5000 /an

Cum se comporta C4-ul tau de-a lungul timpului,cat consuma,iti mai place, nu-ti mai place etc
liusca

5000 /an

Mesaj de liusca »

Fac cam 5000 /an .
Am vazut in carte ca scrie schimb ulei la 20000 sau la an.
Care este parerea voastra .
Eu ma gandeam ca daca fac 5000 pe an sa schimb uleiul la doi ani .
Si filtrele de regula pe la cat se schimba.
Stima. :help 1,6 /110 cp benzina
nikoss_82
Numar Inmatriculare: B 08 MKI

Re: 5000 /an

Mesaj de nikoss_82 »

liusca scrie:Fac cam 5000 /an .
Am vazut in carte ca scrie schimb ulei la 20000 sau la an.
Care este parerea voastra .
Eu ma gandeam ca daca fac 5000 pe an sa schimb uleiul la doi ani .
Si filtrele de regula pe la cat se schimba.
Stima. :help 1,6 /110 cp benzina

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: din ianuarie si pan acu am deja 30 000 km :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: de 3 luni am schimbat ulei si cele aferente....si deja mai am vreo 2000 la o noua schimbare....in legatura cu filtrele io le aschimb toate odata chiar dak lumea zice ca cel de polen ar mai mere sau cel de aer la fel....
Costi596
Numar Inmatriculare: B 42 CJJ

Mesaj de Costi596 »

din cate stiu eu daca nu faci 15.000/an , filtrele si uleiul se schimba la un an , la a mea am facut prostia sa schimb uleiul si filtrele la doi 2 ani si cand am vazut cum arata uleiul si filtrele am ramas surprins intr-un mod nu tocmai placut
liusca

Mesaj de liusca »

TKS. :drive
history
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4i +
Numar Inmatriculare: DJ-26-DIN

Mesaj de history »

Costi596 scrie:din cate stiu eu daca nu faci 15.000/an , filtrele si uleiul se schimba la un an , la a mea am facut prostia sa schimb uleiul si filtrele la doi 2 ani si cand am vazut cum arata uleiul si filtrele am ramas surprins intr-un mod nu tocmai placut
Ti-as fi recunoscator daca mi-ai indica si mie sursa in care scrie asa ceva. Sincer, nu cred.
In ceea ce priveste filtrele sper ca nu te asteptai sa fie imaculate, acesta este rolul lor, sa curete.
La 5k/an este OK sa schimbam uleiul si filtrele o data la 2 ani.
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

uleiul ala are si el niste proprietati , pe care si le pierde si in timp , nu doar la utilizare :wink: deci e bine sa fie schimbat
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
karateka1978
Marca si model masina: C4 Grand Picasso Exclusive
Numar Inmatriculare: yy08vpf

Mesaj de karateka1978 »

history scrie:
Costi596 scrie:din cate stiu eu daca nu faci 15.000/an , filtrele si uleiul se schimba la un an , la a mea am facut prostia sa schimb uleiul si filtrele la doi 2 ani si cand am vazut cum arata uleiul si filtrele am ramas surprins intr-un mod nu tocmai placut
Ti-as fi recunoscator daca mi-ai indica si mie sursa in care scrie asa ceva. Sincer, nu cred.
In ceea ce priveste filtrele sper ca nu te asteptai sa fie imaculate, acesta este rolul lor, sa curete.
marea majoritate a pieselor consumabile la un autovehicul au o garantie de 1 an. acei oameni nu sunt idioti si tampiti cand spun sa faci revizia la 15.000/20.000 sau la un an. acele filtre cat si uleiul isi pierd din proprietati in timp ca mergi cu masina sau nu. ca dovada ia un litru de ulei si tine-l asa intr-un recipient sa vezi cum incet incet se innegreste sau incepe sa se inchida la culoare...
haideti totusi sa nu ne expunem parerile aiurea si fara noima...le facem altora probleme!!!
1.6HDI 110cp sedan 2008 negru
karateka1978
Marca si model masina: C4 Grand Picasso Exclusive
Numar Inmatriculare: yy08vpf

Mesaj de karateka1978 »

eu te sfatuiesc sa faci revizia la un an sau la 15.000km...dar...pana la urma faci cum vrei cu masina ta si o intreti cum vrei...
1.6HDI 110cp sedan 2008 negru
history

Mesaj de history »

karateka1978 scrie:
history scrie:
marea majoritate a pieselor consumabile la un autovehicul au o garantie de 1 an. acei oameni nu sunt idioti si tampiti cand spun sa faci revizia la 15.000/20.000 sau la un an. acele filtre cat si uleiul isi pierd din proprietati in timp ca mergi cu masina sau nu. ca dovada ia un litru de ulei si tine-l asa intr-un recipient sa vezi cum incet incet se innegreste sau incepe sa se inchida la culoare...
haideti totusi sa nu ne expunem parerile aiurea si fara noima...le facem altora probleme!!!
Atunci explica-le tu celor de la Citroen ca sunt niste tampiti si ca tu stii mai bine cand si cum se fac reviziile, in Franta de exempluadica la 2 ani sau 30k de km. Daca nu merge decat foarte putin, cum se contamineaza filtrele si uleiul?
Apropo de ulei, in bidoane are garantie intre 3 si 5 ani, in functie de producator.
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Tu schimba-ti uleiul la 2 ani si 40k km atunci. Ce te iei dupa altii?!
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

1. Daca masina e noua esti obligat sa faci revizia, asa cum spun ei pentru a nu pierde garantia .
2. Daca masina nu mai e in garantie faci ce vrei tu .... nu te obliga nimeni sa schimbi nimic, poti merge pana se sparge motorul cu acelasi ulei aceleasi filtre =D>
3. Ca in Franta au alte recomandari este foarte adevarat, dar sa nu comparam tarile, suntem la ani lumina de ei ..... gropi ...praf ... :wink:

Recomandare generala : sa nu va mai inflamati asa ::P
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Cine a mai auzit de recomandari pe tari, revizie in Franta si revizie in Romania ?! Ce ne mai place sa le interpretram si ce le mai infloresc astia de la reprezentante. Ei stiu mai bine ca si cei ce au proiectat masina, dar ei nu stiu sa lucreze la masini cum zic cei de le-au proiectat; iar sint mai destepti.
Daca PSA zice un lucru. ai nostri trebuie sa rastalmaceasca acele cuvinte ca stiu ei ca noi avem praf si alte timpenii. Si pe linga asta mai vine si alti si zice sa schimbam si mai des si daca cumva zici ca nu e musai sar cu contrargumente sa nu zic altceva.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

history scrie: Apropo de ulei, in bidoane are garantie intre 3 si 5 ani, in functie de producator.
cat e sigilat , da ... dar daca l`ai ars cateva mii de km nu mai ramane ca cel sigilat ...
sucul are si el vre`un an termen , dar daca`l desfaci si bei un pahar din el , nu cred ca vrei sa mai bei si peste o juma de an din sticla aia

@vlad , pe tari nu , doar pe regimuri de utilizare ... normale si severe... iar cum la noi nu e praful care e in Franta de ex , e normal sa nu facem revizia cum o fac ei ...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

In definitiv dupa expirarea garantiei fiecare face ce vrea ...... eu prefer sa-mi schimb ulei filtre la maxim un an ....
history

Mesaj de history »

Cati km circuli intr-un an?
Scrie răspuns

Înapoi la “Jurnal de Bord”