Salut
Am si eu o dilema in legatura cu presiunea in pneuri chiar daca producatorul recomanda 2.4 fata si 2.2 spate pentru 205/55/16 mie personal mi se par cam moi cele din fata si vreau sa stiu ce presiune are fii indicata sa nu sticam amortizoarele,etc??
Ms
presiune roti
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
- claWTF
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDi 109 CP
- Numar Inmatriculare: BC 87 WTF
- paulpaw
- Marca si model masina: Mitsubishi Pajero 3.2DiD
- Numar Inmatriculare: PAW
Re: presiune roti
In funcție de stil de mers, zona, distanță parcursa, anotimp presiunea diferă. Eu prefer constant presiunea pentru oraș in perioada primăvara toamna pentru o persoana si jumate in masina la o cota 2.4.
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk

Ex. Balaenoptera musculus - C5, 1.8i, 16v, 117cp
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Nu am auzit sa existe presiune de vara, toamna, iarna, gropi etc.
Daca producatorul scrie clar o valoare, inseamna ca la acea valoare s-a testat masina in toate conditiile. Eu pe spate o tin la 2.2 iar daca plec in concediu cu masina plina, 3 oameni spate si bagaje o duc la maximul specificat acolo.
- paulpaw
fiecare are cunoștințele lui, asta nu înseamna ca nu exista. omul a întrebat, eu am răspuns.stevey scrie:Nu am auzit sa existe presiune de vara, toamna, iarna, gropi etc.Daca producatorul scrie clar o valoare, inseamna ca la acea valoare s-a testat masina in toate conditiile. Eu pe spate o tin la 2.2 iar daca plec in concediu cu masina plina, 3 oameni spate si bagaje o duc la maximul specificat acolo.

- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Intr-o brosura de la Michelin am citit ca se umfla cauciucurile la presiunea indicata doar daca sunt reci (s-a mers cu ele 1 km sau mai putin la viteza mica).
Daca ai mers cu masina 1 ora gen si te duci la vulcanizare sau benzinarie sa faci presiunea scria ca se pune cu +0,3 mai mult, deci la noi ar fi 2.6 sau 2.7 pe fata.
Daca ai mers cu masina 1 ora gen si te duci la vulcanizare sau benzinarie sa faci presiunea scria ca se pune cu +0,3 mai mult, deci la noi ar fi 2.6 sau 2.7 pe fata.
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- claWTF
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDi 109 CP
- Numar Inmatriculare: BC 87 WTF
Am inteles, oricum cu 2.4 mi se par cam moi si ma gandesc sa nu stric cauciucul ( o am echipata cu Nankang ultra sport NS-II).cer si eu diferite pareri,ce probleme pot aparea, etc
- paulpaw
adica asta http://www.michelin.co.uk/tyres/learn-s ... e-pressure" onclick="window.open(this.href);return false;Deese scrie:Intr-o brosura de la Michelin am citit ca se umfla cauciucurile la presiunea indicata doar daca sunt reci (s-a mers cu ele 1 km sau mai putin la viteza mica).