Aparent invadez forumul!
Stiu ca exista o gramada de threaduri pe tema arcuri sport, dar problema mea e mai delicata.
Situatia mea este urmatoarea:
Mi-am achizitionat un C4 coupe 1,6i second, si dupa o consultare la service s-a constatat ca amortizoarele din fata sunt varza, deci trebuie schimbate, si aparent si un amortizor din spate e pe moarte... deci si acolo ar fi bine de schimbat ambele.
In viitor aveam planuri pt schimbarea arcurilor cu unele sport, si acum sunt cam in dilema ce sa fac. Optiunile sunt urmatoarele:
1) schimb momentan amortizoarele din fata ca acela ar fi cel mai urgent, si cu asta basta. Oferta cea mai buna e 230 RON/ amortizor, marca Monroe, cica ar fi pe gaz (mecanicul mi-a zis ca astea sunt mai bune decat cele cu ulei)
2) imi pun un kit complet de suspensie sport, inclusiv arcuri si amortizoare fata-spate... asta daca gasesc ceva (tot kitul) pana la 300 euro (mai mult nu asi investi acuma). Mentionez ca kitul sport ar fi mai mult pt look decat pt performanta. In proportie de 98% circul doar in oras, de obicei pana la locul de munca si acasa (viteza medie ultima saptamana 24km/h
3) nu fac nimic si astept pana-n primavara, cand o sa-mi schimb amortizoarele si arcurile.
Voi ce parere aveti? Gasesc un kit decent la 300 euro? Daca da, unde si la ce pret? (nu sunt din buc deci ma intereseaza web-shopuri sau ceva de genul) Acuma nu am asteptari ca la banii astia sa fie einbach sau billstein (repet, nu vreau tuning de performanta) dar nici ceva slab!
PS: Pt cei care se intreaba de ce am stabilit bugetul de 300 euro: deocamdata daca fac socoteala la cele 4 amortizoare Monroe + arcuri Apex (700 RON, daca am vazut bine pe forum) atunci ajung la 170 RON... acceptabil daca nu vreau sa mananc luna asta!