Salutare,
Aveti idee cu ce cuplu se strang prezoanele pentru jantele tabla/aliaj la C4?
Mersi,
cuplu strangere prezoane roti
- hosminus
- Marca si model masina: Citroen C4 II 1.6VTI
Citroen C5 Aircross - Localitate: Galati
- Rica
- Marca si model masina: ....
Re: cuplu strangere prezoane roti
viewtopic.php?f=23&t=936&p=218829&hilit ... re#p218829" onclick="window.open(this.href);return false;
Lectura placuta.

Lectura placuta.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- hosminus
multumesc,
In concluzie 100 Nm este cuplul dat de Citroen.
In concluzie 100 Nm este cuplul dat de Citroen.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Ar trebui strinse cu pistolul pneumatic pina pe la vreo 90 maxim, si apoi cu cheia dinamometrica pina la 100. Ele oricum se vor mai stringe in timp de la vibratii, cicluri de dilatare/contractare, se va forma o pelicula aderenta din oxizi intre cele doua componente, etc, deci daca vor fi necesari 120Nm sa le desfaci sa nu te ingrijorezi, e normal.
Sa nu le stringi niciodata mai mult decit spune producatorul din 2 motive:
1. acela este cuplul de stringere pentru dimensiunea piulitei/prezonului si respectiv a filetului, si daca stringi mai tare poti lungi prezonul sau distruge filetul;
2. asa cum ziceam, ele se vor mai stringe cu echivalentul a inca 0-10-20Nm si pot aparea probleme la desfacere.
Deci mai bine 90 decit 110.
Sa nu le stringi niciodata mai mult decit spune producatorul din 2 motive:
1. acela este cuplul de stringere pentru dimensiunea piulitei/prezonului si respectiv a filetului, si daca stringi mai tare poti lungi prezonul sau distruge filetul;
2. asa cum ziceam, ele se vor mai stringe cu echivalentul a inca 0-10-20Nm si pot aparea probleme la desfacere.
Deci mai bine 90 decit 110.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- hosminus
Multumesc pentru raspuns,
Cred ca o sa-mi achizitionez o cheie dinamametrica cu range 20-110 Nm, si o sa-mi fac singur schimbul de roti... chiar astazi un coleg de-al meu la un schimb de roti la Hyundai i-au rupt un prezon...
Cred ca o sa-mi achizitionez o cheie dinamametrica cu range 20-110 Nm, si o sa-mi fac singur schimbul de roti... chiar astazi un coleg de-al meu la un schimb de roti la Hyundai i-au rupt un prezon...
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
La hyunday si toyota (cel putin) se rup prezoanele la cuplu de stringere SUB cel recomandat de fabricant. Spune-i colegului tau sa vinda cusca aia si sa-si ia o masina.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
- Rica
- Marca si model masina: ....
@Mituc am avut 2-3 ani un H si am tras de ea peste 100 de mii fara probleme, fara sa ii schimb ceva.
Consumabile, motorina si talpa la greu.
Prezoanele se rup din cauza celor de la vulcanizari care tin pistoalele alea reglate pe maxim cuplu sa fie siguri ca tot la ei ajungi.
Consumabile, motorina si talpa la greu.
Prezoanele se rup din cauza celor de la vulcanizari care tin pistoalele alea reglate pe maxim cuplu sa fie siguri ca tot la ei ajungi.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- horas
Cuplul de strangere pentru prezoane la Citroen este 9 +/- 1m.daN.
Conform manualului de reparatii Citroen.

Conform manualului de reparatii Citroen.

CITROEN C4 1.6 16V SX VTR