Achizitie Citroën C4 1.6 HDi FAP Exclusive

Prezinta-ti masina chiar daca e stock sau are modificari. Obligatoriu poze
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Scrie răspuns
MadalinO
Marca si model masina: Citroën C4 1.6HDi Exclusive

Achizitie Citroën C4 1.6 HDi FAP Exclusive

Mesaj de MadalinO »

Salutare,

Sper ca postez unde trebuie.

Ma gandesc sa-mi achizitionez un C4, din 10.2006, 1.6 HDI, 140k KM rulati, si ma costa 3750E Masina nu a mai fost condusa de ceva timp, avea panza de paianjen pe langa bord, deci il cred pe om.
Eu sunt in Germania cu munca de curand, si aici ai nevoie de masina ca sa te poti deplasa mai usor si mai cu portofelul subtire :). Si pt ca aveam o pica pe C4 am zis ca acum e momentul.
Masina e de la persoana fizica, e primul prorietar, arata ok, merge bine, se intande la sosea, insa nu ma asteptam sa fie automata (n-am dat atentie amanuntului asta din anunt.). Aici am dubii si poate ma sfatuiti.
1. Am condus DSG-uri, stiu ca Citroen are alt sistem de manual+hidraulic, insa e normal sa se simta schimbarea treptei de viteza 2-3 destul de puternic? Adica nu e deranjant daca o conduci lejer, am observat ca daca ridicam piciorul de pe acc. la momentul cat mai oportun schimbarii, merge lin, dar daca nu, se simte (mda fac comparatie cu DSG.).
2. Intrebarea a 2-a, cat de fiabila este ? sau mai bine zis la ce sa ma astept pe viitor tinand cont de varsta ? sa caut o manuala ?
3. Ce probleme majore ar putea fi la Clima? AC-ul nu funstiona(nu baga rece), si proprietarul a zis ca nu mai are freon, dar o sa-l completeze pana ma duc sa o iau.
4. Va atasez o poza, (scuze dar nu am gasit info despre ce e acolo). avea furtunasul iesie afara din gurica ( mda :) ) si prezinta urme de ulei acolo. Ce-i ?
Imagine
Ce parere aveti ?

Multumesc
silviu.david
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 e-HDI
Numar Inmatriculare: VN xx DAV

Re: Achizitie Citroën C4 1.6 HDi FAP Exclusive

Mesaj de silviu.david »

Eu o sa-ti spun diar despre cutie automata. In fapt o cutie manuala asistata electric de un computer. Sunt posesor de asemenea masina cu acest gen de cutie (c4 generatie a 2 a). Pt mine a fost o dorinta cutia automata, nu neaprat cutia asta dara asa s-a nimerit! Nu face comparatie cu dsg, multitronic, steptrojic etc, cutii cu dublu - ambreiaj. Nu discutam de acelasi lucru. La robotizata de la PSA nu este necesara intretinere. NIMIC. trebuie doar sa te obisnuiesti cu ea si vei ajunge sa ignori faptul ca te da in barci la schimbul treptelor (si asta se intampla doar pe accelerare). Sau sa inveti modul de lucru al cutiei si garantat nu vei mai simti sutul. Venind dupa o manuala eu inca am tendinta de accelerare si atunci se sinte cand schimba. Daca o lasi in ritmul ei e mai mult decat ok.
DAR, sa stii ca exista un delay de 2-3 secunde intre comanda data (acceleratie) si raspunsul cutie/motorului. In situatie limita nu te va ajuta, de ci e de preferat evitarea unor asemenea situatii. Alt avantaj e permisivitatea in a schimba in modul automat inclusiv din padele. deci poti sa te bagi peste computer si gestionazi tu situatia ca o manuala.
MadalinO

Mesaj de MadalinO »

Merci Silviu pentru cele scrie.
Deoarece esti posesor al acestei masini, te intreb referitor la intretinere/fiabiliate, esti multumit ?
De cat timp o ai ?
silviu.david

Mesaj de silviu.david »

Sunt in posesia ei doar de vreo 7 luni in care a "inghitit" doar vreo 2500km. am fost posesor de c3 inainte de c4, iar faptul ca am incercat aceeasi marca pt mine spune destul despre fiabilitate. Despre costurile reviziei gaseste info in presentarea masinutei mele.
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Pai depinde daca masina despre care povesteste Madalin are pilotata (sensodrive) cum ai tu, sau chiar e automata, pt ca s-au pus si automate cu 4 rapoarte.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
MadalinO

Mesaj de MadalinO »

Este cred "sensodrive", deoarece la volan sunt prezente manetele pentru schimbarea "manuala" a vitezelor.
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Daca ai padele, este sensodrive, da.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
MadalinO

Mesaj de MadalinO »

Silviu, ai idee ce e butoiasul ala, pentru care am atasat poza ? ... care este rolul lui ?
silviu.david

Mesaj de silviu.david »

Nu sunt ff priceput la mecanica si nici nu vad poza integral in ansamblu, dar cred ca e filtrul de motorina. Cam asa arata al meu cel nou. O sa ma uit mai pe seara la mine
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

daca este cel incercuit cu rosu este parte din turbosuflanta.
si cel galben este un racord de depresiune aer de la turbosuflanta.
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
MadalinO

Mesaj de MadalinO »

aha, merci, si e normal ca racordul sa se poata scoate usor cu mana ?
Scrie răspuns

Înapoi la “C4-ul tau”