Sfat achizitie C4 Coupe VTR
-
luciani
- Numar Inmatriculare: IL 84 VIS
Sfat achizitie C4 Coupe VTR
Imi cer scuze daca s-a mai discutat despre acest lucru dar sunt oarecum in impas... Am o suma acceptabila de bani ( cat de un avans ) + niste tichete de rabla ( in curs de a le obtine - 3 la numar ) si vreau sa ma indrept spre o masina noua. Citroenul mi-a luat ochii cu reducerea de 4500 de euro si chiar azi ( 22.03.2010 ) am fost la ATS Baneasa pt o informatie. Am ramas "perplex" cand am vazut cat de frumoasa e masinuta ( tin sa mentionez ca doresc sa achizitionez 1.6 HDi 90 Cp ).
Pot spune ca m-am "indragostit" din prima. Am mai vazut coupe-ul in trafic dar nu i-am dat mare importanta.
Marea mea problema este in momentul de fata fiabilitatea ... am citit destul de mult azi pe forum despre probleme ale C4-ului si vreau sa stiu cat din ele s-au rezolvat de catre fabrica, cate mai persista pe modelele fabricate 2010 si cate se rezolva in service pe garantie?
Sunt constient ca o sa-mi raspundeti in calitate de posesori de C4 dar totusi vreau o indrumare realista ( in proportie de 80-90% inclin sa o cumpar ) ... asta macar sa stiu cu ce o sa ma confrunt.
In calitate de viitor posesor de C4 ( SPER !!! ) si coleg de club cu voi va multumesc anticipat si astept "indrumari" !
Lucian
Pot spune ca m-am "indragostit" din prima. Am mai vazut coupe-ul in trafic dar nu i-am dat mare importanta.
Marea mea problema este in momentul de fata fiabilitatea ... am citit destul de mult azi pe forum despre probleme ale C4-ului si vreau sa stiu cat din ele s-au rezolvat de catre fabrica, cate mai persista pe modelele fabricate 2010 si cate se rezolva in service pe garantie?
Sunt constient ca o sa-mi raspundeti in calitate de posesori de C4 dar totusi vreau o indrumare realista ( in proportie de 80-90% inclin sa o cumpar ) ... asta macar sa stiu cu ce o sa ma confrunt.
In calitate de viitor posesor de C4 ( SPER !!! ) si coleg de club cu voi va multumesc anticipat si astept "indrumari" !
Lucian
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Re: Sfat achizitie C4 Coupe VTR
Mai mult decat ai citit pe aici nu stiu cat te poate indruma cineva! La modelul cu facelift s-au rezolvat o mare parte din probleme! Vezi poate reusesti sa iei totusi un 110CP, vezi ce mai negociezi, cu cine etc..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
luciani
da-mi detalii te rog ... de ce 110 Cp? Eu am crezut ca cei 90 sunt suficienti. Tin sa mentionez ca nu sunt "alergator" de felul meu. E vreo diferenta la consum? Banuiesc ca motorul e acelasi numai ca lucreaza in alti parametrii.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Nu e chiar la fel motorul, unul are distributie variabila(cel de 110cp) celalalt nu!
Ia 110cp si nu iti va parea rau ca ai in plus inca 20!
Ia 110cp si nu iti va parea rau ca ai in plus inca 20!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
din cate stiu eu modelul de 110 cp are si fap pe care il urasc din toata inima. mai are si turbina cu geometrie variabila si din ce am constatat pana acum are si un consum usor mai ridicat fata de cel de 92 cp.
eu am de 110 cp. masina mai are putin si face 4 ani. mari probleme n-am avut cu ea, decat piese care se strica la orice masina si se schimba. eu unul sunt multumit de ea si o s-o mai tin cel putin inca pe atat.
eu am de 110 cp. masina mai are putin si face 4 ani. mari probleme n-am avut cu ea, decat piese care se strica la orice masina si se schimba. eu unul sunt multumit de ea si o s-o mai tin cel putin inca pe atat.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
La motoarele 1.6 HDI nu sint mari probleme. Nici inainte nici dupa. Diferenta intre 92 si 110 cai consta in:
-turbo cu geometrie variabila la 110 CP si fixa la 92 CP. Avantajul e ca cea variabila te ajuta mai bine la turatii mici, iar teoretic cea fixa e mai fiabila.
- volanta simpla la 92 CP si cu masa dubla la 110 CP. Avantaj clar cea simpla ca e mai ieftin de intretinut.
- si injectoarele difera si cele de 92 sint mai ieftine.
Diferenta notabila ar fi la puterea motorului, dar daca zici ca nu iti place viteza 92 e ok.
Cel de 92 consuma o idee (aproape nesemnificativ) mai putin ca 110.
L.E: Bogdan nici un diesel (vb in special de PSA) nu are distributie variabila. Stiam ca doar motoarele pe benzina de 1.4 au asa ceva.
-turbo cu geometrie variabila la 110 CP si fixa la 92 CP. Avantajul e ca cea variabila te ajuta mai bine la turatii mici, iar teoretic cea fixa e mai fiabila.
- volanta simpla la 92 CP si cu masa dubla la 110 CP. Avantaj clar cea simpla ca e mai ieftin de intretinut.
- si injectoarele difera si cele de 92 sint mai ieftine.
Diferenta notabila ar fi la puterea motorului, dar daca zici ca nu iti place viteza 92 e ok.
Cel de 92 consuma o idee (aproape nesemnificativ) mai putin ca 110.
L.E: Bogdan nici un diesel (vb in special de PSA) nu are distributie variabila. Stiam ca doar motoarele pe benzina de 1.4 au asa ceva.
-
luciani
??? "fap" ??? habar nu am ce e ala dar banuiesc ca o sa-mi explicati. Am ramas surprins ca varianta de 92 de cai nu o au pe stock ( why? ). Mi s-a dat termen de livrare de 3 luni de la semnarea actelor ( e ok termenul asta? - mi se pare cam mult ). Sper ca sambata sa merg sa fac un drive test cu masinuta - consilierul vanzari afirma ca masina de test e condusa de unul din angajati - asta nu poate decat sa ma bucure ... poate observ ceva bube ( dar sper sa nu ).
incerc din cauza banilor sa raman pe 92 de caluti. Cam care e consumult real in oras ( Bucuresti ) al masinii - nu de alta dar consilierul mai ca baga mana in foc ca nu sunt diferente mai fata de carte.
LE: 1. tin sa mentionez ca pana acum am mai condus 3 masini ( toate benzinare ) ... motorul diesel necesita o atentie deosebita?
2. nu am afirmat ca nu imi place viteza ci doar ca nu sunt "alergator". ma astept de la masina asta sa ajunga lejer in 160. Nu plec in mare tromba, nu fac "show-uri" ci doar cand am nevoie sa ma ajute si masina ( d-asta consider ca e de ajuns 92 cp )
incerc din cauza banilor sa raman pe 92 de caluti. Cam care e consumult real in oras ( Bucuresti ) al masinii - nu de alta dar consilierul mai ca baga mana in foc ca nu sunt diferente mai fata de carte.
LE: 1. tin sa mentionez ca pana acum am mai condus 3 masini ( toate benzinare ) ... motorul diesel necesita o atentie deosebita?
2. nu am afirmat ca nu imi place viteza ci doar ca nu sunt "alergator". ma astept de la masina asta sa ajunga lejer in 160. Nu plec in mare tromba, nu fac "show-uri" ci doar cand am nevoie sa ma ajute si masina ( d-asta consider ca e de ajuns 92 cp )
Ultima oară modificat Lun Mar 22, 2010 9:54 pm de către luciani, modificat 1 dată în total.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
FAP= filtru activ de particule. E un sistem antipoluare care reduce noxele emise de un diesel. E taxa de prima inamtriculare mai mica, dar intretinerea lui e scumpa si unii zic ca e o bataie de cap in plus. Are un lichid (Eolys) care se schimba la 120.000 sau 180.000 si cica ala ar fi ceva mai scump. Nu stiu sa iti zic exact cit.
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
3 luni inseamna ca masina nu e in stoc
fap = filtru particule = un filtru ce sta pe evacuare si ajuta la noxe. important este ca trebuie sa se iasa constant din oras si sa se mearga o perioada de timp cu o viteza constanta, pentru ca acesta sa se regenereze. google it daca te intereseaza cum functioneaza, ce trebuie sa stii e ca iti gatuieste motoru' pe de-o parte, si pe de alta e foarte probabil sa se colmateze, reparatiile avand niste costuri considerabile, de genu' 2000ron++ ...
fap = filtru particule = un filtru ce sta pe evacuare si ajuta la noxe. important este ca trebuie sa se iasa constant din oras si sa se mearga o perioada de timp cu o viteza constanta, pentru ca acesta sa se regenereze. google it daca te intereseaza cum functioneaza, ce trebuie sa stii e ca iti gatuieste motoru' pe de-o parte, si pe de alta e foarte probabil sa se colmateze, reparatiile avand niste costuri considerabile, de genu' 2000ron++ ...
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

-
luciani
daca zicea de la inceput filtru de particule aveam asa o idee despre ce e vorba ( cred
) . sunt impertinent daca intreb cam cat e taxa de poluare? Spun asta deoarece pe un site de masini SH din calcul imi da 0 euro ( ceea ce nu prea cred )
LE: am gasit intr-un final 692 euro ... mult domne mult
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Stiam ca doar euro 5 au taxa 0. Poate s-a mai modificat cite ceva. Nu stiu.
- bytzak
- KamiKaze
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
- Numar Inmatriculare: B-101-DXE
daca mergi ca la carte, iti consuma 6.5%, dar daca mergi cum e de obicei cu semafoare si cozi ajungi la 6.8-7.0%luciani scrie:da-mi detalii te rog ... de ce 110 Cp? Eu am crezut ca cei 90 sunt suficienti. Tin sa mentionez ca nu sunt "alergator" de felul meu. E vreo diferenta la consum? Banuiesc ca motorul e acelasi numai ca lucreaza in alti parametrii.
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
-
luciani
pai 7 e parfum pentru bucuresti ... citeam mai devreme de consumuri de 10-11 in oras pentru motorina si ma speriasem
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
daca mai prinzi o iarna cum a fost asta, cam asa ajungi sa iti consume, ca stai sa se incalzeasca, sa se dezghete geamurile, zapada multa, te impotmolesti si ajungi si la consumuri de astea. dar in conditii meteorologice umane consuma cam 7 in oras.
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Pai tu la masina noua nu o sa platesti taxa de poluare din cate stiu eu,sper sa nu ma inselluciani scrie:daca zicea de la inceput filtru de particule aveam asa o idee despre ce e vorba ( cred) . sunt impertinent daca intreb cam cat e taxa de poluare? Spun asta deoarece pe un site de masini SH din calcul imi da 0 euro ( ceea ce nu prea cred )
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;