Primul c4 (1.6 HDI 110cp - Intrebari)

Prezinta-ti masina chiar daca e stock sau are modificari. Obligatoriu poze
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
catalinhayek
Marca si model masina: Citroen C4 1.6Hdi

Primul c4 (1.6 HDI 110cp - Intrebari)

Mesaj de catalinhayek »

Salutare tuturor. Este pentru prima oara cand intru pe acest forum. Acum 2 saptamani am intrat in posesia urmatoarei masinute :

C4 1.6Hdi 110 cp, 105.000km, 5 usi, din 2008, detinuta inainte de un singur proprietar si rulata numai in Ro.

Inainte am avut un C1 pe care l-am vandut cu 3100E. Mi-am dorit de la bun inceput un c4, fiind indragostit de forma si personalitatea acestei masini. Faza interesanta a fost ca am gasit-o dupa aproximativ 4 zile. Am vazut pe autovit un anunt ce apartinea celor de la Colina Motors (Popesti Leordeni). Masina mai sus mentionata se vindea cu 4500E. Am facut in asa fel incat sa ajung cat mai repede la ei pentru a vedea masina . Practic a fost dragoste la prima vedere. Se afla intr-o stare estetica foarte bine (interior cat si exterior) si faptul ca o puteam cumpara dintr-un loc mai "oficial" imi dadea o incredere si mai mare in viitoare achizitie.
Am ajuns undeva pe la ora 16:30 si am "inspectat" masina cu unul dintre consultantii Colina Motors. Fusesera revopsite aripa stanga fata si aripa din zona busonului de la rezervor. Masina se prezenta cu toate actele posibile (mi s-a parut absolut incredibil asta, veti vedea mai departe de ce ). Pe langa cartea masinii, proprietarul anterior (si singurul de altfel) pastrase absolut toate actele aferente fiecarei schimbari, reparatii etc. Aveam actele primei revizii facute in urma cu 5 ani, in 2008. M-am decis asupra ei si am zis ca vreau sa o cumpar. Din pacate, programul se terminase si am fost nevoit sa vin a doua zi. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun !
A doua zi, ora 09:00 ma prezint frumos in fata aceluiasi dom' consultat pentru a face actele etc. Exact inainte de face contractul VC, omul imi spune ca vrea sa imi faca o reducere de 400 euro. Sa va explic. Eu nu am negociat, nu i-am propus asa ceva, nu am cerut asta...Evident am acceptat...Dupa alte 5 minute ma intreaba daca as dori si un set de cauciuri de iarna...Am intrebat la ce pret. Raspunsul a fost urmatorul : Vi le pot lasa in pretul masinii pentru ca noua ne ocupa mult spatiu aici si dorim sa scapam de ele...Nu mi-a venit sa cred....In fine...am facut actele masinii etc si, ce ma gandesc eu : Hai sa ii dau omului 200 de lei pentru ajutor....Il chem pana afara, ii arat banii, ii multumesc si ma lovesc de cel mai curat refuz de pe planeta.....
Mi-a explicat timp de 5 minute ca asta e meseria lui si ca nu accepta asa ceva. Dupa ce am renuntat sa il rog ne-am intors, am facut actele si am plecat acasa...
AAAA, ce-am uitat sa zic. pe langa cele mai sus mentionate masina vine cu o garantie de 15000km sau 18 Luni (garantia se aplica la motor si la cutia de viteze). Singurul lucru pe care trebuie sa il fac este sa ma prezint cu ea la o "revizie" dupa prima mie de km facuti.
Si iata-ma acum, la 2 saptamani dupa achizitionarea masinii, cu aproximatv 850Km facut si cu urmatoarele de declarat. (Mentionez ca nu ma pricep absolut deloc la masini, asa ca va rog sa-mi scuzati limbajul de novice :)

Plusuri :
-Confort ridicat (imi place foarte mult pozitia pe care o ai cand stai la volan, ai un acces foarte facil la toate comenzile bordului controversat)
- Senzatia de spatialitate (nu te simti sufocat ca in alte masini)
- Consumul. Am mers 820Km cu un singur plin, 60L. Am mers 80% urban, 20% extra urban cu ac 95% din situatii
- Sistemul audio mi se pare de o calitate foarte buna, raportat la concurenta generala
-Tapiteria (crem) este foarte eleganta si da o nota distinctiva habitaclului
- Cutia de viteze (imi place foarte mult cum se schimba vitelzele, nici nu zici ca masina are 100.000km)
-pedalele sunt foarte sturdy, in sensul ca nu sunt slabite aiurea
-aerul conditionat isi face treaba foarte bine, chiar daca vorbim de vremea asta pacatoasa din aceasta perioada.
- cei 110cp sunt mai mult decat suficienti pentru masa masinii (1390Kg), trag foarte bine si se comporta ca si cum ar fi imblanziti :D
- motorul are un sunet foarte foarte rotund la ralanti (ceea ce am inteles ca e bine :) )

Minusuri :
-suspensia pe spate.
-suspensia pe spate.
-a da , si suspensia pe spate.....
Nu am fost sa vad exact daca este din cauza masinii sau din cauza diverselor lucruri care troncane pe acolo dar am inteles ca asta este una dintre problemele frumoaselor c4.
Vreau sa ii schimb saptamana asta bucsaraia pe spate si sa vad exact cum stau lucrurile pe acolo. La drum intins se comporta foarte bine , e stabila, nu joaca nimica in ea. Am mers pe a1 cu 170km/h viteza maxina si aveai o senzatie buna de stabilitate , fara teama ca se va dezasambla in curand. Dar in mersul prin oras simti fiecare gropita , fiecare linie de tramvai samd...
Daca ma puteti ajuta in aceasta directie , cu diverse sfaturi despre cum se pot atenua zgomotele facute de suspensie v-as fi foarte recunoscator. M-am uita la amortizoare, mansonul ala negru este in pozitie ok, acopera tija metalica dar daca il tragi in jos......se trage :))....
-la franare imi face un zgomot ascutit, zgomot cel mai probabil cauzat de placutele de frana ce trebuie schimbate (ultima lor schimbare a fost acum 18000Km). La revizia din mai, proprietarul anterior a schimbat uleiul filtrele si asa mai departe...
In momentul in care am cumparat masina tata mi-a zis sa schimb imediat distributia. In cartea masinii am citit ca ea se schimba la 180.000 km in conditii severe. Oamenii de la Colina Motors mi-au zis la fel. Eu totusi l-am ascultat pe tata si am cumparat un kit de distributie Ina + o pompa de apa Hepu + cureaua de la accesorii si de la alternator. Poate ca m-am grabit dar nu mai conteaza....

Per total sunt foarte multumit de noua masinuta. Am obtinut-o la un pret muuuuuuuuult mai mic decat ceea ce se gaseste pe piata la ora actuala (ca si varianta aveam un c4 1.6 110cp din 2009 cu 98.000km la 5000E ne-negociabil). Am luat-o dintr-un loc zic eu mai sigur decat de la vreun samsar de prin autovit deci pana la urma sper ca am luat o decizie buna. Imi doresc din suflet sa ma puteti ajuta cat de cat la faza cu suspensiile. Cum, ce , cat si unde si mai ales DACA ati rezolvat aceasta problema... Va multumesc pentru timpul acordat si o sa postez si poze cat mai curand. O zi buna
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Re: Primul c4 (1.6 HDI 110cp - Intrebari)

Mesaj de Bogdan »

Sa o stapanesti sanatos si fara incidente! Legat de suspensia spate..cam greu de gasit o rezolvare sigura si concreta!

A mea de ex s a potolit cu zgomotul dupa ce i am pus suspensie sport, dar evident ca nu e o solutie :)

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
catalinhayek

Mesaj de catalinhayek »

Iti multumesc pentru urare....Ce vreau sa te mai intreb. Tinand cont de faptul ca masina are 105.000 km, la ce ar trebui sa fiu atent/grijuliu etc...Sau ce ar trebui sa mai verific pentru a vedea daca necesita schimbare reparare ? Multumesc
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

La toate masinile sint componente care se uzeaza diferit, sau li se uzeaza diferite componente in functie de foarte multi factori. Fa-i reviziile si verificarile de rutina ca la carte si inlocuiesti/repari piesele cind le vine vremea.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
fanut
Numar Inmatriculare: LGR

Mesaj de fanut »

bun venit si sa te bucuri de masina
f1gio
Numar Inmatriculare: E8344FWZ

Mesaj de f1gio »

mituc scrie:La toate masinile sint componente care se uzeaza diferit, sau li se uzeaza diferite componente in functie de foarte multi factori. Fa-i reviziile si verificarile de rutina ca la carte si inlocuiesti/repari piesele cind le vine vremea.
+1000 absolut de acord. Felicitarii ptr achizitie.

Enviado desde mi iPad 3 con Tapatalk.
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Bine ai venit pe forum si sa va stapaniti sanatosi unul pe celalalt! :drive
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
catalinhayek

Mesaj de catalinhayek »

O intrebare....Cand se organizeaza intalniri in Bucuresti :) ? As vrea sa particip si eu la o the gathering :) ..Multumesc
Norishor

Mesaj de Norishor »

In general aproape in fiecare JOI, la Academia Militara, sus langa statuie - intrarea in academie.
Daca ai cont de FB, intra in grupul din semnatura mea. De obicei acolo se vorbeste despre intalniri. :applause
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
Florinhot
Marca si model masina: C4 1,6 HDI, 92CP
C5 2,0 HDI, 163 CP
Numar Inmatriculare: B 43 WKR

Mesaj de Florinhot »

Bine ai venit pe forum! Sa o stapanesti sanatos si fara probleme! Asteptam si ceva poze cu C4-ul tau :D De asemenea te asteptam la intalniri!
Imagine

If you want to make God laugh, tell him about your plans.
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Pentru zgomotele pe spate, verifica presiunea cauciucurilor. De la dealer s-ar putea sa fi venit cu 2.5 pe toate rotile, iar pe spate este recomandat 2.1 (cel putin asa este mentionat la mine, hatchback).
De asemenea verifica cele doua tampoane din cauciuc de la baza usii haionului care au rolul de a-i amortiza vibratiile, chiar daca ea este asigurata ferm de butucul de inchidere.
Verifica sa nu ai si ceva cablaraie desprinsa si lucruri aruncate liber prin portbagaj.

Eu am varianta facelift la care s-a precizat ca troncanelile de pe puntea spate au fost rezolvate, dar chiar si asa setup-ul acesteia nu este ingaduitor.
Pana la urma am gasit o fixare, la mine cel putin, avand in vedere ca spatele meu este gol 90% din timp am reglat presiunea pe spate la 2.0, pe fata ramanand conform manualului tehnic 2.4 bar, insa nu cunosc situatia la coupe antefacelift.
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
Vladone
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe Facelift, 1.6 HDI 90 HP (noFAP)
Numar Inmatriculare: AG 04 JAD

Mesaj de Vladone »

Bine ai venit si sa stapanesti sanatos masina. Puse si tu niste poze cu robotelul.
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Mesaj de sorinel0310 »

Frumos povestit.
Felicitari pentru achizitie si bine ai venit in ClubC4!

Te asteptam JOI la 20:30 la intalnirile din Bucuresti, de la Academia Militara (sus), ca sa iti lipim un sticker! :D
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
Norishor

Mesaj de Norishor »

sorinel0310 scrie:Te asteptam JOI la 20:30 la intalnirile din Bucuresti, de la Academia Militara (sus), ca sa iti lipim un sticker! :D
Faci tu cinste mah? :D
sorinel0310
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe (an: 2008) - 2.0 HDi 16V - Noir
Numar Inmatriculare: B *** SXN

Mesaj de sorinel0310 »

Norishor scrie:
sorinel0310 scrie:Te asteptam JOI la 20:30 la intalnirile din Bucuresti, de la Academia Militara (sus), ca sa iti lipim un sticker! :D
Faci tu cinste mah? :D
Am sticker-ul in torpedou...just in case! :P
Citroen C4 Coupe (2008): 2.0 HDi 16V, 138CP & FAP (VTR+) - Noir Obsidian
Currently updated to VTS features + Engine Chiptuning - Stage 2: 163CP & 395NM

Imagine

Magic number: 200.000km
viewtopic.php?f=19&t=7683&start=0
Scrie răspuns

Înapoi la “C4-ul tau”