Am vazut in carte ca scrie schimb ulei la 20000 sau la an.
Care este parerea voastra .
Eu ma gandeam ca daca fac 5000 pe an sa schimb uleiul la doi ani .
Si filtrele de regula pe la cat se schimba.
Stima.
liusca scrie:Fac cam 5000 /an .
Am vazut in carte ca scrie schimb ulei la 20000 sau la an.
Care este parerea voastra .
Eu ma gandeam ca daca fac 5000 pe an sa schimb uleiul la doi ani .
Si filtrele de regula pe la cat se schimba.
Stima.1,6 /110 cp benzina
Ti-as fi recunoscator daca mi-ai indica si mie sursa in care scrie asa ceva. Sincer, nu cred.Costi596 scrie:din cate stiu eu daca nu faci 15.000/an , filtrele si uleiul se schimba la un an , la a mea am facut prostia sa schimb uleiul si filtrele la doi 2 ani si cand am vazut cum arata uleiul si filtrele am ramas surprins intr-un mod nu tocmai placut
marea majoritate a pieselor consumabile la un autovehicul au o garantie de 1 an. acei oameni nu sunt idioti si tampiti cand spun sa faci revizia la 15.000/20.000 sau la un an. acele filtre cat si uleiul isi pierd din proprietati in timp ca mergi cu masina sau nu. ca dovada ia un litru de ulei si tine-l asa intr-un recipient sa vezi cum incet incet se innegreste sau incepe sa se inchida la culoare...history scrie:Ti-as fi recunoscator daca mi-ai indica si mie sursa in care scrie asa ceva. Sincer, nu cred.Costi596 scrie:din cate stiu eu daca nu faci 15.000/an , filtrele si uleiul se schimba la un an , la a mea am facut prostia sa schimb uleiul si filtrele la doi 2 ani si cand am vazut cum arata uleiul si filtrele am ramas surprins intr-un mod nu tocmai placut
In ceea ce priveste filtrele sper ca nu te asteptai sa fie imaculate, acesta este rolul lor, sa curete.
La 5k/an este OK sa schimbam uleiul si filtrele o data la 2 ani.
Atunci explica-le tu celor de la Citroen ca sunt niste tampiti si ca tu stii mai bine cand si cum se fac reviziile, in Franta de exempluadica la 2 ani sau 30k de km. Daca nu merge decat foarte putin, cum se contamineaza filtrele si uleiul?karateka1978 scrie:marea majoritate a pieselor consumabile la un autovehicul au o garantie de 1 an. acei oameni nu sunt idioti si tampiti cand spun sa faci revizia la 15.000/20.000 sau la un an. acele filtre cat si uleiul isi pierd din proprietati in timp ca mergi cu masina sau nu. ca dovada ia un litru de ulei si tine-l asa intr-un recipient sa vezi cum incet incet se innegreste sau incepe sa se inchida la culoare...history scrie:Ti-as fi recunoscator daca mi-ai indica si mie sursa in care scrie asa ceva. Sincer, nu cred.Costi596 scrie:din cate stiu eu daca nu faci 15.000/an , filtrele si uleiul se schimba la un an , la a mea am facut prostia sa schimb uleiul si filtrele la doi 2 ani si cand am vazut cum arata uleiul si filtrele am ramas surprins intr-un mod nu tocmai placut
In ceea ce priveste filtrele sper ca nu te asteptai sa fie imaculate, acesta este rolul lor, sa curete.
La 5k/an este OK sa schimbam uleiul si filtrele o data la 2 ani.
haideti totusi sa nu ne expunem parerile aiurea si fara noima...le facem altora probleme!!!
cat e sigilat , da ... dar daca l`ai ars cateva mii de km nu mai ramane ca cel sigilat ...history scrie: Apropo de ulei, in bidoane are garantie intre 3 si 5 ani, in functie de producator.