Probleme la linia audio - subwoofer

Probleme de orice natura, intalnite la C4
Scrie răspuns
Bagheera
Marca si model masina: C4 VTS (2004)

Probleme la linia audio - subwoofer

Mesaj de Bagheera »

Salutare !

Am descoperit la subwooferul JBL din poza (dotare stock al modelului, nu improvizatii/uprgraduri) ca era efectiv distrus difuzorul - mebrana rupta in totalitate, se mai tinea in litzele de la bobina, arzand probabil amplificatorul sau finalul din `casetofon`.

Intrebarea mea este daca stie cineva unde se afla acest amplificator daca exista, ca nu primesc semnal daca pun alt difuzor, si vreau sa stiu daca e ceva ce poate fi remediat (ca partea de amplificare) sau ceva ce merita abandonat (adica daca are amplificarea tot in `casetofon` si o fi vreun final pentru el dus, il las asa si zic mersi ca functioneaza in rest).

Si off subiect :P , dezmembreaza cineva o cutie de viteze pentru un VTS? are probleme grave la capitolul sincroane.

Mersi!

Imagine
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Re: Probleme la linia audio - subwoofer

Mesaj de simply the lex »

Amplificatorul este sub scaunul din dreapta, o sa il reperezi destul de repede. De ce nu primesti semnal cu alt difuzor, nu stiu, vezi ca difuzorul original( cel din subwoofer ), are doua bobine din cate imi amintesc, deci 4 fire, il poti lega pe 2 sau 4 ohmi, asa ca ai grija cum ai legat difuzorul de care zici.

Pt problema de cutie viteze, ce VTS ai? Nu intotdeauna VTS inseamna 2.0 benzina 180 de cai, ci poate fi un nivel de echipare.

Bafta :hi
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Bagheera

Mesaj de Bagheera »

Mersi pentru raspuns! am sa vad ce am sau nu sub scaunul din dreapta. Ai dreptata la faza cu doua bobine (sunt 4 fire, doua plus, doua minus) si desi am construit boxe cap coada la viata mea, am lucrat doar cu 4, 8 ohmi , si m-am uitat crucis cand l-am vazut pe asta. Am gasit foarte greu un inlocuitor si destul de scump(ma refer la difuzor identic), si de asta voiam sa verific cu un alt difuzor (de 8 ohmi, am zis ca merge doar pt o proba ceva de genul cum testez o baterie cu un bec, ca sa vad daca am semnal) ca sa nu dau banii degeaba si sa fie dus si amplificatorul, si se aduna prea multe, in conditiile in care prioritara este cutia de viteze...Tipul motorului este RFK (deci presupun ca datele despre cutie sunt cele din ultima coloana din poza atasata).

Multumesc!
Imagine
Bagheera

Mesaj de Bagheera »

nu am reusit sa scot amplificatorul...iar scaunul nu-l scot pentru asta [-X tremura tabla si fara subwoofer
simply the lex
aLEX YO!...

Din cate stiu e prins cu arici de mocheta, ar trebui sa iasa usor, iar daca ar fi de dat jos scaunul, se da si ala jos in 10 min.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

@bagheraa, ce probleme ai mai exact? Eu am o cutie 20CP48, care are pb. doar la sincronul de a2-a (sare din viteza) in rest toata perfecta.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Bagheera

Mesaj de Bagheera »

Caraie rau cand bag in treapta 2 si 3, si mai rar si 4, si cum ele vin pe module 1 cu 2, si 3 cu 4, am nevoie de aceste doua module. Am sa imi anunt omul cu care colaborez pe partea de service dar chiar daca se potriveste, din ce imi spui tu tot o sa am nevoie de modulul 1 cu 2 pentru problema ce mai mare, treapta 2...si dupa ce am zscris de atatea ori module parca imi suna gresit...sau era „manson sincron” cumva :))

Mersi!
Madalin1796
Marca si model masina: Citroen C4 SX 1.6i 16v berlina
Numar Inmatriculare: B796MAD

Mesaj de Madalin1796 »

Am si eu o intrebare si ies repede ca sa nu poluez: cand ii dau "blana" in a 1 a si ii dau a 2 a, 90% sanse sunt sa nu intre, parca e ceva acolo care nu o lasa sa intre (o data a intrat bine, fac asta foarte rar si nu-mi dau seama). Sunt eu de vina (poate trebuie sa trag mai tare sau mai la picior, e singura masina la care mi s-a intamplat asta) sau poate fi ceva stricat? Asa la mers normal intra ok in toate treptele.
Ex: Opel Astra G 1.7 DTI Elegance - 2001
Peugeot 307sw 1.6 HDI Navtech - 2004

„Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să pedalezi.”
simply the lex
aLEX YO!...

Asa face, efectul timoneriei pe cabluri...
Madalin1796
Marca si model masina: Citroen C4 SX 1.6i 16v berlina
Numar Inmatriculare: B796MAD

Mesaj de Madalin1796 »

Deci nu e vina mea. Si totusi am condus si masini din 2012, si 2006, si 2000, si scumpe din anii astia, si ieftine, niciuna nu imi face ca asta.
Ex: Opel Astra G 1.7 DTI Elegance - 2001
Peugeot 307sw 1.6 HDI Navtech - 2004

„Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să pedalezi.”
berty
Marca si model masina: C4 1.6HDi

Mesaj de berty »

Se poate remedia in vreun fel acest efect ca tare neplacut este cand ai nevoie sa o turezi la maxim in treapta 1 si cand ii dai a 2-a sa nu intre :). O situatie de genu am patit pe serpentine cand un camion abia urca, am bagat a 1-a, l-am depasit turat la maxim si cand dau a 2-a a trebuit sa mai incerc o data :|
Citroen C4 1.6HDi 110 FAP coupe
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”