Jurnal de bord C4 by Benetton

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
Benetton

Jurnal de bord C4 by Benetton

Mesaj de Benetton »

Salutare toturor.
Sunt nou pe acest forum in sensul ca acesta este primul meu topic, dar de citit va citesc de vreo jumatate de an. In primul rand vreau sa va multumesc pt ca exista acest forum si ca ati contribuit indirect si voi la achizitia masinei mele (normal un C4)

De la inceput vreau sa precizez ca aceasta este prima masina proprietate personala. Inca din vara lui 2009 am inceput sa ma interesez in achizitionarea unei masini. Prima data am inceput cu site-urile dealerilor de masini si diferite forum-uri specializate :study: . Toata documentatia asta a durat ~ 2 luni de zile (4-5 ore pe zi) si apoi am trecut si pe la reprezentante.
Inca de la inceput stiam ca vreau o masina noua, hatchback (dar nu din clasa mica), asa ca am inceput cautarile: Fiat Grande Punto, Peugeot 208,308, Suzuki SX4, Toyota Auris, VW Golf, Hyundai I30, Kia Ceed, Renault Megane, Skoda, Opel Astra, Ford Focus, noul Fiesta si normal (dar nu ultimul) Citroen C4.

Toate aceste variante au cazut una cate una pana ce au ramas numai doua: C4 si Ford Focus. Ceea ce nu mi-a placut la Focus a fost plasticul din interiorul masinii (este f mult, tare si da impresia de ieftin) si normal pretul care era mai mare decat la C4 (~1000 - 1500 euro cu dotarile pe care le doream). In schimb la C4 mi-a placut f mult interiotul cu consola centrala digitala, care include acuma si turometrul la modelul facelift , parbrizul care este destul de mare si in special stergatoarele fluture (cred ca este corect) care acopera in totalitate parbrizul.

In final m-am decis asupra modelului C4 Berlina SX 1.6i 122CP :ya . Pe langa dotarile standard de care dispune acest model am mai ales ca dotati optionle:
- Pachet Confort(clima bi-zona,geamuri electrice spate, volan imbracat in piele)
- Pachet Siguranta (ESP+ Airbag latral si cortina)

Din partea dealer-ului mi s-a oferit gratis: Kit USB (care este montat in torpedo) si kit bluetooth Parrot.

Masina o am de ~2 luni si pana in momentul de fata sunt foarte multumit de ea. Un singur minus care ar fi este legat de suspensiile spate care mi se par un pic cam prea rigide, dar sa speram ca se mai lasa cu timpul. Ce as mai fi vrut in plus ar fi o cotiera pt sofer si poate senzori de parcare .... dar astea se pot adauga si pe parcurs.
Dupa aproximativ 2500 de km consumul mediu per total este 9.5 (80% s-a mers numai prin oras).

In viitorul apropiat as dori sa achizitionez niste jante aliaj de 16" pt cauciucurile de vara (cele de iarna sa ramana permanent pe jantele de tabla). Orice link, magazin, sugestie este binevenit

Cam atat momentan ... mai revin pe parcurs cu detalii. Va astept cu orice sugestii, intrebari si chiar criticile de rigoare (daca este necesar)

Imagine Imagine Imagine
C4 Berlina SX 1.6i 122 cai frumosi
Mihay
Supermoderator

Re: Jurnal de bord C4 by Benetton

Mesaj de Mihay »

s-o stapanesti sanatos si cand o da caldura sa vii la intalniri s-o uzi :mrgreen: personal la preturile mici care sunt acum alegeam un diesel ...
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

Bine ai venit si sa o stapanesti sanatos...cam la ce bani te-a dus robotelul....pare destul de ok echipat in aceasta varianta...
Suspensiile astea sunt, sunt rigide dar te vei obisnui cu ele, la mine cel putin nu s-au mai lasat, dar sunt ceva mai moi ca la modelul anterior (eu le zic omenesti) ::P ...cat despre cotiera eu mi-am luat una aftermarket f misto care este pentru c4 ...vezi la http://www.coastadeest.ro" onclick="window.open(this.href);return false; ce gasesti :hi
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Suspensiile ca si comportamentul masinii se vor schimba in timp. La modelul mai nou suspensiile sint o idee mai tari pentru ca aparent sint si mai inalte, iar citroen nu produce barci deci au avut de mentinut un standard :)
Personal cred ca suspensiile o idee mai tari sint un beneficiu atita timp cit nu afecteaza semnificativ confortul iar la C4 nu este cazul (nici la modelul pre-facelift, daca e sa ignoram zgomotele mai mari ale suspensiilor spate, singurul disconfort cu care a trebuit sa ne obisnuim in timp).

Mihay: trebuie sa ai un diesel ca sa incepi sa regreti beneficiile unui benzinar sanatos ! :)

Multi kilometri fara pauze in service pentru altceva decit revizii :hi

P.S.: Ha! Inca un C4 in Iasi! :ya
Ultima oară modificat Vin Ian 29, 2010 9:53 pm de către mituc, modificat 1 dată în total.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente!
Legat de achizitii, poti incerca la partenerii nostri, Coasta de Est, atat pentru jenti cat si pentru cotiera!

Exista si un discount la jenti oferit de OZRacing, prin COasta de Est, citeste la Oferte Firme care sunt conditiile!!

Te asteptam si pe la intalniri ;)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

sa o stapanesti sanatos :mrgreen:

culoarea nu este ca cea a lui xhunter? :D

si totusi... cum ai reusit sa obtii usbul si handsfree ul ? :D
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

bine ai venit si multi km impreuna!
:mrgreen:

( voi doi, nu noi doi)! :mrgreen:
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
Benetton

Mesaj de Benetton »

Asta imi place la forumul asta ... este foarte activ ... si acuma sa va raspund pe rad la intrebari:

- De ce benzina :-k ? de la inceput am avut un anumit buget alocat pt masina pe care nu voiam sa il depasesc si mai ales ca am mers pe ideea ca mai bine o benzina mai bine echipata decat un dizel mai chel. Daca ar fi fost sa aleg disel doream varianta 1.6 HDi 110CP... care depasea bugetul (not good for me)

- masina a costat 13290 din care am mai scazut 3800RON \:D/ (prima de casare de la programul rabla)

- culoarea este albastru bourrasque. Cat despre kit-ul de USB si bluetooth ... asta era oferta la momentul respectiv (i-am prins in momentul de criza .... cand vanzarile nu erau tocmai roz) si daca tot erau gratis, am zis cu atat mai bine. Oricum la drumuri lungi bluetooth este ceva de vis.... nu trebuie sa mai ai grija telefonului si mai ales a politiei. Odata conectat, de pe kitul bluetooth ai acces si la agenta telefonica si daca te ambitionezi poti forma si nr. de telefon.
xhunter
Numar Inmatriculare: B-04-NGK

Mesaj de xhunter »

@vre nu nu a lui e neagra a mea e albastru bourasque... hmm chiar interesant cu kitul bluetooth... :glasses ... felicitari ptr masina si multi km fara probleme

ai dreptate victor e aceeasi culoare nu am marit pozele
Citroën C4 - 1.6 i 122CP VTR
When nothing goes right.... go left...
adrian_c
Numar Inmatriculare: 710-B_D

Mesaj de adrian_c »

Salut :hi ,

Foarte frumoasa masina si culoarea (si eu am tot albastru bourrasque ). Din cate am discutat cu Citroen, aceeasi echipare (fara Parrot) dar 1.6HDI 110 costa saptamana trecuta 14150 €. Insa intradevar trebuia sa mai pui aprox. 1000 €.

Sa ai grija de ea si sa te fereasca Dumnezeu de accidente ! Sa o stapenesti sanatos !

Ai putea sa pui o foto mai explicita cu tot compartimentul motor si una tot explicita cu modul de fixare al modulului ala Parrot acolo langa radio-CD ?
1.6HDI 110 CP cu volant bi-masa
Victor.VR
Teh STIG
Marca si model masina: Leon FR 2015 (+Audi)

Mesaj de Victor.VR »

deci culoarea e..... superba!!!!!
Citroen C4 Coupe Facelift, 2009
Chevrolet Nubira CDX, 2005
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Bun venit Benetton :D S-o stapanesti sanatos si fara probleme.
Am vazut ca vrei sa-ti iei niste jante pe 16'. Parerea mea e ca unele pe 17' ar arata mult mai bine :wink:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

bine ai venit :ya :hi ... cat mai multi km fara probleme si cat mai multi bani pt modificari. :mrgreen: :applause :drive
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
Silviu Mustata

Mesaj de Silviu Mustata »

Ce benzina folosesti?
Eu o am de la inceputul lui ianuarie (fara USB si Bluetooth), am folosit Mol EVO, nu am ajuns decat la 850 km si am un consum mediu de 8.5-8.7 l in aceleasi conditii.
Cand am luat-o mi s-a parut ca "topaie" de spate, insa la restabilirea presiunii pe spate (2.1 atm.) s-a rezolvat.
La pregatirea de vanzare, baietii, din comoditate, au bagat 2.4 atm. peste tot, dar daca te uiti la sticker-ul de la usa stanga fata, o sa vezi ca presiunea pe rotile spate este de la 2.1 la 2.7 atm. in functie de incarcatura. Banuiesc ca nu o incarci zilnic la jumatate din sarcina utila.
Presiunea in roti combinata cu pneurile (Michelin Energy E3A, banuiesc) despre care unii spun ca sunt all seasons, iar Michelin le incadreaza la pneuri de vara (temperaturi mici - cauciuc mai rigid) da impresia de rigiditate a suspensiilor.
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
Benetton

Mesaj de Benetton »

Dan pasare scrie:Am vazut ca vrei sa-ti iei niste jante pe 16'. Parerea mea e ca unele pe 17' ar arata mult mai bine
Dan iti dau perfecta dreptate :D, dar as dori sa imi iau jante de 16" deoarece am pneurile de vara Michelin (din echiparea standard), cu care nu am apucat sa merg decat o luna, dupa care am trecut la cele de iarna. Ma gandeasc ca daca le-as vinde ... chiar daca sunt 95% noi, nu as lua un pret bun pe ele asa incat prefer sa le pastrez.
bytzak scrie:Ce benzina folosesti?
Eu o am de la inceputul lui ianuarie (fara USB si Bluetooth), am folosit Mol EVO, nu am ajuns decat la 850 km si am un consum mediu de 8.5-8.7 l in aceleasi conditii.
La inceput am alimentat de vreo 2-3 ori de la OMV Carrera 100, dar dupa ce m-am mai documentat pe diferite forum-uri depre ce benzina mai foloseste lumea (chiar si aici este un subiect f bun) am inceput de alimentez de la Rompetrol cu Efix (raportul calitate/pret pare sa fie cel mai bun). Acuma vreau sa incerc si Alto101 (parca asa se cheama) tot de la Rompetrol sa vad daca se simte vreo diferenta.

Si la sfarsit (dar nu cele din urma :) ) cateva poze

Imagine Imagine Imagine Imagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”