Dupa cum spune si titlul am trecut la un Passat 2.0TDI 140CP - Motor Common Rail ( cel cu cele mai putine probleme din grupul VAG). An 2010 cu Euro 5 si FAP.
Citronelul a ramas in familie, motivul pentru care am schimbat masina fiind faptul ca sotia isi dorea cutie automata.
Dotari :
2.0 TDI - 140CP
ABS , ESP
Volan piele + comenzi + schimbator piele
Coming + leaving home
Cutie DSG care se comporta impecabil: nu agata, nu smuceste. Am testat-o si la rece si la cald.
Navigatie - HDD 20Gb, Magazie cd, citire video DVD si card.
Am activat DVD in motion - Dupa ce depaseai 15km/h iti inchidea video : am gasit un DVD cu Loverboy primit la o revista si deocamdata asta e singurul pe care il am. Am inteles ca trebuie scrise 2.4X ca sa le citeasca. Nu stie AVI, MPG...
Clima
Incalzire in scaune - Scaun sofer reglabil electric si reglaj lombar ( perne care se umfla si se regleaza sus-jos)
Pilot automat
Senzori ploaie, lumini si parcare fata+spate cu afisaj pe display
Am activat si cornering
Mai are alte chestii interesante : umbrela in fata de usa a soferului... dar astea nu isi au rostul in descriere.
Masina am vazut-o intamplator la intersectia 13Sep cu Sebastian, l-am sunat pe tip si am mers direct pe tester cu ea.
Dupa aproape 3 ore de investigatii ( la un prieten din Dobroesti) am hotarat ca totul este ok, mai putin faptul ca pierde apa pe langa pompa de apa ( oricum urmeaza sa ii schimb disctributia).
Pe tester a aparut o singura eroare intermitenta - baterie slaba sau bujie arsa, urmeaza sa investighez.
Km in bord 176.000 care nu s-a putu verifica daca sunt reali. Eu ma astept pe la 250.000 dar masina este impecabila pe sub, vopseaua este originala.
Raportat la piese, costurile nu vor fi cu mult mai mari fata de Citronel, doar schimbul de ulei in cutie il voi face la reprezentanta - 1.150 de lei la fiecare 60.000km.
Kit distributie OE pe la 1.000 de lei
Ulei 4L si filtre 400 de lei
Manopera 350 de lei.
Taxa o sa fie pe la 150-160 de EURO.
RCA ma cam omoara: 1230 de lei pe an.
Masina am achizitionat-o cu 7.900 EURO + jante tabla 16'' si cauciucuri de iara, daca poti sa le spui asa. Deci trebuie sa iau cauciucuri...
Ca impresii... ce sa zic... e altceva mai ales in modul sport atunci cand schimba in 5000rpm.
Schimba a 5-a la 160km/h.
Din pacate nu am apucat sa conduc C5 cu automata pentru ca toata lumea mi-a spus sa ma feresc de automate frantuzesti. Dupa o inspectare a pretului de piese pentru C5, am ales sa merg pe Passat cu DSG, o cutie foarte laudata. Seful meu are A5 din 2014 cu DSG - 120.000km si cutia se comporta foarte bine.
Pe partea de tester lucrurile stau foarte bine avand in vedere ca e concurenta mare : Activare cornering 20 de lei. Ultima varianta de harti pentru Europa de Est 100 de lei cu tot cu update firmware al navigatiei.
Doar fotografiile astea le am acum.
Masina este neagra, break - Mai fac si eu un ban la inmormantari.
O sa raman in continuare pe aici pe forum pentru ca m-am simtit bine si lumea scrie corect romaneste fata de VW forum