De cateva zile am devenit si eu posesor de C4, dupa aproximativ 2 saptamani (putin as spune) de cautari, comparatii, telefoane, test-drive-uri, etc.
Povestea a inceput cam asa: De cateva luni, eu impreuna cu iubita ne-am mutat din chirie la casa noastra, undeva in afara orasului. Avand doar masina de serviciu (Suzuki Swift) si fiind destul de mult prin delegatii, am resimtit nevoia unei noi masini, in special pentru ea. Ne-am stabilit un buget de 3500 euro pentru o masinuta de oras, motor mic, consum mic, costuri mici. Nu o sa va enumar toate variantele la care ne-am gandit, va pot spune ca am inceput de la Toyota Aygo (2009), Fiat Grande Punto, Renault Megane Hatchback, pana mi s-a pus pata pe C4. Si cam asta a fost. Mi-am zis: de ce sa iau un carut de butelie, cand cu aceiasi bani, pot lua o masina net superioara, pentru placerile amandorura.
Dupa 2 citroenuri (5 usi) vazute prin Iasi si refuzate, dupa inca un test drive cu C4 Coupe Rosu, 1.6 hdi al unui vecin de bloc, am stiut ce vreau. Cat mai repede.
Am restrans criteriile de cautare pe platformele on-line iar in 3 zile testam in Bucuresti masina pe care astazi o conduc:
Citroen C4 Coupe din 2007, 1.6 hdi, 110 cp, gri inchis. Masina a fost cumparata din Romania si are in bord 107.000 km, din care vreo 800 rulati de mine in ultima saptamana.
Ca si dotari, masina are in plus fata de majoritatea variantelor gasite in piata: clima bi-zona, jante de aluminiu, pilot automat, cotiera, torpedou cu functie de racire, proiectoare ceata si cam atat.
La o zi dupa cumparare, i-am facut o constatare si o diagnoza, in urma carora trebuie sa schimb un rulment roata stanga fata si inca un rulment intermediar planetara dreapta fata - cost piese+manopera = 360 lei la un mecanic pe care il stiu de mult timp, am incredere in el si a mai facut si ceva cursuri pe la Peugeot in Franta (Stefan Axinte).
De asemenea, servo-directia nu functioneaza, lucru ce a aparut si in urma diagnozei. Mecanicul mi-a garantat ca imi va repara pompa servo fara sa fiu nevoit sa o schimb.
Masina era pe Autovit 4100 euro, iar pretul final a fost 3900. Cu reparatiile aferente, m-a costat aproximativ 4000 euro.
Cat despre experienta de pana acum la volan si nu numai, sunt chiar incantat. Precizez ca am mai avut in trecut o Lancia Lybra SW, 1.9 Jtd, 115 cp si pot spune ca sunt mult mai incantat de frantuzoaica.
Imi pare bine sa va cunosc, sunt deschis orcaror pareri, propuneri si multumesc pentru rabdarea de pana aici.
Drept rasplata, va atasez cateva fotografii pe care orice vanzator de masini second-hand ar trebui sa la faca daca vor sa isi vanda repede si la un pret bun masina. Da, ma pasioneaza fotografia, insa imaginile de mai jos sunt facute cu telefonul.

Sent from my iPhone using Tapatalk