PRODUSE PENTRU INTRETINEREA MASINII

Scrie răspuns

Intensitatea culorii masinii

Chestionarul s-a închis pe data de Dum Sep 16, 2007 2:11 pm

Deschisa (alb, gri metal, galben, vernil, roz etc)
3
14%
Mediu (majoritatea culorilor, rosu, verde, albastru etc)
9
41%
Inchisa (negru, gri inchis, bleumarin, bronze etc)
10
45%

Voturi totale: 22

kriss13

PRODUSE PENTRU INTRETINEREA MASINII

Mesaj de kriss13 »

Sper sa fie folositor tuturor un topic in care sa listeze ce produse ati folosit pentru difrite lucrari de curatare/polish/retushuri.
Asa o sa vedem in primul rind, ce produse PROFESIONALE sint pe piata romaneasca si sa-i ajute pe cei mai noi despre intretinerea cosmetica a masinii si pe cei mai vechi sa isi inbunatateasca "performantele"

Doua rugaminti:
1. Pe cit posibil informatii complete despre produse (nume, pret, magazin, cantitate).
2. Cit mai putin offtopic (stiu ca nu se poate fara) ca sa nu fortam lumea sa parcurga 20 de pagini sa afle ceva folositor.

SI ACUM PE CAPITOLE, CE ATI FLOLSIT/FOLOSITI PENTRU:

1. EXTERIOR
-spalare (firma sau produs)
-indepartat pete (insecte, gainatz, etc)
-polish
-wax

2. INTERIOR
-geamuri (int&ext)
-plastice (bord, minere etc)
-soft (piele, stofa, mocheta, cauciuc)

Bineinteles povestiri/experiente despre intretinere (service, spalatorii, curtea din spatel casei)

ps.
sper sa adunam aici informatiile pe acest subiect, care stau dispersate prin forum
deci sariti... :)
DODGE Caliber SXT 2L 159CP CVT 17" Black/Beige... and anything but cute.
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

pai am facut deja un subiect pe exterior/detailing, prin urmare nu o sa mai scriu inca o data.
Pentru interior geamurile si plasticele cu solutie normala de spalat cu fas fas, iar tapiseria cu ... nu radeti.. PULIMAX de la MA-FRA
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
kriss13

Mesaj de kriss13 »

n-am stiut... pai se poate sterge asta ... sa nu fie de 2 ori..dar eu nu pot sterge
kriss13

Mesaj de kriss13 »

ma gindeam la un sticky sa vada lumea din prima... sa nu caute prin topicurile fiecaruia.. toate la un loc...
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

stai calm, aici fiecare poate spune cate ceva si despre experienta lui cu anumite produse. E ok topicul tau
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Pentru interior recomand utilizarea Pronto-Pamatuf, pentru stergerea prafului si o 'microfibra' pentru geamuri si/sau chestii metalice... ;)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
kriss13

Mesaj de kriss13 »

am tot auzit de "microfibra" dar nu stiu exact ce material/firma este.
Stiu doar ca nu lasa scame.
Stie cineva un produs anume? (prosoapele sucks)
shomoyoque

Mesaj de shomoyoque »

Cam acum doua luni m-am ingrijit de pielea baiatului meu. Produsele pe care le-am folosit sunt:
- Sonax Xtreme Polish NanoPro 3
- Sonax Xtreme Brillant Wax Nano Pro 1

Pentru polish am folosit un buretel iar pentru ceara niste servetele speciale de ceruit, ambele de la Sonax.

Overall, nu prea am fost multumit de polish...nu a acoperit asa cum as fi vrut eu insa ceara a avut un efect extraordinar in opinia mea.

Am fost doi. Ne-a luat cam 7 ore sa o facem pe toata dar nu ne-am grabit. Am avut pauza de masa si de bere. :D

De interior inca nu m-am ocupat..asa ca nu pot sa va zic multe... Am avut un spray cu silicon luat din auchan dar nu mi-a placut cum a iesit si l-am aruncat. Sunt inca in cautare de solutii.
Citroen C4 Coupe VTR 1.4 90 cp
kriss13

Mesaj de kriss13 »

M-am documentat si aveti grija cu polishul in exces!
Asta se face la citva ani cind se matuieste lacul, pt ca de fapt la polish se "maninca " nitzel din lac (prea des si dai de vopsea care e sensibila - nasol!)

Ceratul e excelent si e facut sa protejeze lacul si se face cam de 2 ori pe an de obicei intre sezoane(primavara si toamna)cu ceara rezistenta la UV respectiv sare de drum.

Polishul mai poate fi folosit la indepartarea zgirieturilor usoare, dar in nici un caz pentru luciu.. pt asta e ceratul.

Si atentie! Masina trebuie sa fie perfect curata (dar perfect) cind se cereaza , exista si nista "plastiline" (nu am vazut la noi) care au rol de a extrage din lac microparticulele "infipte" care nu au iesit la spalat (pilitura de la discurile de frina).
Altfel odata cu frecusul se antreneaza aceste particule si e mai rau.. ca si cum ati da cu shmirghel( se vede foarte clar in lumina efectul lor prin acele microzgirieri in forma circulara... not good!)
Ah...si se face numai la umbra.

Spalatul e bine sa fie atit de des cit sa fie masina curata mereu. Praful extrage "uleiul" din ceara care protejeaza lacul. Deci nu lasati masina murdara mult timp (mai ales la soare).

Deci pentru luciu frumos si de durata, spalat des, cerat de 2 ori pe an, si polish dupa vreo 3-4 ani (depinde cit de bine ati intretinut-o)

Si NICIODATA spalat altfel decit cu jet de apa dar inainte dat cu "smack" care dizolva insectele si bitumul de pe sosea (exceptie daca o faceti voi cu "cirpe" si shampoane speciale care retin microparticulele in ele)

distractie placuta :)
Scrie răspuns

Înapoi la “Tips&Tricks”