Mi-am luat ieri un Citroen C4 Coupe 1.6 HDi 110CP din 2006. Masina a fost achizitionata in Franta si adusa in tara in 2008 la 80.000 km. A mai facut pe meleagurile noastre inca vreo 70.000. In momentul asta are 15500 km si se prezinta bine.
Am ales masina asta pentru ca mi-a placut din start. E cu totul altceva fata de celelalte variante pe care le aveam in calcul: 206, Logan, Cordoba, Polo, Symbol. O folosesc exclusiv pentru drumuri in oras de colo colo dar nu e exclus sa o scot si la drumuri mai lungi dupa ce imi fac o parere mai detaliata despre ea.
Are cateva mici defecte care trebuie adresate in curand:
- bancheta dreapta spate nu ramane prinsa in chinga de fixare si se misca la fiecare groapa facand un zgomot groaznic. Va trebui verificat sistemul de prindere si reparat.
- mici puncte de coroziune sub capota, in dreptul elementelor de crom. Am citit ca e boala comuna dar ca ar fi capota din aluminiu ceea ce ar fi foarte bine. Se poate rezolva cu o curatare si o revopsire usoara.
In rest motorul merge rotund, in ciuda kilometrajului sau. Nu scoate fum iar consumul e OK pe moment dar n-am facut mai mult de 150 km cu ea.
Urmeaza sa ii fac niste mici modificari pentru a spori confortul de la volan. Farul din dreapta este nou iar cel din stanga matuit/ingalbenit. Nu stiu in momentul de fata daca va iesi la polish. Este echipata cu cauciucuri de iarna si jante de otel dar la vara va beneficia de jante de aliaj Dezent F pe 15". Cand se incalzeste putin vremea voi monta si folii omologate RAR pe spate.
Marea durere e cu sistemul audio. Probabil sunt eu mai pretentios la capitolul asta dar se aude foarte prost sistemul stock de la C4. E necesar sa schimb HU-ul (acum am Radio-CD fara MP3), toate boxele si sa insonorizez portierele.
In rest... incerc sa ma obisnuiesc cu ea, sa nu mai caut butonul de START, sa aprind faza scurta noaptea si sa nu mai plec de langa ea fara sa o inchid.
Cateva poze, cam nasoale ele dar promit ceva mai profi dupa sarbatori.