Sfat achizitie C4
-
bobbo1981
Sfat achizitie C4
Salutare!
Sunt interesat sa achizitionez un C4 diesel HDI 1.6 110 CP cu cutie automata.
As vrea sa va rog sa-mi recomandati ce verificari ar trebui sa-i fac inainte de a o cumpara si la ce sa fiu atent avand in vedere ca masina este din 2007 si are un rulaj de 130.000 km.
Masina urmeaza sa o cumpar de la un dealer local care imi ofera si 1 an de zile garantie sau 20.000 km.
Va multumesc anticipat si astept sfaturile voastre.
As vrea sa va rog sa-mi recomandati ce verificari ar trebui sa-i fac inainte de a o cumpara si la ce sa fiu atent avand in vedere ca masina este din 2007 si are un rulaj de 130.000 km.
Masina urmeaza sa o cumpar de la un dealer local care imi ofera si 1 an de zile garantie sau 20.000 km.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Re: Sfat achizitie C4
Intr-ucit am ajutat o gramada de lume si dupa ce s-au vazut cu problema rezolvata nu au mai dat pe aici mi-am promis sa nu mai dau mura in gura nimanui.
Ai un subforum despre achizitii. Daca sint ceva sfaturi de oferit sigur o sa dai de ele acolo. viewforum.php?f=123" onclick="window.open(this.href);return false;
Dar avind in vedere ca o iei cu garantie poti fi mai linistit.
Ai un subforum despre achizitii. Daca sint ceva sfaturi de oferit sigur o sa dai de ele acolo. viewforum.php?f=123" onclick="window.open(this.href);return false;
Dar avind in vedere ca o iei cu garantie poti fi mai linistit.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Scuze ca am omis sa iti urez bun venit, sedere placuta, cit mai lunga si bafta la achizitie. 
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
nu-ti lua automata;
pierzi din castigu' de consum la diesel, si iti pui pe cap cel mai complicat subansamblu care se monteaza in prezent pe orice masina.
pierzi din castigu' de consum la diesel, si iti pui pe cap cel mai complicat subansamblu care se monteaza in prezent pe orice masina.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Nu neaparat. Poate e pilotata (90% zic eu) dar nu s-a exprimat intocmai. E 2 in 1. Poate fi si manuala schimbind tu de la padele sau de la levier (doar ca nu mai mesteci in mamaliga ci dai in fata si in spate) sau poti sa o pui in modul automat cind ai chef.
Orice element de confort aduce cheltuielile lui si riscurile lui. Proprietarul stie daca merita sa si le asume. Eu cu ochii inchisi as zice DA unei cutii pilotate.
Orice element de confort aduce cheltuielile lui si riscurile lui. Proprietarul stie daca merita sa si le asume. Eu cu ochii inchisi as zice DA unei cutii pilotate.
-
bobbo1981
Multumesc pentru urarile de bun venit!
Din ce am citit eu in brosurile de C4 Citroen mentioneaza chiar un consum mai mic pentru aceasta cutie decat cea manuala. Asta e oficial cel putin.
Cutia e un fel de semiautomata din ce inteleg eu pentru ca poate fi comanda si cu ajutorul padelelor de la volan.
Nu am reusit sa identific pe cineva cu C4 si cutie automata pe forum. Daca are cineva il rog sa posteze cateva impresii sau va rog sa-mi recomandati pe cineva cu care pot vorbi.
Multumesc!
Din ce am citit eu in brosurile de C4 Citroen mentioneaza chiar un consum mai mic pentru aceasta cutie decat cea manuala. Asta e oficial cel putin.
Cutia e un fel de semiautomata din ce inteleg eu pentru ca poate fi comanda si cu ajutorul padelelor de la volan.
Nu am reusit sa identific pe cineva cu C4 si cutie automata pe forum. Daca are cineva il rog sa posteze cateva impresii sau va rog sa-mi recomandati pe cineva cu care pot vorbi.
Multumesc!
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cutie manuala pilotata se numeste la PSA si pe forum are Comandorsteel, dar el are GrandPicasso tot cu motor de 1.6 HDI.
Consum mai mic poti obtine pe automat pt ca ea isi face setarile in functie de stilul tau de condus (e autoadaptiva) si la mers batrinesc sigur scoti consum mic.
Consum mai mic poti obtine pe automat pt ca ea isi face setarile in functie de stilul tau de condus (e autoadaptiva) si la mers batrinesc sigur scoti consum mic.
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
1.Cel mai important e sa nu fi fost lovita!bobbo1981 scrie:Salutare!
2. Apoi pune-i sa-i scoata injectoarele si sa le faca o curatare pe stand (sa vezi tu ca nu sunt lipite in chiulasa)...
3. Vezi daca la proba de drum te lasa sa o duci ''pe rosu'' adica sa bagi a 3-a si a4-a pana la 5000 de ture. Daca atinge 190km/h (tr.5) motorul ar trebui sa fie ok...
Orice altceva se rezolva in garantia de un an de zile, fara mari probleme...ai timp sa o forjezi si sa vezi ce pica!
Asa poti sa-i faci o diagnoza totala platita oriunde (max 100 lei costa)... te sfatuiesc sa o faci la Peugeot...(directie, suspensie, frane, gaze-pe bune, cu motorul turat la maxim- cum se face la diesel), test pe Lexia... dar astea costa timp si bani.
Ultima oară modificat Sâm Ian 29, 2011 10:58 pm de către cisu, modificat 1 dată în total.
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Nu stiu daca il lasa cutia pilotata sa o duca in 5.000 ture cu exceptia vitezei a 6-a unde nu cred ca poate duce motorul atit.
- cisu
Pai doar nu schimba singura...ca alea ''tehnotronic''...vlad scrie:Nu stiu daca il lasa cutia pilotata sa o duca in 5.000 ture cu exceptia vitezei a 6-a unde nu cred ca poate duce motorul atit.
( hmmm....)
( hmmm....)
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
La cutia pilotata, in modul manual, te lasa pe tine sa schimbi vitezele de la padele sau de la levier cind vrei cu urmatoarele exceptii:
sa nu fie turatia prea mare ca o schimba ea singura cu o treapta mai sus
sa nu fie turatia prea mica ca o schimba ea singura cu o treapta in jos
sa corespunda turatia motorului cu treapta dorita de tine (de exemplu nu o sa poti baga din a 4-a direct 1-a sau invers).
Nu stiu exact cind considera ECU cutie ca turatia e prea mare sau prea mica.
sa nu fie turatia prea mare ca o schimba ea singura cu o treapta mai sus
sa nu fie turatia prea mica ca o schimba ea singura cu o treapta in jos
sa corespunda turatia motorului cu treapta dorita de tine (de exemplu nu o sa poti baga din a 4-a direct 1-a sau invers).
Nu stiu exact cind considera ECU cutie ca turatia e prea mare sau prea mica.
- cisu
Nu stiam ca e asa evoluata cutia asta...Eu auzisem ca e doar o cutie comandata cu padele sau de la schimbator cu +/-, fara alte shmekerii...
Turatia prea mare e aia (sau ar trebui sa fie aia) la care iti taie ''gazul''... Ce treaba are ala (ECU sau proiectantul), daca eu vreau sa merg in forta cu 4500 de ture intr-a 3-a? sau 5000 cu a 4-a? D-aia e optiunea ''manual''...
Oricum la testul de opacitate/poluare (gaze) i-o tureaza ala pe liber de-i sar capacele...
daca o tine nu stiu cate minute pe maxim... Asa se face nu?
Turatia prea mare e aia (sau ar trebui sa fie aia) la care iti taie ''gazul''... Ce treaba are ala (ECU sau proiectantul), daca eu vreau sa merg in forta cu 4500 de ture intr-a 3-a? sau 5000 cu a 4-a? D-aia e optiunea ''manual''...
Oricum la testul de opacitate/poluare (gaze) i-o tureaza ala pe liber de-i sar capacele...
daca o tine nu stiu cate minute pe maxim... Asa se face nu?
Ultima oară modificat Sâm Ian 29, 2011 11:12 pm de către cisu, modificat 1 dată în total.
( hmmm....)
( hmmm....)
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Aici ne-ar lamuri concret cineva care o are. Asa ... ne dam cu presupusul dupa logica noastra, care nu e neaparat sa coincida cu a constructorului.
- cisu
Am vorbit deja cu un prieten care are..zice ca lui nu i-a luat niciodata cutia controlul asupra treptei... dar poate n-a forjat-o suficient...vlad scrie:Aici ne-ar lamuri concret cineva care o are. Asa ... ne dam cu presupusul dupa logica noastra, care nu e neaparat sa coincida cu a constructorului.
Il intreb din nou, cu test!
( hmmm....)
( hmmm....)
-
bobbo1981
Baieti, nu pot decat sa va multumesc pentru raspunsurile voastre.
O sa incerc sa iau legatura si cu colegul de forum care are cutia respectiva.
Cat despre numarul de km rulati pana acum de motor ce parere aveti?
O sa incerc sa iau legatura si cu colegul de forum care are cutia respectiva.
Cat despre numarul de km rulati pana acum de motor ce parere aveti?