizica
in primul rand , de unde ies aburi - de pe capota e una, din fata, radiator e alta.
in ambele cazuri daca masina e ok tehnic, cand radiatorul e cald si se spala ( sau ploua ) , apa se evapora .
in functie de viteza de deplasare, ii lasi in urma sau ...daca stai pe loc..ii vezi
daca mergi pe un drum cu balti si intri intr-una mare ( ma rog, nu sa te inneci ) o sa vezi ca te cam " aburesti "- de la traseeul de evacuare care i fierbinte.
asta se observa la viteze mici sau stationare, la mers nu prea ca aerul " curge " antrenand si disipand si aburul
in primul rand , de unde ies aburi - de pe capota e una, din fata, radiator e alta.
in ambele cazuri daca masina e ok tehnic, cand radiatorul e cald si se spala ( sau ploua ) , apa se evapora .
in functie de viteza de deplasare, ii lasi in urma sau ...daca stai pe loc..ii vezi
daca mergi pe un drum cu balti si intri intr-una mare ( ma rog, nu sa te inneci ) o sa vezi ca te cam " aburesti "- de la traseeul de evacuare care i fierbinte.
asta se observa la viteze mici sau stationare, la mers nu prea ca aerul " curge " antrenand si disipand si aburul
-
dimabogdan
Anul trecut eram la Dedeman, incercam sa parchez si nevasta-mea s-a speriat de aceeasi problema, afara fiind - 14 grade Celsius.Este normal ptr. ca dinspre motor vine o temperatura de + 40, 50 (sau cat Dzeu o fii) de grade, iar asta face ca gheata sau apa, cu o temperatura mult mai mica, sa-si schimbe starea de agregare.
Deci, nu ne speriem, mergem mai departe
Deci, nu ne speriem, mergem mai departe
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
-
iavladu
Multumesc tuturor pentru raspunsuri .
Am intrebat pentru ca mai am un megane diesel la care nu am observat niciodata asa ceva si mam speriat putin. Legile fizici in cazul de fata le cunosc si eu dar cum am spus adineauri , nu mi sa mai intamplat .
O zi faina tuturor !
Am intrebat pentru ca mai am un megane diesel la care nu am observat niciodata asa ceva si mam speriat putin. Legile fizici in cazul de fata le cunosc si eu dar cum am spus adineauri , nu mi sa mai intamplat .
O zi faina tuturor !
C4 coupe 1.6i 110cp 2007
-
foxbat
informatiile pe care le-ai dat sunt insuficiente , de asta am raspuns cu ' teoria"
cand vezi ca"ies" aburi, verifica pe unde, de unde. etc
si poteaza toate informatiile
-
iavladu
Aburi ies din partea superioara a capotei, ca sa dau un reper - acolo unde se afla stropitoarele de parbriz . Am verificat iar totul este la capota , nu iese de la motor sau altcv. Dar eram ingrijorat sa nu fie vreo problema pentru ca eu nu am mai intalnit asa ceva la alta masina pana acum.foxbat scrie:informatiile pe care le-ai dat sunt insuficiente , de asta am raspuns cu ' teoria"
C4 coupe 1.6i 110cp 2007
-
foxbat
ok, in acest caz n are deloc treaba cu ce am raspuns mai sus.
prin zona aia nu e vorba de caldura de la motor sau radiator masina sau AC.
nu stiu masina ca schema sa stiu ce are pe acolo si nu cred ca are schimabtor de caldura montat acolo
cel mai probabil e vorba de instalatia de climatizare. fie " curge" ceva pe ea, fie are o mica buba.
verifica si nivelul lichidului de racire ca ajuta la diagnostic
prin zona aia nu e vorba de caldura de la motor sau radiator masina sau AC.
nu stiu masina ca schema sa stiu ce are pe acolo si nu cred ca are schimabtor de caldura montat acolo
cel mai probabil e vorba de instalatia de climatizare. fie " curge" ceva pe ea, fie are o mica buba.
verifica si nivelul lichidului de racire ca ajuta la diagnostic
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
ei hai ca nu o fi asa de greu sa iti dai seama.
daca ies din suprafata metalica, e clar ca e vorba de picaturi de ploaie (reci) sau de ninsoare pe o suprafata calda
daca iti ies pe marginile capotei, deci de sub aceasta atunci e naspa.
totusi e relativ elementar sa disgnostighezi asa ceva, cu cei 18 ani necesari de viata pt a lua un permis de categorie B.
PS: de asemenea daca ies de sub capota ai diverse ipoteze de lucru. chiar si o simpla verificare a uleiului din motor iti poate pica pe teava de esapament (presupunem prin absurd ca pica suficient ulei) sau alta teava care se va incinge in mers si va produce fum...
despre femei nu am ce comenta. clipurile cu rusii sunt arhisuficiente sa intareasca ideea generala cu prezenta marii majoritati a acestora in spatele covrigului. (cea mai larg raspandita fiind isterizarea si "pierderea", urmata de apasarea pedalei de frana ce mai din dreapta din pedale
) si reactiile violente ce urmeaza 
daca ies din suprafata metalica, e clar ca e vorba de picaturi de ploaie (reci) sau de ninsoare pe o suprafata calda
daca iti ies pe marginile capotei, deci de sub aceasta atunci e naspa.
totusi e relativ elementar sa disgnostighezi asa ceva, cu cei 18 ani necesari de viata pt a lua un permis de categorie B.
PS: de asemenea daca ies de sub capota ai diverse ipoteze de lucru. chiar si o simpla verificare a uleiului din motor iti poate pica pe teava de esapament (presupunem prin absurd ca pica suficient ulei) sau alta teava care se va incinge in mers si va produce fum...
despre femei nu am ce comenta. clipurile cu rusii sunt arhisuficiente sa intareasca ideea generala cu prezenta marii majoritati a acestora in spatele covrigului. (cea mai larg raspandita fiind isterizarea si "pierderea", urmata de apasarea pedalei de frana ce mai din dreapta din pedale
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led