De cateva saptamani sunt un fericit posesor de Citroen C4 II si cu aceasta ocazie am devenit si membru pe acest forum destul de animat... inainte a va povesti cum m-am simtit in noul meu Citroen C4, vreau sa va zic ca am tanjit chiar de cand a aparut in 2004, dupa un C4. Intamplarea a facut sa intru, totusi, in universul Citroen abia in 2008 cu un Xsara II din 2004 1.6i 16v 109 cp Euro 4, pe atunci furia argintie avea doar 44000 km si mergea ca noua... am mers cu aceasta mica bestie inca 44000 km, timp in care am ajuns sa o apreciez foarte mult, pentru ca singurele probleme pe care le-am avut, au fost in mare parte chiar cele create de mine (intrat in fundul altei masini care a oprit brusc si fara motiv, lovit un caine, si altele din clasa incidentelor minore ).
Revenind la noua mea achizitie, C4-ul l-am cumparat de la Radacini Motors Braila cu 10200 Euro -democar inregistrat in noiembrie 2011 iar la cumparare avea doar 19500 de km, acum are cu 1000 de km in plus. ( pe autovit acum sunt oferte si mai bune... dar nu la democar-uri)
Este variata Seduction 1.6 VTI 120 cp cu Pack Auto (clima, cornering, etc) si conexiune USB si Bluetooth de culoare KTH - THORIUM GREY.
Prima data cand am intrat in noul meu Citroen vreau sa zic... m-am simtit ca si cum m-am urcat la bordul unui mic Starship... la interior noul C4 nu are competitor ( cel putin in ochii mei ), iar tinuta de drum este impecabila, este o masina foarte confortabila si foarte bine antifonata, sincer va spun ca daca nu aveam bebe mic, cred ca eram in stare sa dorm in masina. Ca performante, eu nu sunt un mare pretentios, dar performantele sunt, din cate am reusit sa testez, aproape de cele ale vechii masini (care era cu 150 kg mai usoara), nu am apucat sa gonesc cu ea mai mult de 170, dar ma astept... la un 200 km/h (viteza pe care am atins-o cu vechea masina), injectia este intrerupta imediat cum treci de 6000 rpm - nu am sesizat niciun delay. Sistemul de franare este foarte promt, inca nu m-am obisnuit cu hill assist-ul, (ai 2-3 secunde (cam mult) sa muti piciorul de pe frana pe acceleratie - si apoi ce faci accelerezi direct, daca o faci mai devreme - trebuie sa mai testez). Clima isi face foate bine treaba, dar trebuie setata pe auto, cand am luat masina de la reprezentanta, am facut o combinatie pe manual (nu-mi aduc aminte care) si incepuse sa miroase a tranzistori incinsi (si la vechea masina a trebui sa inlocuiesc tranzistorii pentru controlul vitezei aerotermei dar dupa 8 ani de functionare). Legat de clima am citit si in manual ca este recomandat sa fie folosita pe Auto... si de atunci sta pe Auto si-si indeplineste sarcina pentru care a fost creata. Functia Rest este utila pt cateva minute, dupa ce opresti motorul iti mai da aer rece 1-2 minute poate mai mult, depinde cat de cald este afara.
Consumul este in jur de 9 l/100 in oras, mediu este 8.5 acum in bord, in mare parte mers urban, consum identic cu cel de la Xsara, deci ma declar multumit in conditiile in care, in medie, masina va merge 10000 km pe an.
Ca aspect fizic mi se pare foarte seducatoare... in primavara va primi si un set de jante - Boston (poate le mai scade pretul) sau poate aveti voi o solutie mai ieftina, nu stiu cat este offsetul pt noul citroen C4, tot intre 25 si 30 ca la vechiul C4? Poate noul C4 nu este cea mai fiabila masina de pe piata, dar cu siguranta este masina care-mi place si pe care mi-am dorit-o dintotdeauna.
Ca optionale i-am pus covorase de cauciuc Citroen C4, scut metalic si alarma Citroen, va mai urma un dock semiintegrat pentru GPS, un GPS Garmin compatibil cu dock-ul... si v-am mai spus... jante de aliaj pentru cauciucurile de vara... in 2014.
Domnilor, sunt multe zis, sunt multe de descoperit, o sa revin cu un jurnal de bord dupa un drum mai lung... si cu multe poze... acum nu le am decat pe cele care mi le-a facut asiguratorul.
Sa ne auzim cu bine!