Passat vs C4

Discutii despre orice legat de masini
Închis
funKys

Passat vs C4

Mesaj de funKys »

Salut! Detin un passat variant din 2002 TDI 101 cp si as vrea sa-l dau pe un C4 pe motorina varianta 1.6HDI 92 Cp ( am auzit ca cea de 110 nu e asa buna) din 2006 -2007 care sa aiba climatronic esp, etc...Se merita acest schimb?Am inteles ca voi castiga la la consum, la piese si sa nu mai vb de ani si km, dar voi renunta la spatiu.
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Re: Passat vs C4

Mesaj de alex82 »

greu ce cauti tu...si anume hdi de 92 de cai cu climatronic , esp , etc...
majoritatea C4`urilor de 92 de cai sunt aduse de afara si nu au nimic din ce ai enumerat tu...
fata de passat evident iesi mai castigat la consum...
iar despre faptul ca varianta diesel de c4 de 110 cai nu e asa buna , nu pot decat sa rad...
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
schummy_2007
Numar Inmatriculare: GL-82-BIG

Mesaj de schummy_2007 »

Dar ce ai ma fratele meu, avion de nu merita un C4? Gandeste-te ca are totusi 8 ani, doar nu o fi poleita cu aur. Si sigur are si cateva zeci de mii de Km(daca nu sute de mii) in carca. Eu ca un posesor de C4 si ca un iubitor al marcii, ma simt ofensat de "nelamuririle" tale referitoare la oportunitatea schimbului intre un BIBELOU de Passat de 8 ani cu ???????? Km. la bord cu un AMARAT de C4 mai tanar cu 4 ani si cu foarte multe dotari pe el. [-X De ce nu ceri lamuririle astea pe Forum-ul vostru WV? Hai, ne lesi???? Mii de scuze, dar nu m-am putut abtine.
funKys

Mesaj de funKys »

cred ca te-a luat cu rau :ok tot ce am intrebat a fost daca se merita, nu sa-mi faci tu teoria lui peste.daca o vroiam mergeam la scoala. ::P m-ai vazut cumva cunoscator de C4?am intrebat ce mare tambalau?dar asa va place voua, sa va dati mari cunoascatori si cand unul nu stie vi se urca sangele in cap de atata stiinta.
ClubC4

Mesaj de ClubC4 »

Schumy ..FunKys ..baieti relax, si haideti sa incetam cu intepaturile..altfel vom ajunge la flameuri si posturile vor disparea in neant!
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Diferentele majore intre 92 CP si 110 CP ar fi turbina cu geometrie fixa la 92 si variabila la 110; volanta normala la 92 si bimasa la 110.
Teoretic ai sanse mai mici sa se strice 92-ul, teoretic. Practic nu cade turbinele nici cele cu geometrie variabila si volantele nu sint o problema sa zici ca la majoritatea le-a cazut. Consumurile intre cele 2 motorizari sint aproape identice.
Cu 110 CP ar fi mai sprintena decit Passatul tau pt ca e mai usoara. Ai pierde la spatiu si la confort, avind suspensia mai dura pe C4, dar ai cistiga la design, stabilitate pe linga ce ai enumerat tu.
Cel mai bine te plimbi cu una si vezi daca iti place concret.
O sa gasesti foarte greu 92 CP cu ESP pt ca nu il ofereau standard la aceasta motorizare si putini si-l comanda ca optional. La 110 CP il are in standard.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

vei pierde la calitatea fabricatiei (doh). la spatiu, nu chiar. depinde cat accent pui pe portbagaj, de fapt, care la passat e imens insa la c4 doar mediu. ai sa vezi ca c4 e la fel de lat, iar bordu' "adanc" si parbrizul inalt ofera o senzatie de spatiu unica in clasa.

vei mai castiga la zgomot, stiiundu-se ca 1.9 tdi e mai tractoras pe cand 1.6 hdi printre cele mai silentioase diesel-uri. la consum nu cred ca va fi mare diferenta .. de fapt zi-ne cat iti papa, si uita-te la topicu' de consumuri diesel.

parerea mea este ca vei pierde la fiabilitate. 1.9 tdi-urile astea mai vechi si underpowered sunt printre cele mai fiabile motoare. fara rampa comuna, fara geometrii variabile, old school asa ...

sincer, in locu' tau, daca mi-ar merge bine passatul, n-as face acest schimb. uitandu-ne pe termen lung, scaderea pretului c4-ului va fi mult mai abrupta.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

ce doamne iarta-ma devalorizare sa mai fie la un c4 diesel dn asta adus de afara. sunt pe la 4-5k euro acum si anul trecut la fel, poate chiar mai ieftin.
pretul mai tine asa minim un an si poate apoi sa intre in scadere.
daca n-ai probleme cu pasatu nai ce sa cauti altceva.
daca ai probleme si vrei sa scapi, c4 are un raport excelent de cumparare pret calitate
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
schummy_2007
Numar Inmatriculare: GL-82-BIG

Mesaj de schummy_2007 »

Ne-am inteles totusi intr-un punct. Trebuie sa mai mergi la scoala. :kermit:
mircea.ispas
Marca si model masina: 1,6 120 VTI
Numar Inmatriculare: B 250 MCE

Mesaj de mircea.ispas »

Totusi sa nu uitam ca vorbim de masini din categorii diferite,c4 concureaza din gama VW modelul Golf.Passatul este dintr-o calasa superioara si asta conteaza la tot:spatiu,confot,fiabilitate,siguranta.Asa ca nu schimba passatul pe citroen decat daca reusesti sa reduci semnificativ uzura pe care o are masina.
C4 _ 1,6 _ 122 cp
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Siguranta ?! Comparam siguranta Passatului din 2002, proiectat prin 1998-2000 cu Citroen C4. Eu zic ca nu prea avem ce compara; C4 situindu-se deasupra Passatului.

chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

eu stiu un passat din 1998 (in 2002 creca deja primise faceliftul) 1.9 tdi 110 cai ... nush cate sute de mii de kilometri ... probabil vreo 3 sau 4 ... care in afara de zgomotu' de utilaj agricol amintit mai sus, sta excelent. are interior de piele (inclusiv pe bord si usi), climatronic, radiocd original si s-a uzat superb ... evident i-a tot schimbat rulmenti, pivoti, bielete ... si acum banuieste o problema cu turbina (da' omu' nu prea stie sa mearga, isi cam bate joc. nu l-am vazut O DATA dupa ce a gonit-o s-o lase la relanti 2-3 minute pana s-o opreasca de tot...). de tras, trage multumitor, e nasol ca are o automata care (pe mine cel putin, nefiind obisnuit) uneori ma face sa tresar cand schimba.

in concluzie, daca e ingrijita cu un minim de responsabilitate (revizii si o data la doi-trei ani schimbul tuturor fluidelor) passat tdi e o masina excelenta.

aaaa! cea mai misto chestie! cheia briceaj, care' anu asta face 13 ani, e impecabila. doar logo-ul vw e putin sters, si ea cu totu' a inceput sa luceasca ...

@vlad:http://www.euroncap.com/tests/vw_passat_2001/92.aspx
e un rezultat decent, avand in vedere ca are kerb weight cu 200 de kilograme mai mare decat c4 => impuls mai mare.
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

E decent dar cam departe de C4 cind e vb de siguranta mea si a celor dragi mie.

funKys

Mesaj de funKys »

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Cam asta ar fi Passatul chainsaw.nu-mi bat joc de masina.e f bine intretinuta.
Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

eu nu inteleg care-i faza. hai sa te ajut.
de ce vrei sa schimbi masina?!
pentru ca intrebarea ta pe forumul posesorilor de c4 nu va avea decat un singur rezultat. fiecare iti va spune parerea lui, si pozitia lui, care de multe ori va coincide cu votatea lui C4.
cand intebi de problemele de c4 diesel cauti la aria de probleme si iti gasesti raspunsurile, caci nu sta nimeni sa iti insire acum orice povestioara. nu este o masina ferite de probleme, si cand discuti de o achizitie SH e clar ca ei avea in fata o ruleta ruseasca. nu stii cum a fost intretinuta si folosita inainte, masina respectiva. problemele vor fi cele clasice unei masini diesel turbo din generatia respectiva.
in plus, volanul ecranele si restul sistemelor diferite, ce se regasesc pe C4, nu au prezentat probleme cum ar crede orice neavizat sau necunoscator. daca cineva a suferit de pe urma lor (eu unul nu il stiu). deci sunt la fel de fiabile ca si un sistem clasic.
pro-contra intre cele 2 e la mintea cocosului, exceptand mentenanta, utilizarea si ghinioanele.

dupa ce isi raspunzi la intreabrea de la inceput vei intelege criteriile tale de posesor (diferite de ale altuia) si vei alege conform preferintelor tale si nu ale altor posesori de diverse masini.
cu stima
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
Închis

Înapoi la “Discutii diverse”