EGR errors
-
danielungur
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: CJ 60 NGA
EGR errors
Salut,
In weekend am pus lexia pe robotel si am dat de cateva erori:
* Temporary:
- P0104 (Flowmeter signal : Open circuit ; Short circuit to positive ; Short circuit to earth )
- P0113 ( Inlet air temperature sensor signal - flowmeter - short circuit to positive/open circuit or valve too high )
- P1162 ( Electric EGR valve position copy signal Valve stuck when driving )
- P0490 ( Electric EGR valve position copy signal Valve opening too small )
* Permanent
- P0401 (air circuit air flow higher than setting)
- P0409 ( Electric EGR valve position copy signal Valve stuck during programming )
Astea sunt erorile pe care le am in loguri ( mai este 1, dar e de la becul de pe pozitie - e ars ).
Ati mai intampinat aceste erori? Ma gandesc sa ma duc la un mecanic ( cred ca in reprezentanta, inca nu stiu unul OK in Cluj ).
Ps. ( mai mult pentru Norishor, dar si alte pareri sunt binevenite ) :
Am incercat sa activez Aux-ul, dar cand sa scrie setarile nu poate ( Programming failed ). Ati mai avut problemele astea?
Multumesc,
60NGA
In weekend am pus lexia pe robotel si am dat de cateva erori:
* Temporary:
- P0104 (Flowmeter signal : Open circuit ; Short circuit to positive ; Short circuit to earth )
- P0113 ( Inlet air temperature sensor signal - flowmeter - short circuit to positive/open circuit or valve too high )
- P1162 ( Electric EGR valve position copy signal Valve stuck when driving )
- P0490 ( Electric EGR valve position copy signal Valve opening too small )
* Permanent
- P0401 (air circuit air flow higher than setting)
- P0409 ( Electric EGR valve position copy signal Valve stuck during programming )
Astea sunt erorile pe care le am in loguri ( mai este 1, dar e de la becul de pe pozitie - e ars ).
Ati mai intampinat aceste erori? Ma gandesc sa ma duc la un mecanic ( cred ca in reprezentanta, inca nu stiu unul OK in Cluj ).
Ps. ( mai mult pentru Norishor, dar si alte pareri sunt binevenite ) :
Am incercat sa activez Aux-ul, dar cand sa scrie setarile nu poate ( Programming failed ). Ati mai avut problemele astea?
Multumesc,
60NGA
- Lehel
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI, 109 CP, 2006
- Numar Inmatriculare: HR-22-PAP
Re: EGR errors
Legat de erori: inca aceste erori nu am avut. Putin mai tarziu caut cauzele erorilor.
Service Cluj: sincer inca nici eu nu am gasit pe nimeni ca lumea. In afara de reprezentanta am mai fost la un alt service unde mi s-a scos FAPuk dar in rest ce pot repar eu
AUX:vezi ca trebuie sa alegi dintre variante de tip AUX si nu pe fiecare te lasa sa activezi. Acum 3 saptamani am activat si eu la a mea, dar deja nu imi amintesc ce am ales.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Service Cluj: sincer inca nici eu nu am gasit pe nimeni ca lumea. In afara de reprezentanta am mai fost la un alt service unde mi s-a scos FAPuk dar in rest ce pot repar eu
AUX:vezi ca trebuie sa alegi dintre variante de tip AUX si nu pe fiecare te lasa sa activezi. Acum 3 saptamani am activat si eu la a mea, dar deja nu imi amintesc ce am ales.
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
incearca sa activezi AUX2. nici pe mine nu ma lasa sa activez AUX1.
-
danielungur
Am incercat sa activam fiecare aux pe rand ( 1 si 2 ) si nu am reusit. Baiatul la care am fost nu a mai activat pana acum auxurile. In Cluj puteti sa-mi recomandati pe cineva cu Lexia ?
- Lehel
Pot incerca si eu
- Lehel
Cel putin pe a mea eu am activat si merge 
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
@danielungur: inainte de orice, verifica mufa de la EGR, strange-i nitel pinii, sterge-ti erorile, mergi vreo 5km cu masina si reverifica.
Daca erorile persista, va trebui sa-ti inlocuiesti EGR, dar nu inainte de a-ti curata cu temeinicie tot ce inseamna tubulatura care are legatura cu el.
Nu te lega deocamda de eroarea de aer, pt. ca poate fi cauzata de nefunctionarea EGR.
Legat de AUX, am intalnit cateva modele care s-au incapatanat sa se activeze, orice le-as fi facut. Poate nu a facut baiatul cu lexia, ce trebuie. Nu stiu.
Daca erorile persista, va trebui sa-ti inlocuiesti EGR, dar nu inainte de a-ti curata cu temeinicie tot ce inseamna tubulatura care are legatura cu el.
Nu te lega deocamda de eroarea de aer, pt. ca poate fi cauzata de nefunctionarea EGR.
Legat de AUX, am intalnit cateva modele care s-au incapatanat sa se activeze, orice le-as fi facut. Poate nu a facut baiatul cu lexia, ce trebuie. Nu stiu.
-
danielungur
Multumesc pentru sfaturi. In weekend am mai mult timp liber si o sa verific mufa de la EGR.
Azi am fost la colegul nostru Lehel si am reusit sa activam aux-ul. O sa revin in weekend cu un update dupa ce imi pun jack-ul. Multumesc Lehel

Azi am fost la colegul nostru Lehel si am reusit sa activam aux-ul. O sa revin in weekend cu un update dupa ce imi pun jack-ul. Multumesc Lehel
-
robitza21
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
- Numar Inmatriculare: B-111-RFM
Incearca si la Turbojack in Cluj.
Il gasesti pe forumul de Peugeot.
Il gasesti pe forumul de Peugeot.
- Lehel
Nu ai pentru ce Daniel. Maine te rg sa-mi dai un mesaj si iti dau numarul lui TurboJack
-
danielungur
Hello,
Am avut o saptamana mai plina si nu am putut scrie pana acum.
In weekend mi-am conectat cablul jack ( am luat un cablu cu mufa mini-iso, am scos cablurile cu tot cu cleme din mufa si le-am pus direct pe pini ). Merge foarte bine ( am citit ca e diferenta de sunet intre jack si radio, la mine e de max 2 nivele ).
Revenind la problemele mai importante ( EGR ). Nu am reusit sa fac nimic, am ales sa nu ma apuc sa defac piese si sa raman cu cate ceva pe langa masina dupa ce le pun inapoi. Cel mai probabil saptamana viitoare o sa merg la Turbojack si o sa revin cu concluziile/solutiile dupa
Am avut o saptamana mai plina si nu am putut scrie pana acum.
In weekend mi-am conectat cablul jack ( am luat un cablu cu mufa mini-iso, am scos cablurile cu tot cu cleme din mufa si le-am pus direct pe pini ). Merge foarte bine ( am citit ca e diferenta de sunet intre jack si radio, la mine e de max 2 nivele ).
Revenind la problemele mai importante ( EGR ). Nu am reusit sa fac nimic, am ales sa nu ma apuc sa defac piese si sa raman cu cate ceva pe langa masina dupa ce le pun inapoi. Cel mai probabil saptamana viitoare o sa merg la Turbojack si o sa revin cu concluziile/solutiile dupa
-
danielungur
Hello,
Am fost la Turbojack si mi-a dat verdictul. Trebuie schimbat egr-ul. Momentan o sa merg asa cu el ( nu afecteaza motorul ). Cel mai probabil luna urmatoare o sa-l schimb si o sa revin cu un raspuns dupa ce e montat.
Am fost la Turbojack si mi-a dat verdictul. Trebuie schimbat egr-ul. Momentan o sa merg asa cu el ( nu afecteaza motorul ). Cel mai probabil luna urmatoare o sa-l schimb si o sa revin cu un raspuns dupa ce e montat.
-
robitza21
danielungur scrie:Hello,
Eu am incercat o curatare dar nu a fost cu noroc.
Am pus EGR ENGITEH si functioneste ok
Chiar Norisor era pe acolo si mesterea la masina lui. Am pus-o pe tester si jucaria functioneaza ok.
Daca vrei iti spun pe PM de unde l-am luat, sa se nu considere reclama.
Deocamdata am 1000km si masina trege foarte bine ( ultimii 27.000 de cand o am am mers cu eroarea in bord). Urmaza un drum de 3000km in august.
Cert e ca marca asta nu am reusit sa o gasesc pe net. Probabil e facut intr-un garaj ...
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
@robitza, parca tu ai ultima versiune de soft de injectie, da? Noile modele de EGR functioneaza in parametri dupa update. Daca nu are ultima versiune, exista posibilitatea sa nu fie ok la el.
-
robitza21
You're right!Norishor scrie:@robitza, parca tu ai ultima versiune de soft de injectie, da? Noile modele de EGR functioneaza in parametri dupa update. Daca nu are ultima versiune, exista posibilitatea sa nu fie ok la el.
Din cate stiu mi-ai facut ultimele update-uri. Sunt cu masina pe undeva prin 2030
PS: Nici acum nu am avut timp sa cumpar Eloys. Am mai facut 1000km.