decelerare pentru cateva secunde

Probleme de orice natura, intalnite la C4
Scrie răspuns
CameliaN
Numar Inmatriculare: BV85KMY

decelerare pentru cateva secunde

Mesaj de CameliaN »

Salutare tuturor,

Masina mea , un C4 1,6 HDI din 2006 a inceput sa faca urat :):

- cand accelerez intr-un timp scurt , uneori chiar atunci cand masina ruleaza la drum intins, se produce o scurta decelerare(ca o frana brusca, pentru cateva secunde). S-a intamplat si la o viteza de peste 100km/h.Dupa ce motorul se incalzeste intensitate ''zdruncinaturilor'' scade.

Am fost la un service si mi-au spus ca existau niste erori in calculatorul masinii. Mi-au spus ca au sters erorile si acum functioneaza ok. Erorile ar fi generate de senzorul de la pedala de acceleratie, se poate schimba doar acest senzor sau trebuie schimbata toata pedala?

Mai jos sunt si erorile gasite, va rog sa imi spuneti daca ati avut o problema similara ...si cum ati rezolvat-o?

Fault codes DV6TED4 engine (BOSCH EDC16C34) (Summary)
P0335 Engine speed signal : Absence of signal or signal incorrect
P0606 Engine ECU : ECU internal fault
P1403 Additional heating circuit 1 : Short circuit to earth, short circuit to positive, open circuit or actuator malfunction
P1404 Additional heating circuit 2 : Short circuit to earth, short circuit to positive, open circuit or actuator malfunction
P1645 Accelerator pedal point of resistance sensor information : Plausibility

Recomandati-mi un mecanic in care aveti incredere in zona Brasov/Bucuresti.

Multumesc.
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Re: decelerare pentru cateva secunde

Mesaj de Norishor »

Nu fac diagnoze "online", dar atat iti spun: NU este de la pedala de acceleratie ci de la un senzor al motorului. :hi
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Zalin
Marca si model masina: Citroën C4 Picasso 2.0 HDi
Numar Inmatriculare: BV-15-MAP

Mesaj de Zalin »

Pentru Brașov recomand Damat Service (Zizinului, Duplex-3). Mecanicii de acolo știu să umble la un Citroen.
CameliaN

Mesaj de CameliaN »

Norishor scrie:Nu fac diagnoze "online", dar atat iti spun: NU este de la pedala de acceleratie ci de la un senzor al motorului. :hi
Iti multumesc pentru informatie....azi masina s-a ''inecat din nou'':(, deci nu erau doar niste erori trecatoare...
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

In cazul asta mergi neaparat intr-un service care stie cu ce se "mananca" un citroen si apoi poate postezi pe aici remediul problemei.
Si... poti intra pe forum si fara sa ai probleme, lumea de pe aici este prietenoasa... :glasses
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
CameliaN

Mesaj de CameliaN »

Referitor la:
P0335: Engine speed signal: Absence of signal or signal incorrect. Description: "As soon as the synchronisation is lost between the engine speed
sensor and the camshaft position sensor, the ECU cuts the injection. As long as the engine is still running, the ECU tries to re-synchronise.
If the synchronisation returns, the ECU reactivates the injections." That might explain the hiccups and would certainly explain the sudden cut outs.

Imi poate spune cineva unde este Engine Speed Sensor si Camshaft Position Sensor, si daca am access la ele….ma gandesc ca poate fie un contact prost sau desprins din cauza vibratiilor si umiditatii…
flavius
Marca si model masina: C4 Picasso 1.6 HDI 115 CP 2015
Numar Inmatriculare: PH 61 VAN

Mesaj de flavius »

din centura ploiestiului ....
comuna strejnic nr. 51, vizavi de aerodrom .... Molocea Marius Mihail
Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză.
Gabi Nedelcu
Numar Inmatriculare: TL 25 NGI

Mesaj de Gabi Nedelcu »

Verifica Senzorul de turatie de pe arborele cotit si senzorul de pozitie axa cu came, daca nu ma insel eu.
Cel mai sigur, tu trebuie sa faci o diagnosticare ca niste baieti care stiu ce inseamna un Citroen.
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
CameliaN

Mesaj de CameliaN »

Ei bine ... dupa ce sa-a ''inecat'' am fost la service-ul unde am fost si Luni pentru prima diagnosticare....

Mi-au spus ca ei nu pot sa imi comande pedala, sa ma duc la Citroen. M-am dus....si ce de acolo mi-au spus ca pe ei nu ii intereseaza diagnosticarea altora, nu au incredere...ei fac diagnosticarea lor:).

Maine dimineatza am programare la Citroen si va anunt ce au spus ''profesionistii nemti:)''(acum sunt in Germania si marea mea dilema e daca pot sa plec cu masina in conditiile astea spre RO).

FYI: se pare ca nu se poate comanda doar senzorul de la pedala de acceleratie ...ci toata pedala care costa 215E fara manopera.

Dar poate nu e pedala....ci alt senzor....ma intreb cat dureaza si cate diagnosticari sunt necesare sa aflam si asta:). Va tin la curent.
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

Norishor scrie:Nu fac diagnoze "online", dar atat iti spun: NU este de la pedala de acceleratie ci de la un senzor al motorului. :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
CameliaN

Mesaj de CameliaN »

commandorsteel scrie:
Am vazut si inteles fosrte bine ca ''NU este da la pedala de acceleratie''....si am incercat sa discut cu cei de la service despre asta ...ei bine ...o tin tot cu pedala de acceleratie.

Asa cum am spus, azi s-a mai facut o diagnosticare pe masina la un service Citroen in Germania, iar concluzia a fost iarasi: pedala de acceleratie trebuie schimbata.

Azi am luat decizia sa plec cu masina asa cum este spre RO si voi merge la unul din serviceurile recomandate de voi. multumesc pentru sugestii si va anunt daca si cum am rezolvat problema.
dorel82
Marca si model masina: c4,1,1.6,HDI

Mesaj de dorel82 »

Salutare cred ca ati rezolvat problema tocmai din Sep 24, 2014 unii dintre voi poate ati schimbat si masina :ok dar asta e pentru cei care inca mai cauta rezolvare la erorile p1403 si p1404 e o chestiune pe care o puteti rezolva singuri "Senzorul de turatie" sau "camshaft sensor" de obicei nu se strica senzorul ci doar i se oxideaza mufa pentru ca e situat foarte jos si ajunge apa pe ea asa ca ,cu un spray de curatat contacte se rezolva totul.(eu am avut aceasta problema si sa rezolvat)
Senzorul este situat https://www.youtube.com/watch?v=AzE1VeMPoqI" onclick="window.open(this.href);return false;
va rog si eu daca aveti si puteti sa imi dati o schema a instalatiei pentru aer conditionat (c4 coupe 1.6,2005,109cp cod motor 9hy.)
wolf
Numar Inmatriculare: DJ 10 WLF

Mesaj de wolf »

Salutare,
Decelerarea se producea peste 2000 de turatii ?
Mc!
WOLF
viewtopic.php?f=19&t=7704&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wolf" onclick="window.open(this.href);return false;

OPUSworkshop
viewtopic.php?f=95&t=6022&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
https://m.facebook.com/OPUSWorkshop" onclick="window.open(this.href);return false;

ImagineImagine
dorel82
Marca si model masina: c4,1,1.6,HDI

Mesaj de dorel82 »

La mine cand se manifesta nu conta la cate ture era motorul sau in ce treapta de viteza era masina ci pur si simplu pentru 4,5 secunde nu mai raspundea acceleratia si chiar se infrana dupa care isi revenea am ajuns la tester cu ea pentru ca mia facut asa ceva intr-o depasire si l-am vazut pe al cu coasa de aproape :) Problema in care nu trece de 2000 de turatii e alta poveste .
wolf
Numar Inmatriculare: DJ 10 WLF

Mesaj de wolf »

Trece de 2000 de turatii dar in zona aia o mai patesc.
Mc frumos.
WOLF
viewtopic.php?f=19&t=7704&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wolf" onclick="window.open(this.href);return false;

OPUSworkshop
viewtopic.php?f=95&t=6022&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
https://m.facebook.com/OPUSWorkshop" onclick="window.open(this.href);return false;

ImagineImagine
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”