Scumpirea asugirarilor auto
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Scumpirea asugirarilor auto
Ok, pot sa gasesc o oarecare explicatie pentru care se scumpesc alimentele si alte chestii care se transporta (se scumpesc carburantii, desi nu inteleg aia de ce se scumpesc).
Dar politele de asugirare auto de ce ckt se scumpesc? E doar o tendinta asa-siza de aliniere la vreun ckt de legislatie europeana sau e un alt manelism gasit de companiile si institutiile de furt calificat legal?
Dar politele de asugirare auto de ce ckt se scumpesc? E doar o tendinta asa-siza de aliniere la vreun ckt de legislatie europeana sau e un alt manelism gasit de companiile si institutiile de furt calificat legal?
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
Re: Scumpirea asugirarilor auto
eu cred ca e tendinta asta de aliniere a preturilor. eu zic sa ne bucuram ca inca mai sunt politele la 100-150 euro. ca in afara un tanar plateste cel putin 500 euro la un c1.
- chainsaw
- Numar Inmatriculare: B-58-HDY
e atitudinea romaneasca in fata foamei. in loc sa ieftinesti ce ai ca sa vinzi mai mult, scumpesti crezand ca vanzand mai putin compensezi. (ceea ce evident NU se intampla)
eu observ alta chestie: cum o data cu aparita de banci bulky si implicit a ratelor s-a scumpit tot ce inseamna imobiliar, ca oricum daca platesti 20 de ani nu simti ca dai de 100 de ori pretul normal, asa si o data cu aparitia casco s-au scumpit ingrozitor service-urile, ca oricum aproape nimeni n'ajunge la ele "pe banii lui" - ci pe casco / rca.
talharii capitalismului
eu observ alta chestie: cum o data cu aparita de banci bulky si implicit a ratelor s-a scumpit tot ce inseamna imobiliar, ca oricum daca platesti 20 de ani nu simti ca dai de 100 de ori pretul normal, asa si o data cu aparitia casco s-au scumpit ingrozitor service-urile, ca oricum aproape nimeni n'ajunge la ele "pe banii lui" - ci pe casco / rca.
talharii capitalismului
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

- Mihay
- Supermoderator
eu zic ca in cazul asigurarilor sunt cam singurii indreptatiti sa mareasca. e bine ca se introduce acest sistem bonus-malus . lovesti masina des din vina ta platesti. e foarte simplu. luati-o babeste ai un RCA de 600 ron , dai intr-un c4, factura costa 10 000 ron . deci tu platesti 600 si primesti 10 000 ! Ar trebui ca in urmatorii 15 ani tu sa ai RCA la aceiasi firma careia i-ai luat 10 000 si sa nu mai faci nici un accident ca firma sa nu aiba pierderi de pe urma ta . S-a ajuns aici si din cauza crizei si datorita faptului ca din ce in ce mai multi nu isi mai fac CASCO si astfel ei trebuie sa se reorienteze spre posesorii de RCA . Totul e pur romanesc, am CAsco fac 10 zgarieturi de 10 ori pe an si iarasi ajungi la calcule : dai 500 euro casco si le iei 2500 ! Plus ca in afara altele sunt preturile si cum marea majoritate a firmelor de asigurari sunt de afara ...
- chainsaw
dar cati dau 600 ron pe an (ma refer la rca) si n-au absolut niciun incident (eu unul n-am avut in 3 ani de cand am carnetu' si ~25.000 km niciun incident in care sa ofer rca-ul, si's absolut convins ca chiar aici pe forum mai sunt multe exemple)? nu cumva mai mult decat suficienti cat sa compenseze?
nu neg ca's cei mai afectati de criza, da' asta nu-i indreptateste sa practice tarife mai mari cu aceasta ocazie. eu sunt convins ca's mana in mana cu service-urile. scumpirile astfel aduc beneficii de ambele parti.
nu neg ca's cei mai afectati de criza, da' asta nu-i indreptateste sa practice tarife mai mari cu aceasta ocazie. eu sunt convins ca's mana in mana cu service-urile. scumpirile astfel aduc beneficii de ambele parti.

-
Adrian
- Membru 'tunat'
Vezi, tu nu prea ai cum sa lovesti masina daca ai 25k km in 3 ani... 
Eu am in 7, peste 200k si un singur accident a fost din vina mea... Si au fost vreo 5!
Eu am in 7, peste 200k si un singur accident a fost din vina mea... Si au fost vreo 5!
- chainsaw
bine, doar ca scopu' nu era sa ne laudam cu numarul redus de accidente din palmaresul fiecaruia. tu chiar ai intarit mai mult ce voiam sa zic. ca in 7 ani ai dat 700 de euro pe RCA si firmele de asigurari n-au pierdut ptr tine nimic la randu' lor.
asadar daca 100 de oameni fac la fel si firmele de asigurari primesc 70.000 de euro, oare cei maxim 20 din acestia provoaca daune asa mari cat sa nu mai ramana si ptr saracele societati?
asadar daca 100 de oameni fac la fel si firmele de asigurari primesc 70.000 de euro, oare cei maxim 20 din acestia provoaca daune asa mari cat sa nu mai ramana si ptr saracele societati?

-
Adrian
- Membru 'tunat'
problema este ca daca iti repari masina la service platesti pentru o bara cu tot cu vopsit 2000lei, iar daca o cumperi noua, de pe auto-karma o iei cu 120 lei si o vopsesti cu inca 300lei, la orice service 'de cartier'...
Este vorba de tarifele exagerate ale reprezentantelor, care incarca facturile asigurarilor, ceea ce inseamna ca nu mai eu ei profit de 80 la suta, ci 'doar' de vreo 50, ceea ce lor nu le convine.. Niste mizerabili, oricum!
PS: si singurul meu accident din vina mea a scos la C4 o factura de 8200 lei. Eu stiu cat o fi fost acolo!
Sfant e CASCO!
Este vorba de tarifele exagerate ale reprezentantelor, care incarca facturile asigurarilor, ceea ce inseamna ca nu mai eu ei profit de 80 la suta, ci 'doar' de vreo 50, ceea ce lor nu le convine.. Niste mizerabili, oricum!
PS: si singurul meu accident din vina mea a scos la C4 o factura de 8200 lei. Eu stiu cat o fi fost acolo!
Sfant e CASCO!
-
citizenx
- Marca si model masina: CITROËN C4 (B7) 1.6 HDi
- Numar Inmatriculare: IS-25-PAI
Sistemul bonus malus este un mare kkt. Ei spun ca daca nu ai nici un incident nu ti se mareste RCA-ul. De fapt nu ti se mareste in plus fata de coeficientul cu care oricum se mareste RCA-ul la toata lumea in acel an.
Asiguratorii ar putea scadea facturile de la service-uri, dar trebuie sa castige si agentii de asigurare o mica spaga pentru ca il trimit pe om la un service "recomandat". Anul trecut i-am spus idiotului de la Astra ca factura este umflata la greu dar el a spus ca asta nu este problema mea.
Din fericire anul asta nu se mareste CASCO-ul la mine, ceea ce este super ok. Ma va usca in schimb RCA-ul ca masina este luata in leasing. Mai am 1 an de suferinte
Asiguratorii ar putea scadea facturile de la service-uri, dar trebuie sa castige si agentii de asigurare o mica spaga pentru ca il trimit pe om la un service "recomandat". Anul trecut i-am spus idiotului de la Astra ca factura este umflata la greu dar el a spus ca asta nu este problema mea.
Din fericire anul asta nu se mareste CASCO-ul la mine, ceea ce este super ok. Ma va usca in schimb RCA-ul ca masina este luata in leasing. Mai am 1 an de suferinte
- Catalin_A
- Marca si model masina: citroen
adi am auzit aseara la tv ca pt cei cu leasing acest sistem nu se aplica....asa ca nu cread ca nu o sa te usuce RCA..eu propun cu bani care iti raman sa facem un gratar la teo:D...ce zici?:P
- SR71Blackbird
C4 1.6i 110CP Berlina gris fer IS 15 BRN + sticker
Daca cineva zambeste atunci cand lucrurile merg prost,
inseamna ca s-a gandit deja pe cine sa dea vina...
Daca cineva zambeste atunci cand lucrurile merg prost,
inseamna ca s-a gandit deja pe cine sa dea vina...
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
cica daca nu ai facut nici un accident timp de 5 ani o sa fie cu 50 % mai ieftina polita de asigurare ??
Pai atunci o sa-l pun pe bunicu sa imi faca rca pe numele lui ca el oricum nu mai conduce .... scapari sunt ..si eu cred ca romanul inventiv o sa le puna in aplicare !!
Pai atunci o sa-l pun pe bunicu sa imi faca rca pe numele lui ca el oricum nu mai conduce .... scapari sunt ..si eu cred ca romanul inventiv o sa le puna in aplicare !!
-
citizenx
- Marca si model masina: CITROËN C4 (B7) 1.6 HDi
- Numar Inmatriculare: IS-25-PAI
Am spus ca RCA-ul ma va usca. Deja il platesc ca si persoana juridica, adica anul trecut am dat 6mil cu 1mil reducere de client vechiCatalin_A scrie:adi am auzit aseara la tv ca pt cei cu leasing acest sistem nu se aplica....asa ca nu cread ca nu o sa te usuce RCA..eu propun cu bani care iti raman sa facem un gratar la teo:D...ce zici?:P
-
Adrian
- Membru 'tunat'
oricum stiam ca pt leasing nu se aplica...
casco si rca la leasing e mult mai avantajos decat pt pers fizica, pt ca se negociaza la nivel de zeci de mii de masini..
In plus eu am fransiza ZERO si nu se mareste prima in caz de incident.. Am schimbat si parbrizul pe casco, fara absolut nici un cost!
casco si rca la leasing e mult mai avantajos decat pt pers fizica, pt ca se negociaza la nivel de zeci de mii de masini..
In plus eu am fransiza ZERO si nu se mareste prima in caz de incident.. Am schimbat si parbrizul pe casco, fara absolut nici un cost!
- chainsaw
nu stiu ce leasing ai tu, insa cand masina mea era in leasing pe firma aproape i s-a dublat casco-ul in doi ani. iar rca-ul este mai scump pe leasing cu aproape 100ron/6 luni.