B 06 ZPF - by tromeod

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
tromeod
Numar Inmatriculare: B-06-ZPF

Re: B 06 ZPF - by tromeod

Mesaj de tromeod »

ehe...Duminica a fost zi de sarbatoare, citronica mea a implinit 10.000 km....la 7 luni de la achizitie...
Imagine

Consumul a sarit un pic in ultima perioada, in oras pe zapada si pe la munte, astfel consumul mediu pe toata perioada fiind de 9.2l, iar viteza medie 39km/h. Precizez ca nu merg la consum in nici un fel..... :mrgreen: Eu sunt extrem de multumim de consum.

Probleme nu prea au fost, in general sunt foarte multumit de masina. Problema cu ESP-ul / ASR-ul nu a reaparut, deci probabil a fost un senzor.....
Singura mea problema reala si care nu am reusit sa o rezolv inca este un tremurat usor in volan pe la 120 - 130 km/h. Rotile au fost centrate de doua ori, si a facut de fiecare data asemanator. Intre timp am schimbat si jentile si cauciucurile cu cele de iarna care evident fac la fel....deci am o problema.
Dupa mine, sunt doua variante:
- desi nu imi aduc aminte sa fi luat cine stie ce gropi si nici nu trage stanga - dreapta, merg in general destul de atent, eu sper sa fie ceva de la geometrie...o voi face.....
- a doua varianta, de care ma tem si sper sa nu fie, ar fi cea cu discurile usor ovalizate, care intra in vibratie cu placutele de frana la acea viteza.....vom vedea....(voi ce ziceti?)....pe frana nu prea se simte, sau se simte la fel.....
C4 Coupe 1.6i THP, Rouge Loucifer - a special one -
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Mai plauzibila a doua varianta..
Cel mai bine mergi la un service acum sa verifice ... Daca te duci mai tarziu e posibil sa sa-ti zica ca e uzura normala a discurilor!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

du-te ca serviceurile Citroen n-au cu ce sa masoare abaterea de la planeitate ::P ei se bazeaza pe grosime , adica dc sunt sub limita admisa de ei cica d-aia tremura! ::P cand te duci anunta-ma sa-ti spun toate detaliile :mrgreen:
tromeod

Mesaj de tromeod »

In urma cu un pic peste 2 saptamani am efectuat prima revizie, la Belvedere Motors, pe care eu ii consider OK (calitate / pret), revizie care a fost suportata de Citroen Romania.
Dupa 11.300 km au fost schimbate filtrele de ulei si polen, cel de aer nefiind cazul. Bineinteles si uleiul, cel folosit fiind Total Quartz Ineo Ecs 5W30. Dupa indelungi cautari, se pare ca acesta este uleiul recomandat de producator si folosit pe acest motor, desi sunt convins ca mergea si 5w40.
In ceea ce priveste problema cu vibratiile din volan, cei din service nu au conceput sa existe la acest nr de km si fara a lua gropi violent, lucru care nu s-a intamplat.
Astfel, la sfatul lor am reechilibrat rotile, de pe care se pare ca lipsea ceva plumb (nici cum aveam sa fac probe cu un reprezentant din service, neavand unde sa ating 130 km/h pe drum bun).
La intoarcere spre Bucuresti, pe A2, surpriza mea a fost ca nu mai vibreaza la fel....vibreaza in continuare, dar se simt mult mai putin...nici nu stiu ce sa mai zic, dar paranoia nu sunt cu siguranta...daca ma vor mai sacai in continuare aceste vibratii voi merge din nou la service, poate intr-un week mergeti careva cu mine la o proba sa vedeti cum se simte..... :drive

In rest toate bune si frumoase, masina este exceptionala...... :ya
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

eu zic ca ai gresit cu filtrul de aer . tu nu ai vrut sa-l schimbi sau ei ? mai ales ca ti-a platit Citroen Ro revizia...oricum de neinteles :!:
tromeod

Mesaj de tromeod »

posibil Mihai...daca era dupa mine iti dai seama ca il schimbam oricum....au zis ca nu e cazul si nu l-au schimbat....
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

mi se pare inaceptabil asa ceva! si numai normal nu e . si tu ai grsit, te-ai uitat la 70-80 lei cat e filtru ala . eu zic sa ti-l cumperi si sa`l schimbi tu in fata blocului si sa nu mai stai inca 1 an cu el
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Nu stiu altii cum sint, dar eu daca umblu la filtre mai tirziu de 6-7k km le dau jos pe toate si le inlocuiesc cu altele noi, si cel de habitaclu si cel de aer (cel de ulei se inlocuieste oricum la schimbarea de ulei).

Data viitoare sa nu mai accepti nici un "nu este cazul". Traim intr-o tara plina de moloz, filtrul meu sport este deja maron dintr-un albastru superb initial, dupa doar 3k km.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
tromeod

Mesaj de tromeod »

si un mic update:

In curand vom implini 20k, dar s-a apropiat anul si am efectuat revizia (la ProMotor Valcea, tks Mugurel).
Schimbat:
- ulei, filtru ulei;
- filtru polen, filtru aer;
- lichid frana +aerisit;
- igienizare AC;
- si o echilibrare a rotilor ca la carte, am rezolvat partial si problema mai veche a tremuratului volanului (mai avem ceva vibratii, aproape insesizabile)

In rest toate bune si frumoase, nu sunt probleme. Consumul mixt afisat de comp pe ultimii 10k este in jurul valorii de 9, consum de care eu ma declar multumit pt ca a fost realizat mai mult in traficul din Bucuresti.

Sa auzim de bine :hi
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”