Masca mecanism stergatoare

Probleme de orice natura, intalnite la C4
longo

Masca mecanism stergatoare

Mesaj de longo »

Buna ziua,
Am o problema de cand am trecut masina pe GPL.
Mecanicii au maltratat masca de la mecanismul de stergatoare si de atunci nu mai sta pe parbrisz si aluneca in jos.
In principiu masca sta pe o piesa transversala din plastic lunga si subtire si care este foarte elastica si deformabila. Tot pe ea sta si rezervorul de lichid de frana, care clampane in principiu pe carcasa de la filtrul de aer. Pe piesa asta stau si izolatoarele fonice. Piesa asta lunga transversala din plastic negru este prinsa doar in doua suruburi cate unul pe colturile superioare ale locasului motorului.
Nu pot sa cred ca Citroen a facut asa sistemul si cred ca mecanicii mi-au scos/rupt vreo piesa de rigidizare. Stiti cum este de fapt? Are cineva un desen sau poza?

Multumesc de ajutor,
Andrei
wonka jr.
Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
Numar Inmatriculare: GL 88 WNK

Re: Masca mecanism stergatoare

Mesaj de wonka jr. »

la mine n-a stat niciodata. de fiecare data cand l-am pus la loc, in cateva zile cadea.

eu unul n-am gasit vreo solutie ingenioasa ca plasticul respectiv sa nu mai cada de pe parbriz.
DS3 1.6 Hdi 92cp, 30.000km Imagine
ex DS4 So Chic 1.6 VTi 120cp, 67.110 km Imagine
ex C2 VTS 1.6i 125cp, 107.344 km Imagine
ex C4 Coupe VTR 1.6 Hdi 110cp, 216.164 km Imagine
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Se pune o bucatica de lemn peste vasul de lichid de frana, dupa repozitionarea mastii peste parbriz.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
n3bun3lr

Mesaj de n3bun3lr »

Din cate am vazut e o problema des întâlnită...eu personal voi incerca sa lipesc de parbriz respectivul element...cu silicon special....i guess!

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
robitza21
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
Numar Inmatriculare: B-111-RFM

Mesaj de robitza21 »

Eu am schimbat parbizul si am vazut ca cel nou avea niste ghidaje mici de vreo 10cm.
De atunci nu mai am probleme.

In masca rezpectiva trebuie sa fie si acele ghidaje, scapate de pe parbiz. Incercati sa le scoateti si sa le lipiti de parbiz. Sunt ca niste mansoane care vin la baza parbizului si care se dezlipesc.
Momentul desprinderii are loc in momentul in care mecanicii umbla acolo cu "durere la basca" pentru a schimba filtrele.
De acum o sa imi desfac singur acolo.
longo

Mesaj de longo »

Inteleg ca ar trebui sa fie in asa zisul cheder al mastii? Sper ca nu le-au aruncat nenea aia cand mi-au dat masca jos.
Multumesc. Pentru mine era un mister cum a putut Citroen sa faca asemenea prostie.
n3bun3lr

Mesaj de n3bun3lr »

Chederul parbrizului ar trebui sa fie...si eu sunt curios sa vad daca mi-au rezolvat problema...daca nu...băgăm cu silicon special:)

robitza21
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
Numar Inmatriculare: B-111-RFM

Mesaj de robitza21 »

Sunt vreo 3 chedere care raman in masca in momentul in care mecanicii trag ca neamul prost de ea.
Dupa ce lipiti acele chedere, masca trebuie ridicata putin in momentul in care intra pe cheder si apoi se aseaza in pozitia normala.
n3bun3lr

Mesaj de n3bun3lr »

Mda...mie nu mi-au gasit piesa...trebuie schimbată....aveti vreo idee unde pot gasi masca respectiva?ca vine toamna si o sa ploua tare...Sa nu ma trezesc cu alte surprize...multam!

DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

wonka jr. scrie:la mine n-a stat niciodata. de fiecare data cand l-am pus la loc, in cateva zile cadea.

eu unul n-am gasit vreo solutie ingenioasa ca plasticul respectiv sa nu mai cada de pe parbriz.
Silicon transparent universal, la mine, dupa lipirea cu silicon acel plastic sta acolo fara probleme, de aprx 1 an, si am schimbat si de doua ori filtrul de aer!
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
n3bun3lr

Mesaj de n3bun3lr »

Daca imi zici unde ai băgat siliconul....Te cinstesc:)....in gaura rămasă intre parbriz si masca?si iarna cum e?nu e nasol?

DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Masca respectiva are un canal ca la chederul normal al unui geam, el are o inserție metalica, care o strângi un pic după care umpli cu silicon și îl pui pe parbriz. Eu am făcut asta seara și am pus intre motor și acel plastic o bucata de scândură care a stat pana dimineață. Sa fixat atât de bine încă au trecut aprx 2 ani și nu am mai avut probleme.
LE: dacă dai parbrizul cu silicon ca inevitabil va ajunge îl ștergi cu alcool sanitar sau cu țuică :-)) nu dai cu diluant, acetona sau altceva ca se va matei parbrizul în contact cu siliconul și sticla.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
n3bun3lr

Mesaj de n3bun3lr »

O sa incerc si eu cu silicon...ca alta varianta nu am...piesa nu prea se gaseste, si care o are nu a stiut sa o dea jos si tot praf e...multam de sfat!

droop
Marca si model masina: Citroen C4 1.6hdi, 109cp
Aka Negrutza
Numar Inmatriculare: PH 14THU

Mesaj de droop »

salut,
si eu am aceeasi problema cu chederul de la parbriz.eu am pus o bucata de lemn sub vasul de la lichidul de frana. sper sa stea acolo si sa nu pice de la trepidatii.daca nici asa nu merge bagam silicon :)
n3bun3lr

Mesaj de n3bun3lr »

droop scrie:salut,
si eu am aceeasi problema cu chederul de la parbriz.eu am pus o bucata de lemn sub vasul de la lichidul de frana. sper sa stea acolo si sa nu pice de la trepidatii.daca nici asa nu merge bagam silicon :)
Sa stii ca am luat si eu in calcul varianta asta, dar e posibil ca acea bucata de lemn, la viteza sa zboare pe la curele...si nu prea e de bine...Eu mă voi ocupa miercuri de problema asta si revin cu detalii!trăiască siliconul:))

Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”