ATENTIE la ciptuning(remapare)!!!!!!!!

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
Sandu

Mesaj de Sandu »

Ideea e aceeasi, si credeam ca s-a inteles de la inceput: imi pare rau pentru cele intamplate, imi cer scuze pentru problemele cauzate, am fost implicat in rezolvarea lor, indirect, prin indicatiile tehnice respectiv prin plata sumei de 200RON, suma ce, conform clientului, acoperea cheltuielile sale.
Am folosit dreptul la replica doar pentru ca m-a deranjat acel "sa nu-i dai una in cap" care este o remarca deplasata.
In rest, nu se cauta vinovati cand vinovatul e clar cine e: EU, cel care am dat-o in bara, iar discutiile despre soft sunt inutile, din motivele prezentate de mine mai sus.
Asa ca, imi prezint din nou scuzele, si consider ca ar fi politicos sa primesc si eu scuze pentru limbajul ce instiga la violenta.
ace117
WRC

Mesaj de ace117 »

1. ce s-a intamplat se poate cataloga ca un caz nefericit...am inteles in timpul procesului ca este o operatiune delicata care trebuie efectuata cu multa precizie
2. am facut remaparea la Doc (Dimsport Buc) si sunt super multumit, masina merge mai bine (+10 cai si cuplu de la 2500 la 1.4) si am mers aprox 2.000 km de atunci
3. consum : Sf-Gheorghe - Otopeni (fara remapare cu A/C) : 6.8 l/100 , Otopeni - Sf.Gheorghe (remapat cu A/C) : 6.5 l/100
4. nu vorbesc din auzite, se poate incerca masina
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING
Imagine
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

orice remapare include mici riscuri. Si tu la calculator poti face overclocking.
Masina se pune pe diagnoza si codul/codurile de eroare spun unde sunt problemele. Cine a vazut diagnoza pe OBD stie despre ce vb.
Doc & Sandu. Daca exista factura aia puneti pe web. Nu e nevoie de seria ei, evident.
E o problema nasoala indiferent pentru cine minte, insa ar fi bine daca nu s-ar termina discutia in coada de peste. Nu vreau sa iau nimanui apararea pe aici, insa clar nu poti multumi toti clientii, Doc stie de ce :)
E posibil ca si masina sa fi fost varza inainte. Un C4 il poti termina si in 3 luni daca te pui pe el.
Apoi orice client ar trebui informat si sa semneze o hartie cum ca a luat la cunostinta riscurie si ca e singurul raspunzator. Fara o astfel de hartie pot exista intotdeauna astfel de probleme.

Cei de la citroen ce diagnostic au pus?
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Doc
Marca si model masina: Mitsubishi Lancer Evolution X

Mesaj de Doc »

@Bebe: ne-ai adus cateva acuzatii fara motiv (ma refer strict aici la firma Dimsport nu dealerul din Timisoara), acum vad ca o dai cotita. In primul rand ne-ai acuzat ca noi n-am facut pana acum Citroen C4 1.6HDi, lucru care ti-l pot dovedi usor avand la dispozitie baza noastra de date si chiar cativa clienti cu credibilitate mult mai mare decat tine. In al doilea rand ai spus ca am folosit softul de Peugeot 307 (ca noi doar la asta ne pricepem) afirmatie ce nu are baza reala.

Ca sa fie clar, exista mai multe variante la ce s-a intamplat:

1. masina sa fie buna, softul ok dar soferul sa aiba impresii gresite dupa tuning;
2. masina sa aiba un defect neobservat, softul sa fie bun si soferul sa nu simta nicio modificare;
3. masina sa fie perfecta, softul nu e bun si soferul sa nu simta nicio modificare.

Din cele prezentate mai sus, aleg cele doua variante pe care le voi argumenta:

1. in primul caz senzatiile soferului pot fi eronate si pentru a demonstra ca exista aceasta modificare masine se testeaza pe un banc dyno. Din pacate, in Timisoara sau zonele apropiate nu exista asa ceva. Ne-am intalnit cu astfel de cazuri pana am facut destul dyno clientul nu a fost convins. O alta metoda ar fi testarea in paralel cu alt model identic, dar netunat.

2. exista foarte multe defecte care nu pot diagnostica la o simpla scanare cu testarul si in general aceasta scanare este superficiala. Am intalnit cazuri asemanatoare la alte modele de masini, cand dupa tuning nu exista nicio modificare. Din fericire si norocul nostru a fost ca spre deosebire de acest caz clientul a mai mers si la inca doua firme de tuning unde rezultatul a fost acelasi si ne-a spus din capul locului ca s-ar putea ca masina lui sa aiba ceva. Marea dilema era ca masina fara tuning mergea normal, iar cu tuning tot normal.

Avand in vedere ca lucram de mult in acest domeniu, am intalnit destule masini cu diverse probleme de care clientii nu aveau la cunostiinta, unele le-am descoperit noi altele dupa o investigatie mai anuntita in service.

Dupa cum se vede sunt clienti multumiti de rezultate chiar si la masini cu posibilitati modeste dupa tuning.

In concluzie a fost un caz nefericit, care dupa cum s-a mai spus apare destul de rar si care se poate intampla oricui chiar si in service-urile autorizate Citroen.

later edit:

Silvius: nu imi adu aminte...dar se pare ca situatia este asemanatoare. Nu va suparati pe mine, dar la 300 euro hai 280 euro v-a explicat clar de ce nu este aceea factura (doar s-a specificat ca s-a negociat fata de pretul de lista adica 350 euro). Nu cred ca este singurul client de pe forumuri care sta la negocieri telefonice cand vine vorba de pret.

O intrebare am pentru client: Unde ai facut aceasta operatie la TM? Nu cumva intr-un service auto??

Apropo cei de la citroen sigur au crezut ca e softul virusat :))
Mitsubishi Lancer Evolution X
Chiptuning si anulare FAP Citroen - detalii in PM | Anulare Filtru Particule | www.obdtuning.ro
bebe2_8

Mesaj de bebe2_8 »

[quote="Doc"]@Bebe: ne-ai adus cateva acuzatii fara motiv (ma refer strict aici la firma Dimsport nu dealerul din Timisoara), acum vad ca o dai cotita. In primul rand ne-ai acuzat ca noi n-am facut pana acum Citroen C4 1.6HDi, lucru care ti-l pot dovedi usor avand la dispozitie baza noastra de date si chiar cativa clienti cu credibilitate mult mai mare decat tine. In al doilea rand ai spus ca am folosit softul de Peugeot 307 (ca noi doar la asta ne pricepem) afirmatie ce nu are baza reala.

Dealerul din Tm nu lucreaza tot in numele Dimsport?
Pe interfata cu care s-a lucrat la masina mea scria Dimsport,iar softul era de peugeot 307 dupa cum am azut cu ochii mei ca arata pe interfata,undeva in partea de sus
Cu facutul de Citroen C4 l-am intrebat pe dealer care mi-a spus ca nu a mai facut ,dar ca e la fel ca la Peugeot
Sa imi exemplifici si mie de unde ai dedus ca "o dau cotita"
Eu nu am credibilitate,dar dealeru vostru care mi-a spus la tel ca a facut masini de sute de mii de euro are? Eu nu prea cred ca cineva cu o masina de sute de mii de euro isi mai face remapare .
Si apropo! tot dealerul vostru mi-a zis ca a mai patit o problema asemanatoare la o masina,cand dupa rescrierea softului nu se mai tura peste 1000 rot si a trebuit sa mearga omul la reprezentanta pt rescrierea codurilor de la injectoare
legat de reprezentanta mai zic o data ca sa stie toata lumea: isi dau seama ca e umblat la soft,dar nu se leaga de garantie pt ca nu pot dovedi,dar ATENTIE!;daca se strica motorul,se demonteaza calculatorul si se trimite in Franta si acolo daca un singur parametru nu e la locul lui ,nu va repara masina!!!
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

daca nu v-ati inteles fata in fata sigur nu vaveti intelege in scris aici (cele 2 parti implicate)
fiecare isi apara dreptul, si se considera mai mult sau mai putin vinovat.
as vrea sa nu umplem paginile aici cu certuri sterile (normal ca nu veti accepta parerea partii adverse) si eventual clientul sa se vada fata in fata cu doc. fara agresiuni verbale scrise, ca doar nu are rost.
in fine, daca banii s-au recuperat si masina functioneaza ok, nu cred ca mai ested ecat un sentiment neplacut.

o nelamurire personala as avea:
garantia pe munca prestata unde este?
pt ca e normal ca orice destabilizare a programarii stock poate avea efecte adverse (nu conteaza ce avea masina inainte) si daca apar probleme fizice trebuie remediate imediat, si pe barba lui, de cel care opereaza. asta inseamna responsabilitatea muncii (vorbesc teoretic si nu de persoanele implicate iaic,s a nu intelegeti gresit)
si daca modificarile, prin absurd, duc la distrugere unor componente ale motorului, cine le plateste? daca nu exista o hartie de garantie care sa sustina clientul, inseamna ca prestatorul de servicii vrea sa se extraga de la infruntarea vreunor consecinte.
si eu as vrea sa imi fac un chip tuning, dar sincer, la noi in tara sunt multi tzepari, si trebuie operat cu mare grija. exact cum posibil inginerul de la citroen care nu a stiut ce si cum [se zice] si lucreaza la dealer oficial a facut o prostie, orice om poate gresi...

in fine, pe aceasta cale am dorit sa exprim gandurile mai multor oameni (cred) legat de chip tuning la noi in tara. noi clientii, suntem aparati?
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”