Jurnal de bord C4 by Benetton

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Re: Jurnal de bord C4 by Benetton

Mesaj de Aiurica »

e zgariat si bandoul de plastic.....mai mult ca sigur nu va iesi ca inainte....
cu un polish vei atenua din zgarieturi insa ele par adanci....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Tot o dati in sus si-n jos cu polish... evident ca la polish nu se va intimpla nimic, motiv pentru care am trimis omul la salon de cosmetica.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Benetton

Mesaj de Benetton »

Merci Victor pt sugestii ... adevarul e ca spre autosarco ma orientam si eu pt ca sunt singurii din iasi care au un site cat de cat ... de unde poti sa afli niste informatii utile depre ei (dar voiam sa mai aflu si alte pareri de la voi )

cat despre manelist ... nu aveti idee ce leviere in oo isi lua :angry5:
C4 Berlina SX 1.6i 122 cai frumosi
Benetton

Mesaj de Benetton »

Salutate tuturor si sa ma scuzati ca nu am mai postat de mult pe aici.

Mai intai sa va spun ce s-a mai intamplat in ultima jumatate de an ... si apoi sa revenim la chestii mai importante.

Masina a ajuns pe la 11.000 de KM (cel putin atat avea acu 2 luni cand am vazut-o ultima data ... deoarece momentan sunt plecat din tara). Asta vara am facut un mic tur prin Europa (Iasi - Oradea - Praga - Viena - Budapensta) ....~3500 Km in total cu un consum mediu de 6.5 l/100. Adeavarul e ca nici nu am mers f tare pe autostrada ... dar overall sunt multumit de consum. Pana acum nu am avut nici o problema cu masina ... singura chestie la care am intervenit a fost vasul de racire ... unde am completat cu apa distilata + antigel (chiar inainte de a pleca in concediu) pt ca scazuse lichidul la minim.

Pe 27 Oct masina face un an ..... si luna acesta ar trebuie sa ma duc cu ea la revizie. Problema ar fi ca eu ajung in tara pe 30 Oct. Credeti ca daca as vorbi cu cei de la CItroen as putea sa ma programez la revizie la 1 an + 5 zile de cand masina a fost cumparata???

A doua chestie de care voiam sa va spun ... cand am fost in concediu am observat un comportament destul de ciudat la cutia de viteza, adica .... daca eram in treapta a 5-a la 100 km/h si voiam sa schimb a 4-a nu puteam. In schimb daca viteza ajungea pe la 80 -90 km/h puteam sa schimb fara probleme din treapta a 5-a in a 4-a.
La fel daca eram in treapta a 4-a de viteza la 60 km/h si voiam sa schimb a 3-a tot la fel nu ma lasa. Cutia de viteza nu scotea nici un zgomot ... ci pur si simplu nu ma lasa sa schimb intr-o treapta inferiara (ca si cum ar fi avut o piedica) daca viteza "era prea mare".
A mai sesizat cineva comportamentul asta la cutia de viteza .... e ceva normal sau nu ???

Acuma am de la servici o masina inchiriata (un Hyundai Atos ... nu e cine stie ce masina .... dar ma deplasez din puctul A in B). Nefiind masina mea :lol: ... mi-am permis sa testez oleca comportamentul cutii de viteze ... si pot sa spun ca nu se reproceduce. Adica la 110 km/h am putut sa schimb fara probleme din treapta a 5-a in a 4-a (cu o crestere considerabila a turatiei motorului .... dar ceea ce e normal)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Si la C4 ar trebui sa poti schimba usor la 100 km/h din a 5-a in a 4-a. Eu fac asta si la 110 km/h si nu se intimpla nimic. Ai o problema la cutie. Poate ulei prea putin.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
mituc

Mesaj de mituc »

Nu va fi o problema sa intirzii 5 zile peste acel un an. Discuta cu cei de la servunion. De obicei regula e sa nu intirzii mai mult de o luna peste acel an respectiv nu mai mult de 999km peste limita de kilometri la care se face revizia.
Oricum uleiul din motorul tau are semnificativ mai mult de un an, cit a stat masina pe la Curtici, cit a stat prin alte spatii de depozitare, pe trailere, etc... eu zic ca are cu cel putin 3-4 luni mai mult.

Cit despre schimbat din 5 in 4 la 100... nu vad de ce nu ar merge, ar trebui sa cazi la 4000rpm aproximativ, e "the sweet spot" cum spun unii acolo avind cuplu maxim. Eu schimbam frecvent din 5 in 4 la 120 si respectiv din 4 in 3 la 90-100, si cind era nevoie si din 3 in 2 la 50-60. Nu s-a opus niciodata, dupa care accelera bucuroasa.
Insa la 11k km e posibil sa nu se fi rodat complet cutia, mai ales daca ai mers foarte mult "usurel cu ea", adica in oras, iar la drumuri lungi ai lasat-o preponderent intr-a 5-a (contrar regulilor de rodaj).

Incearca sa dublu-ambreezi la retrogradare, vezi daca vrea asa, desi sincroanele ar trebui sa elimine complet necesitatea dublei ambreeri mai ales daca aduci si motorul corect in ture (eu n-am folosit dubla ambreere decit de test sa vad daca e vreo diferenta si n-a fost, dar incearca totusi).

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Benetton

Mesaj de Benetton »

Referitor la problema cutii de viteze (pe care am dataliat-o mai sus) s-a rezolvat prin schimbarea discului de abreaj (pe garantie bineinteles).

Constatarea s-a facut cand am dus masina la revizie ... si in 2 saptamani m-au chemat sa imi schimbe piesa. Schimbarea dintr-o treapta superioara intr-una inferioara la viteze mai mari merge fara probleme acuma.

Oricum e destul de ciudat ... cum s-a dus discul de ambreaj intr-un an. Bine ca s-a rezolvat acuma
mituc

Mesaj de mituc »

Destul de ciudat. Eu zic ca au desfacut si au reglat altceva pe acolo. Nu vad cum ar putea fi de la discul de ambreaj, dar na, nu sint mecanic si nu ma pricep, deci... cine stie?! Important e rezultatul oricum :)

Benetton

Mesaj de Benetton »

Eu spun acuma ce mi-au zis cei de la service ..... ca nu am stat cu ei sa vad exact ce imi fac la masina (mi-au tinut masina in service 1 zi jumate)

si i-am intrebat daca imi dau piesa pe care au schimbat-o ... si au zis ca piesa care se schimbata pe garantie trebuie sa ramana la ei
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”