Scurgeri ulei - ajutor,va rog!

Probleme de orice natura, intalnite la C4
Scrie răspuns
InfiniteMusic
Marca si model masina: Citroen C4 1.4 16V
Numar Inmatriculare: HD11NOX

Scurgeri ulei - ajutor,va rog!

Mesaj de InfiniteMusic »

Salutari,

Masina mea e un Citroen C4, 1.4, 16V, an 2005 si acum aproximativ 2 luni am observat niste pete de ulei in jurul garniturii de chiulasa...nu am bagat in seama,crezand ca e normal sa fie putin uns in zona respectiva. Atunci am verificat nivelul uleiului in baie iar masurand pe joja era undeva intre minim si maxim...foarte mica pierderea.Am completat pana la nivelul corespunzator unei functionari in parametrii si nu am mai umblat.Schimbul de ulei l-am facut cu 15.000 de km in urma,sa zicem ca uleiul e la limita utilizarii,acesta fiind unul din motivele pentru care a scazut.
Acum 2 saptamani,am verificat din nou nivelul la ulei si a scazut tot intre minim si maxim. Ieri am fost la ITP si totul a fost in regula,inafara faptului ca inginerul de acolo mi-a spus ca am scurgeri in zona aceea...cam mari...dar nu cum ca ar fi cv fff grav.Nu mi-au sesizat niciun defect la final,mi-au spus doar personal.Azi dimineata am plecat cu masina iar acum la amiaz cand m-am intors m-am uitat sa vad starea scurgerilor si pare destul de aiurea...
Am cautat prin topic-uri dar nu am gasit nimic concret pentru problema mea,asa ca am facut niste poze la acele zone si as vrea pareri,sfaturi..orice sa ma ajute sa rezolv problema :help :help
Am citit doar ca poate fi de pe la distributie,simeringuri sau garnituri...
In trecut am avut un Fiat Punto si am intampinat o problema asemanatoare...atunci am schimbat garnitura de la capacul de chiulasa si totul a fost in regula.
Sa fie aceeasi problema?

Multumesc mult domnilor!!
O zi frumoasa!!!

Aici sunt pozele :

Imagine
image upload no limit

Imagine
hosting images

Imagine
photo hosting

Imagine
image hosting no sign up

Imagine
upload imagem

Imagine
upload an image
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Re: Scurgeri ulei - ajutor,va rog!

Mesaj de DjAndr3w »

Garnitura capac culbutori + pasta etanș și e ca noua.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
InfiniteMusic

Mesaj de InfiniteMusic »

Multumesc mult!
Si pe partea catre distributie sunt doar scurgeri de la garnitura,nu?
Si o curatare la motor,a petelor,uleiului,tot...cu ce pot sa o fac? Am vazut cv solutii pentru curatare motor ...imi recomanzi ceva anume?
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

Spray-ul WD 40 face minuni, și dacă vrei mai mult o cârpă cu benzina și ștergi ușor. Da, și din partea cu distribuția tot de la garnitura e, la mine a mai fost nevoie și de 2 simeringuri cele de la ax dar la tine poate nu e cazul.
Imagine
раскрутка сайтов
InfiniteMusic

Mesaj de InfiniteMusic »

Sper sa nu fie cazul. Daca sunt si semeringurile..pe tine cat te-au costat?Pot realiza operatiunea pe cont propriu?Iar in legatura cu spray-ul,cum il aplic? Peste tot motorul si sterg cu o laveta cu microfibra sau sa fiu atent la partea electrica?
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Pot sa fie si semeringurile de la axele cu came.Am avut si eu asa ceva dar nu mi-a curs in halul asta ulei sa imi murdareasca pe acolo.Oricum acum 2 ani m-a costat cam 350 lei maopera si piese din cate imi amintesc.
aga
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i VTR Bleu Oriental
Numar Inmatriculare: B 939 AGA

Mesaj de aga »

Din pacate si eu am o problema asemanatoare, daca rezolvi problema sa ne spui te rog ce ai inlocuit si pretul estimativ ca sa stiu la ce sa ma astept.
Nu stiu daca e ok sa postez si eu problema tot aici asa ca am sa rog moderatorul sa mute postul daca nu e ok.
Multumesc.

Imagine

Imagine

Imagine
InfiniteMusic

Mesaj de InfiniteMusic »

Din punctul meu de vedere nu e nicio problema. Imi pare bine ca aud pareri,sfaturi,oameni care au trecut prin asta si altii care trec acum,la fel ca mine :)
Acum sa vedem: e doar de la garnitura de la capacul culbutori sau e problema si la simeringuri.
Cand o sa schimb,postez aici tot ce am schimbat si ce am facut + costuri.

Revin cu informatii in perioada urmatoare.

Drive safe guys! :drive :drive :drive :drive :drive
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

Se poate face și acasă dacă ai un pic de cunoștințe în mecanica(ma refer dacă vrei sa schimbi și simeringuri le). Spray-ul îl aplici unde e nevoie, are o mica presiune și curăță /arunca tot de acolo. Nu îți afectează nimic.
Eu operațiunea am făcut-o la service anul trecut și a fost în jurul la 500 lei, piese plus manopera și a mai intrat curățarea și reinitializarea clapetei de accelerare.
Imagine
раскрутка сайтов
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Mesaj de djmanianfs »

Problema asta am avut-o si eu.
Rezovare: desfacut motor, schimbat garnitura de chiulasa+distributie+schimb ulei.
Din pacate la 1.4 si 1.6 benzina problema este de proiectare a galeriei de evacuare care este aproape de motor si in timp "coace" garnitura in acea zona. Din pacate aceasta e problema si singura rezolvare este schimbarea cel de mai sus (eu am schimbat si distributia pentru mai multa liniste sufleteasca). La Radacini mi s-a cerut cel putin 4000 de lei pentru piese+manopera!
Succes tuturor cu reparatia dar AVETI GRIJA: se poate strica de tot garnitura si poate naga apa in ulei si invers-rezultatul va fi un motor distrus!
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

@InfiniteMusic: problema este cum a spus DJAndr3w numai ca as face o singura rectificare: curatarea sa nu o faci cu wd40 (fiind un spray degripant - nu de curatare) ci cu un spray de frane de tipul acesta (wurth - 500ml) care are presiune destul de mare si cam curata uleiul singur dupa care se evapora, fara sa mai fie nevoie de interventia ta. La ce ai acolo intra vreo 2-3 spray-uri.
Imagine

De asemenea verifica lipsa depunerilor de ulei in vasul de expansiune (ca sa ai mai multa siguranta ca nu e SI garnitura de la chiulasa, pe langa cea de la capacul de la culbutori). Cand dai jos capacul, verifica foarte atent sa nu aiba mici crapaturi - au fost destule cazuri in service cand si acesta era fisurat.

@aga: la tine s-ar putea sa fie numai o problema a capacului de la gura de umplere cu ulei, sau cineva a turnat ulei aiurea (a scapat) pe capac.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”