Acum două zile, în timpul mersului a apărut un mesaj de eroare ESP/ASR, urmat imediat de service now, apoi eroare frană de mână, si colac peste pupăză a oprit și cutia de viteze pilotată, nemai putând selecta nici un mod.
Am luat borna de plus si mașina nu a mai avut nici o problemă cale de vreo 100 de km.
Am auzit ceva păreri că ar fi de vină bateria, eram pregătit ca să o cumpăr, dar când am verificat voltajul, are 12,4 volți.Chestia ciudată este că pe diagnoză, prin OBD vede decât vreo 11 V, minim, media fiind de 11,4V.Am curățat minusurile de pe șasiu, care erau mai oxidate, în spatele farului dreapta, acum îmi arată 11,8 V, deși bateria pe borne are 12,4.
Care poate fi cauza?
Merci
Problemă baterie?
-
laurg73
- Marca si model masina: Citroen C4 Picasso 1,6 ehdi
-
laurg73
Re: Problemă baterie?
O sa incerc ca sa fac un update la problema mea de mai sus.
Am schimbat bateria, cu una noua, dar acum ma scoate din sarite economy mode care apare in 10 20 de secunde dupa ce bag cheia in contact.
Am curatat bornele ca cineva spunea ca asta ar fi prima cauza, a doua cauza necesitatea de a face un update la BSI, dar pe asta l-am facut la Norishor acum vreun an, si a treia cauza bateria, care e noua.
Consumatori nu pare sa am pe masina, bateria arata azi dimineata la -10 grade, 12,3 V, este posibil sa fie defect Battery charge status control unit?
Ceva idei?
Am schimbat bateria, cu una noua, dar acum ma scoate din sarite economy mode care apare in 10 20 de secunde dupa ce bag cheia in contact.
Am curatat bornele ca cineva spunea ca asta ar fi prima cauza, a doua cauza necesitatea de a face un update la BSI, dar pe asta l-am facut la Norishor acum vreun an, si a treia cauza bateria, care e noua.
Consumatori nu pare sa am pe masina, bateria arata azi dimineata la -10 grade, 12,3 V, este posibil sa fie defect Battery charge status control unit?
Ceva idei?
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
BPGA-ul mai crapa. Bateria este de aceeasi valoare (sau mai mare) ca cea recomandata de producator? Borna de - este prinsa bine, bine? Cupla rapida de plus, este introdusa corect si strange pe borna?
-
laurg73
Am verificat pana la urma pe Diagbox, există undeva un meniu cu releul care citeste incarcarea, si indica ca este incarcata bateria doar 60 %. Se pare ca era destul de descarcata de cand am luat-o noua, desi nici nu am avut un drum lung la care sa o incarc la maxim. Azi am pus-o la incarcat, a ajuns la 74 % si surpriza, nu a mai aparut mesajul cu economy saver, vreo trei minute cat am stat cu cheia in contact, fata de trei secunde inainte.
Maine o sa o incarc la 100%.
Maine o sa o incarc la 100%.