Masca mecanism stergatoare
-
longo
Masca mecanism stergatoare
Buna ziua,
Am o problema de cand am trecut masina pe GPL.
Mecanicii au maltratat masca de la mecanismul de stergatoare si de atunci nu mai sta pe parbrisz si aluneca in jos.
In principiu masca sta pe o piesa transversala din plastic lunga si subtire si care este foarte elastica si deformabila. Tot pe ea sta si rezervorul de lichid de frana, care clampane in principiu pe carcasa de la filtrul de aer. Pe piesa asta stau si izolatoarele fonice. Piesa asta lunga transversala din plastic negru este prinsa doar in doua suruburi cate unul pe colturile superioare ale locasului motorului.
Nu pot sa cred ca Citroen a facut asa sistemul si cred ca mecanicii mi-au scos/rupt vreo piesa de rigidizare. Stiti cum este de fapt? Are cineva un desen sau poza?
Multumesc de ajutor,
Andrei
Am o problema de cand am trecut masina pe GPL.
Mecanicii au maltratat masca de la mecanismul de stergatoare si de atunci nu mai sta pe parbrisz si aluneca in jos.
In principiu masca sta pe o piesa transversala din plastic lunga si subtire si care este foarte elastica si deformabila. Tot pe ea sta si rezervorul de lichid de frana, care clampane in principiu pe carcasa de la filtrul de aer. Pe piesa asta stau si izolatoarele fonice. Piesa asta lunga transversala din plastic negru este prinsa doar in doua suruburi cate unul pe colturile superioare ale locasului motorului.
Nu pot sa cred ca Citroen a facut asa sistemul si cred ca mecanicii mi-au scos/rupt vreo piesa de rigidizare. Stiti cum este de fapt? Are cineva un desen sau poza?
Multumesc de ajutor,
Andrei
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
Re: Masca mecanism stergatoare
la mine n-a stat niciodata. de fiecare data cand l-am pus la loc, in cateva zile cadea.
eu unul n-am gasit vreo solutie ingenioasa ca plasticul respectiv sa nu mai cada de pe parbriz.
eu unul n-am gasit vreo solutie ingenioasa ca plasticul respectiv sa nu mai cada de pe parbriz.
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
Se pune o bucatica de lemn peste vasul de lichid de frana, dupa repozitionarea mastii peste parbriz.
- n3bun3lr
Din cate am vazut e o problema des întâlnită...eu personal voi incerca sa lipesc de parbriz respectivul element...cu silicon special....i guess!
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
-
robitza21
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
- Numar Inmatriculare: B-111-RFM
Eu am schimbat parbizul si am vazut ca cel nou avea niste ghidaje mici de vreo 10cm.
De atunci nu mai am probleme.
In masca rezpectiva trebuie sa fie si acele ghidaje, scapate de pe parbiz. Incercati sa le scoateti si sa le lipiti de parbiz. Sunt ca niste mansoane care vin la baza parbizului si care se dezlipesc.
Momentul desprinderii are loc in momentul in care mecanicii umbla acolo cu "durere la basca" pentru a schimba filtrele.
De acum o sa imi desfac singur acolo.
De atunci nu mai am probleme.
In masca rezpectiva trebuie sa fie si acele ghidaje, scapate de pe parbiz. Incercati sa le scoateti si sa le lipiti de parbiz. Sunt ca niste mansoane care vin la baza parbizului si care se dezlipesc.
Momentul desprinderii are loc in momentul in care mecanicii umbla acolo cu "durere la basca" pentru a schimba filtrele.
De acum o sa imi desfac singur acolo.
-
longo
Inteleg ca ar trebui sa fie in asa zisul cheder al mastii? Sper ca nu le-au aruncat nenea aia cand mi-au dat masca jos.
Multumesc. Pentru mine era un mister cum a putut Citroen sa faca asemenea prostie.
Multumesc. Pentru mine era un mister cum a putut Citroen sa faca asemenea prostie.
- n3bun3lr
Chederul parbrizului ar trebui sa fie...si eu sunt curios sa vad daca mi-au rezolvat problema...daca nu...băgăm cu silicon special:)
-
robitza21
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
- Numar Inmatriculare: B-111-RFM
Sunt vreo 3 chedere care raman in masca in momentul in care mecanicii trag ca neamul prost de ea.
Dupa ce lipiti acele chedere, masca trebuie ridicata putin in momentul in care intra pe cheder si apoi se aseaza in pozitia normala.
Dupa ce lipiti acele chedere, masca trebuie ridicata putin in momentul in care intra pe cheder si apoi se aseaza in pozitia normala.
- n3bun3lr
Mda...mie nu mi-au gasit piesa...trebuie schimbată....aveti vreo idee unde pot gasi masca respectiva?ca vine toamna si o sa ploua tare...Sa nu ma trezesc cu alte surprize...multam!
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Silicon transparent universal, la mine, dupa lipirea cu silicon acel plastic sta acolo fara probleme, de aprx 1 an, si am schimbat si de doua ori filtrul de aer!wonka jr. scrie:la mine n-a stat niciodata. de fiecare data cand l-am pus la loc, in cateva zile cadea.
- n3bun3lr
Daca imi zici unde ai băgat siliconul....Te cinstesc:)....in gaura rămasă intre parbriz si masca?si iarna cum e?nu e nasol?
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Masca respectiva are un canal ca la chederul normal al unui geam, el are o inserție metalica, care o strângi un pic după care umpli cu silicon și îl pui pe parbriz. Eu am făcut asta seara și am pus intre motor și acel plastic o bucata de scândură care a stat pana dimineață. Sa fixat atât de bine încă au trecut aprx 2 ani și nu am mai avut probleme.
LE: dacă dai parbrizul cu silicon ca inevitabil va ajunge îl ștergi cu alcool sanitar sau cu țuică
) nu dai cu diluant, acetona sau altceva ca se va matei parbrizul în contact cu siliconul și sticla.
LE: dacă dai parbrizul cu silicon ca inevitabil va ajunge îl ștergi cu alcool sanitar sau cu țuică
- n3bun3lr
O sa incerc si eu cu silicon...ca alta varianta nu am...piesa nu prea se gaseste, si care o are nu a stiut sa o dea jos si tot praf e...multam de sfat!
-
droop
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6hdi, 109cp
Aka Negrutza - Numar Inmatriculare: PH 14THU
salut,
si eu am aceeasi problema cu chederul de la parbriz.eu am pus o bucata de lemn sub vasul de la lichidul de frana. sper sa stea acolo si sa nu pice de la trepidatii.daca nici asa nu merge bagam silicon
si eu am aceeasi problema cu chederul de la parbriz.eu am pus o bucata de lemn sub vasul de la lichidul de frana. sper sa stea acolo si sa nu pice de la trepidatii.daca nici asa nu merge bagam silicon
- n3bun3lr
Sa stii ca am luat si eu in calcul varianta asta, dar e posibil ca acea bucata de lemn, la viteza sa zboare pe la curele...si nu prea e de bine...Eu mă voi ocupa miercuri de problema asta si revin cu detalii!trăiască siliconul:))droop scrie:salut,