Lungime roof box C4Picasso
-
burrikido
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6HDI, 2007
Lungime roof box C4Picasso
Salut, baieti. Am si eu o mare nelamurire. N-am mai avut cutie de portbagaj niciodata, dar sunt nevoit sa iau una. Si mi s-a oferit un Thule Alpine 700 second, ce are o lungime de 232cm. Spuneti-mi, va rog, daca e OK pt C4P, daca nu cumva e prea lunga si nesigura, si, daca ati condus cu cutie inainte, care e experienta voastra. Ca vantul il simt bine oricum in Citronel si fara cutie
. Mersi
- catalin4u24
- StarShip Pilot
- Marca si model masina: Lancer Sportback
Re: Lungime roof box C4Picasso
Eu am condus vreo 3000 de km cu o cutie sus. Pe ea scrie max 130km/h, cel putin pe a mea, deci de viteza nu poti sa spui ca esti chiar restrictionat...
De vajait, vajaie, de la 80-90km/h incepe sa se faca simtita prezenta insa nivelul de zgomot difera mult de la o cutie la alta, cat de aerodinamica este, ce bare de portbagaj folosesti, cum e masina insonorizata si asa mai departe...
Insa daca ai nevoie de spatiu, treci lejer peste toate astea si-ti faci treaba...
Consumul de asemenea o sa creasca, relativ, in functie de cat de tare mergi.
Despre dimensiuni, nu te pot ajuta ca nu cunosc Picasso'ul insa cel mai simplu masori plafonul de la un cap la altul... tre' sa ai grija sa nu'ti atinga haionul in cutie cand il deschizi.
Cel mai indicat este sa o probezi pe masina pt ca si daca este mai lunga decat plafonul tau oricum se poate impinge in fata insa pana la o limita, cat permite prinderea cutiei de bare.
Eu am o cutie de 420l si am pus-o pe o masina in 3 usi (kia proceed), ma gandesc ca la cat de lung e Picasso'ul ar cam trebui sa incapa si aia.
De vajait, vajaie, de la 80-90km/h incepe sa se faca simtita prezenta insa nivelul de zgomot difera mult de la o cutie la alta, cat de aerodinamica este, ce bare de portbagaj folosesti, cum e masina insonorizata si asa mai departe...
Insa daca ai nevoie de spatiu, treci lejer peste toate astea si-ti faci treaba...
Consumul de asemenea o sa creasca, relativ, in functie de cat de tare mergi.
Despre dimensiuni, nu te pot ajuta ca nu cunosc Picasso'ul insa cel mai simplu masori plafonul de la un cap la altul... tre' sa ai grija sa nu'ti atinga haionul in cutie cand il deschizi.
Cel mai indicat este sa o probezi pe masina pt ca si daca este mai lunga decat plafonul tau oricum se poate impinge in fata insa pana la o limita, cat permite prinderea cutiei de bare.
Eu am o cutie de 420l si am pus-o pe o masina in 3 usi (kia proceed), ma gandesc ca la cat de lung e Picasso'ul ar cam trebui sa incapa si aia.
-
burrikido
Catalin, iti multumesc. I've got the idea. Azi / maine imi vin barile si am sa incep testele. O zi faina
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
daca-ti iei bari din aluminiu si cosciug lung, poti sa ai surpriza sa vezi cum iti flutura portbagajul, de fapt...iti flambeaza barile transversale. asta la viteza de 90-100 km/h...
mie mi s-a intamplat cu un cosciug de vreo 2m si ceva....
mie mi s-a intamplat cu un cosciug de vreo 2m si ceva....
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
burrikido
Hmmm...interesant. Nu stiu din ce material sunt barile. Stiu doar ca sunt originale Citroen. Am sa vad mai tarziu. Da' mersi. Poate-i fac vreo surpriza celui ce vine in urma mea 
-
burrikido
S-a montat. S-a testat. De la 80km/h in sus, fluiera ca o privighetoare. Masina se simte un pic ciudat in curbe, dar totul e sub control (ESP
).
In concluzie, pentru cei ce cauta o informatie asemanatoare, am un mail de la Thule:
"Dear Customer,
Many thanks for your email and for your interest in our products.
The length of a roof box is not important compared to what car it is mounted on. This one should be aware of instead of is how much the truck's roof max can handle (it is specified in the manual).
And of course, how many kg box itself can handle. Alpine 700 can handle max 50kg.
At the same time the roof box be secured as shown in the installation instructions that come with the roof box.
Please contact us if you have questions.
We wish you a good day.
Sincerely,
Thule customer service"
*e tradus din daneza in engleza cu Google Translate, nu radeti
Deci, totul e OK, mersi pentru raspunsuri.

In concluzie, pentru cei ce cauta o informatie asemanatoare, am un mail de la Thule:
"Dear Customer,
Many thanks for your email and for your interest in our products.
The length of a roof box is not important compared to what car it is mounted on. This one should be aware of instead of is how much the truck's roof max can handle (it is specified in the manual).
And of course, how many kg box itself can handle. Alpine 700 can handle max 50kg.
At the same time the roof box be secured as shown in the installation instructions that come with the roof box.
Please contact us if you have questions.
We wish you a good day.
Sincerely,
Thule customer service"
*e tradus din daneza in engleza cu Google Translate, nu radeti
Deci, totul e OK, mersi pentru raspunsuri.

- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
hmm.. pe xsara picasso am unu mai micut, dar barile si cosciugul (350 l) sunt luate de la reprezentanta.
nu-mi fluiera deloc nici la 130 km/h.
sta teapan si il simt doar cand bate vantul din lateral si.. oarecum la consum.
sotia nu-l da jos deloc, deoarece isi gaseste repede masina in parcarile hypermarketurilor
ps. nu stiu de ce am avut impresia ca ai c4 grand picasso.
nu-mi fluiera deloc nici la 130 km/h.
sta teapan si il simt doar cand bate vantul din lateral si.. oarecum la consum.
sotia nu-l da jos deloc, deoarece isi gaseste repede masina in parcarile hypermarketurilor
ps. nu stiu de ce am avut impresia ca ai c4 grand picasso.
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

-
burrikido
commandorsteel...ti-as raspunde, dar nu pot sa-mi iau ochiiiiiiii de la banneru' tau-...