Ambreiaj
-
ccc78
Ambreiaj
Buna ziua, am un C4 Grand Picasso, motor 2.0, cutie pilotata, si continui sa am problema cu tremuratul la plecarea de pe loc sau in marsalier in viteza mica, am schimbat suportii motor, am resoftat cutia dar problema rămas. A mai rămas doar ceva de schimbat: ambreiajul si volanta. Nu știu daca ar trebui sa le schimb pe ambele, am doar tremuratul fara alt sunet sau scartait, nu știu ce sa fac, sa schimb doar ambreiajul? sau impreuna? Stie cineva un preț al pieselor? O firma producatoare anume? Multumesc.
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
Re: Ambreiaj
si... eu care credeam ca ti-ai rezolvat problema prin resoftarea cutiei...(eu am facut-o de vreo 3-4 ori degeaba)
dupa cum ti-am mai spus, eu am schimbat ambele: kit ambreiaj + volanta, ca sa nu mai am surprize mai tarziu...
oricum, am inteles ca buba mare la modelul asta ar fi volanta aia cu masa dubla.
acum, daca o duci in service, banuiesc , ca meseriasii se pot uita si la volanta sa iti spuna daca trebuie schimbata sau nu...
oricum da cutia jos
ps. am pus piese originale si a costat pachetul + manopera... vreo 1000 euro
dupa cum ti-am mai spus, eu am schimbat ambele: kit ambreiaj + volanta, ca sa nu mai am surprize mai tarziu...
oricum, am inteles ca buba mare la modelul asta ar fi volanta aia cu masa dubla.
acum, daca o duci in service, banuiesc , ca meseriasii se pot uita si la volanta sa iti spuna daca trebuie schimbata sau nu...
oricum da cutia jos
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
ccc78
Asa mi-a comunicat si mie mecanicul, m-ar ajunge afacerea la 4000 RON, am dat un serach pe net si am găsit ambreiaj Sachs la 1000 RON, mă bate gândul sa pun doar ambreiajul? Ce părere ai? La tine dupa ce ai schimbat tot pachetul îți mai tremura? ( pentru comandorsteel). Multumesc.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Pai da, dar tu parca ai scapat ieftin cu Citroen Romania..commandorsteel scrie:si... eu care credeam ca ti-ai rezolvat problema prin resoftarea cutiei...(eu am facut-o de vreo 3-4 ori degeaba)
oricum da cutia jos
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- commandorsteel
- PowerSteel
nu-mi mai tremuraccc78 scrie:Asa mi-a comunicat si mie mecanicul, m-ar ajunge afacerea la 4000 RON, am dat un serach pe net si am găsit ambreiaj Sachs la 1000 RON, mă bate gândul sa pun doar ambreiajul? Ce părere ai? La tine dupa ce ai schimbat tot pachetul îți mai tremura? ( pentru comandorsteel). Multumesc.
asa e, am avut si oarece noroc pe ultima suta de metrii..Bogdan scrie:Pai da, dar tu parca ai scapat ieftin cu Citroen Romania..commandorsteel scrie: ps. am pus piese originale si a costat pachetul + manopera... vreo 1000 euro
pretul asta aproximativ, l-am vazut scris pe factura
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- sorinel0310
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
- Numar Inmatriculare: B *** SXN
daca ai 2.0 HDI, din experienta iti pot spune ca foarte rar trebuie schimbat ambreiajul fara volanta. de cele mai multe ori se schimba impreuna. pentru ambreiaj poti cauta un kit aftermarket, dar volanta iti recomand sa o iei pe original. cred ca cel mai bine iti poate spune un mecanic.
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
- Rica
- Marca si model masina: ....
Poi eu cred ca daca scartzaie este decat rulmentul de presiune si restul nu ar avea probleme.
Daca tremura cred ca si discul este dus,unul sau mai multe arcuri rupte.
Problema e ca daca jos cutia te rupe manopera.
Daca ai avea posibilitatea sa o faci acasa, prin eliminare sigur ai iesi decat cu pretul pieselor.
Daca tremura cred ca si discul este dus,unul sau mai multe arcuri rupte.
Problema e ca daca jos cutia te rupe manopera.
Daca ai avea posibilitatea sa o faci acasa, prin eliminare sigur ai iesi decat cu pretul pieselor.
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
-
ccc78
Am mai discutat cu mecanicul si am rămas la părea ca trebuie schimbat totul, deci afacere la 4000 RON fără manopera, nu știu cât ar putea sa-mi ia. O sa mai aștept totuși câteva luni, nu merg așa de mult cu mașina si o sa fac toată operațiunia după ce trece iarna.
- commandorsteel
- PowerSteel
intradevar, e o suma mare, dar .. daca-i bine pus, nu mai ai probleme
si... ai eliminat o cauza
si... ai eliminat o cauza

- Rica
- Marca si model masina: ....
Din cate stiu minimul pentru dat cutia jos si schimbat ambreiaj pleaca de la 600 de lei in sus.
Te cam duci in 5000...
Te cam duci in 5000...
Toti isi fac probleme de kilogramele in plus, dar nimeni nu isi face probleme de creierul care este in minus...
Ce ciudat!
Ce ciudat!
- georgian1987
- Marca si model masina: Citroen C4 Coupe, 1.6hdi
- Numar Inmatriculare: B 65 SKM
Acum 2 zile, suindu-ma in masina am observat ca imi tremura pedala de ambreiaj foarte agresiv. Pe liber cand o apas, la schimbarea vitezei, cam de fiecare data. Nu sunt probleme sa nu intre in viteza, insa tremuratul ala m-a speriat rau.
Ma duc azi la mecanicul meu, desfacut tot, schimbat kit ambreiaj (700 lei, sachs cred) + 350 lei manopera.
M-a linistit ca volanta este ok. Maine o iau.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Ma duc azi la mecanicul meu, desfacut tot, schimbat kit ambreiaj (700 lei, sachs cred) + 350 lei manopera.
M-a linistit ca volanta este ok. Maine o iau.
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Citroen C4 Coupe, 1.6HDi, 110CP, Gri inchis