Cauciucuri Pirelli P2500 4S

Discutii despre orice legat de masini
Deese
Omul cu plasticele
Numar Inmatriculare: B22DSM

Cauciucuri Pirelli P2500 4S

Mesaj de Deese »

A avut cineva cauciucurile Pirelli P2500?
Sunt in cautare de cauciucuri noi pentru C4 meu pentru ca cele venite cu masina au atins 70.000 km si ca sa scap de achizitia a 2 seturi de iarna + vara + jante de tabla am decis ca pentru stilul meu de condus total neagresiv si pentru ca nu merg nici la munte iarna cu ea niste allseasons sunt bune.
Ma gandeam sa le iau pe astea
http://www.colinashop.ro/anvelope/Anvel ... -P2500-805" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
george.serik
Marca si model masina: C4 1.6 VTR
Numar Inmatriculare: B154SRK

Re: Cauciucuri Pirelli P2500 4S

Mesaj de george.serik »

Salut,

In primul, nu am folsit sau avut acele cauciucuri insa, daca vrei, poti sa arunci o privire pe http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Pirelli/P2500.htm" onclick="window.open(this.href);return false; (acesta este site-ul pe care l-am folosit cand mi-am ales cauciucurile, atat de vara cat si de iarna. Sunt FOARTE multumit de ceea ce am ales, deci iti recomand cu incredere sa te documentezi pe el. Review-urile si notele sunt bune, insa sa arunci o privire si la numarul de contribuitori. In orice caz, cine a avut acel model de cauciuc a dat nota, nu ca la noi; fiecare cate o parere).

In al doilea rand, iti readuc aminte ca in RO trebuie sa ai un cauciuc care sa contina inscriptia "S" (in cazul celor all season cred ca este "M+S" sau ceva de genul). Nu stiu sigur cum sta treaba cu legislatia referitor la cauciucuri all season, dar tine cont si de aceasta chestie si iti recomand sa te mai documentezi in cazul in care nu ai facut-o deja. Am auzit cazuri in care masini cu all season au luat amenda. Iesi mai ieftin cu all season, dar consider ca merita efortul sa cumperi 2 seturi de roti. Daca le iei noi, gasesti jante tabla+cauciucuri iarna la 2000 RON. SH gasesti la jumatate de pret. Cauciucurile all season mi se par "ok" si iarna si vara, dar nu foarte bune nici iarna, nici vara.

Site-ul http://www.tyrereiews.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false; merita o aruncare de privire, indiferent ce cauciuc iti iei.

Mult succes
SOLD
Imagine
ganja
Marca si model masina: C4 Coupe (2007): 1.6 HDi, 110CP (VTR)

Mesaj de ganja »

astea all season trebuie sa aiba M +S si fulgul de nea si varful de munte pe ele ca sa nu fie probleme. Altfel in caz ca se intampla anumite incidente esti pasibil de amenda. Eu am all season , o sa-ti zic exact de care anume cand ajung acasa :) si am mers foarte bine cu ele, e drept ca pana acum nu a nins :P
Citroen C4 Coupe 2007 1.6 HDI 110 Cp - Noir Obsidian
viewtopic.php?f=19&t=7141" onclick="window.open(this.href);return false;
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

@ ganja, inscriptiile descrise de tine se gasesc pe cauciucurile de iarna, de ex, la mine pe Michelin Alpin am M+S, fulgi de nea cu nori, si varf de munte cu fulg de nea, si nu sunt all seasons. Din cate stiu eu pe cele all seasons se gaseste doar inscriptia M+S.
Imagine
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

pai.. M+S inseamna noroi+zapada, nicidecum uscat+zapada...
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
ganja
Marca si model masina: C4 Coupe (2007): 1.6 HDi, 110CP (VTR)

Mesaj de ganja »

asa am citit undeva acu vreo saptamana, poate n-am fost eu atent, insa M+S sigur trebuie sa scrie

"Cei care aleg cauciucurile all seasons trebuie sa fie atenti la o serie de elemente, altminteri se pot trezi cu amenzi, daca ingreuneaza circulatia. Pentru a fi conforme, acestea trebuie sa aiba scris pe cartea de identitate "Mud" plus "Snow" (noroi plus zapada - n.r.) si sa prezinte cateva semne distinctive (un fulg de nea si o creasta alpina)."
Citroen C4 Coupe 2007 1.6 HDI 110 Cp - Noir Obsidian
viewtopic.php?f=19&t=7141" onclick="window.open(this.href);return false;
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

M-am documentat, P2500 au si MS si fulg de zapada pe ele, deci nu-i problema.
M-am gandit, la cum merg eu nu merita sa iau si de iarna si de vara.
Din ce vad pe siteul ala lumea e multumita in general pentru el, nu e nici prea prea nici foarte foarte, adica numai bune pentru un sofat molcom ca mine :)
george.serik
Marca si model masina: C4 1.6 VTR
Numar Inmatriculare: B154SRK

Mesaj de george.serik »

Deese scrie:M-am documentat, P2500 au si MS si fulg de zapada pe ele, deci nu-i problema.
M-am gandit, la cum merg eu nu merita sa iau si de iarna si de vara.
Din ce vad pe siteul ala lumea e multumita in general pentru el, nu e nici prea prea nici foarte foarte, adica numai bune pentru un sofat molcom ca mine :)
Da, este foarte util site-ul :D eu inca sunt adeptul a doua seturi de roti, dar eu ma mai dau la ea, ocazional :hi
SOLD
Imagine
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Unde e oferta aia cu 2 seturi jante/caucioc la 2000 de lei NOI, ca ma bag si eu.O anvelopa pe 16, cu o performanta usor sub medie ajunge cel putin 300 de lei.Inmultit cu 12 si adunat cu inca 4 jante la 250 bucata NOI, ajungi la 4600 de lei usor.Second, 4 cauciucuri BUNE nu gasesti la ora actuala sub 150 de lei, garantat.Printr-o cunostinta mi-am luat anul trecut 4 Pirelli Sottozero cu 400 de lei plus 80 transportul de la Drobeta la COnstanta si pe urma 2 Bridgestone turanza ptr. vara.
Canelul are adancimea, dupa un sezon de folosinta de 5 mm.Nu mi-am luat inca un set de jante, asa ca inca merg pe schimbatul lor intre sezoane, pana gasesc si jante ok.
La cati bani costa alea noi, iei un set de iarna second foarte bune la pretul a 1 cauciuc jumate, ceea ce este totusi o mare economie.]
Ce este important insa, e faptul ca iarna, pe zapada, diferenta intre all-season si cele de iarna e semnificativa incepand de la cum iesi din zapada pana la aderenta mult mai buna etc.
Daca insisti pe all-season, nu lua altceva decat Vredestein Quatrac ( de la 1-3) pentru ca sunt singurele care au profilul rotii jumatate de iarna jumatate vara, ca sa explicam mai simplu, iar materialul din care este produs ajuta la obtinerea unei bune aderente in functie de temperatura ( de exemplu, nu devine prea dur la temperaturi scazute)
Oricat de molcom ai conduce, daca ai anvelope nepotrivite poti ramane intr-un prag de zapada de nu mai iesi nici cu tractorul.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
caraman
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDI, 66,2kw 2006
Numar Inmatriculare: CJ 13 WDV

Mesaj de caraman »

Eu doar o sa-i citez pe cei de la Napoca Rally Academy " ai o haina buna si vara la plaja si iarna la munte?"

Cauciucurile all season sunt mediocre spre proaste si vara si iarna. Bune is toamna pe noroi si 15grade afara.
Imagine
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

si Continental are cauciuce cu profil juma' de vara / juma' de iarna (probabil si ceilalti producatori), le-am pipait la cald direct in fabrica. Si la ei nu e doar profilul, chiar si cauciucul e diferit pe cele doua laturi :shock:
Chestia e ca atunci cand am zis ca-mi place ideea si ca mi-as pune si eu feedbackul a fost similar cu proverbul lui Caraman ... asa ca mie mi-a trecut.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Feedbackul pe net pt 4Seasons e mai mult pe baza ''asa am auzit'' decat pe experiente proprii asa ca eu zic ca nu e foarte relevant.
Desigur, nu sunt la fel de bune ca cele de vara vara sau ca cele de iarna iarna dar trebuie vazut daca nu cumva acest compromis e ceea ce ti se potriveste la fix.
Ar mai fi o varianta si Goodyear Vector4 dar nu le gasesc sub 6 mil/bucata.
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Si eu am fost setat tot pe all-season pana sa-mi iau SH astea de iarna.Cine ce-mi zicea, tot all-season.Pana am vazut ce face un cauciuc de iarna si pot sa-ti spun acum ca nu dau 10 all-season pe 1 de iarna si 1 de vara.Pentru ca in mare, sunt niste compromisuri proaste.Dar...banii tai, decizia ta!Safe roads! :hi
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Deese
Omul cu plasticele

Mesaj de Deese »

Dar ai testat si un cauciuc allseasons bun in niste conditii de mers normale vara si iarna?
Nu condus sportiv, ci mers normal.
Toata lumea spune ca sunt compromisuri, asa e, dar cat de proaste sunt?
A mers cineva cu un allseasons decent?
Pentru ca nu zic, sunt diferente intre ele, una e Vredestein Q3 si alta e un cauciuc 4s la 150 lei bucata din Cora.

In vreo 2 saptamani o sa va zic propriile impresii privitoare la cauciucurile din titlu :)
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

La mers "normal" poti merge si cu pneuri de iarna vara. Ori ce pneu e bun in conditii normale, atit dpdv. al aderentei cit si al uzurii. Pentru un mers domol un pneu all season (dar, atentie, cu inscriptia M+S si eventual fulgul minunat) este si mai bun, pentru ca pe la noi iernile au fost relativ uscate in ultima vreme.

Atentie insa la conditiile extreme cum ar fi calduri de 40+C sau zapada mai mare de 2-3cm ori polei, sau manevre foarte bruste. Pneurile all season in aceste conditii vor oferi o aderenta mai proasta decit cele dedicate sezonului respectiv. Insa diferenta se va vedea doar in conditiile extreme (fie ele meteo, ori de trafic, de genul ca tre' sa pui o frina foarte brusca).
In orice alta situatie (adica acele situatii 'normale") poti sa mergi si cu pneu resapat, tot aia e. Trebuie sa fii constient de limitele pneurilor pe care le ai si sa conduci pe masura, lucru care se intimpla oricum dej ain cazul tau din cite inteleg.
E un fel de "daca vii cu bita la un meci de sah sigur vei avea nevoie de ea", asa si cu astia care-si iau masini de sute de cai si/sau pneuri super mega, gasesc ei motive sa justifice o nevoie cretina si vanitoasa creind conditiile extreme in care se simte diferenta, ca altfel in conditii "normale" nu ai nevoie de bita la meciul de sah.

Alt aspect: legislatia de la noi te obliga sa ai pneuri cu inscriptia M+S atunci cind conditiile meteo si de trafic o impun (zapada, polei, mizga cu gheata, etc). Nu spune insa nimic de folosirea acestor pneuri vara, deci daca ati auzit de cineva ca si-a luat amenda cu pneuri M+S fie iarna fie vara atunci cu siguranta vorbeste timpenii si si-a luat amenda din alte motive.

P.S.: niste all season-uri de la Nokian nu gasesti? Poate ar fi o alegere mai potrivita si mai ieftina in acelasi timp.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”